Χρηστικά

Mπλόκο στους ασυνεπείς ενοικιαστές κατοικιών – Έρχεται «Τειρεσίας» για τους κακοπληρωτές

Τη δυνατότητα να ενημερώνονται -εάν ο υποψήφιος ενοικιαστής έχει αφήσει απλήρωτα ενοίκια και λογαριασμούς στον προηγούμενο εκμισθωτή- θα αποκτήσουν οι ιδιοκτήτες ακινήτων.

Σύμφωνα με δημοσίευμα της εφημερίδας «Καθημερινής» ο μηχανισμός παροχής της πληροφορίας θα είναι το Μητρώο Ιδιωτικού Χρέους, στο οποίο θα συγκεντρώνονται οι οφειλές του καθενός προς ιδιώτες. Σε αυτήν την πληροφορία θα μπορεί να έχει πρόσβαση κάποιος με τη σύμφωνη γνώμη του δυνητικού αντισυμβαλλόμενου, εν προκειμένω του υποψηφίου ενοικιαστή ακινήτου.

Ο λόγος για τον οποίο η κυβέρνηση προωθεί τη δημιουργία ενός τέτοιου μηχανισμού είναι ότι θα ενθαρρύνει περισσότερους ιδιοκτήτες που κρατούν σήμερα κλειστά και αναξιοποίητα τα ακίνητά τους, επειδή φοβούνται τους κακοπληρωτές. 

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Χρηστικά
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Χρηστικά: Περισσότερα άρθρα
6,6 δισ. ευρώ οι φορολογικές υποχρεώσεις του Οκτωβρίου – Φόρος εισοδήματος, ΕΝΦΙΑ και ΦΠΑ στο επίκεντρο
Ο προϋπολογισμός προβλέπει εισπράξεις 6,6 δισ. ευρώ, από φόρο εισοδήματος, ΕΝΦΙΑ και ΦΠΑ, ενώ συνολικά στο τρίμηνο Οκτωβρίου – Δεκεμβρίου αναμένονται έσοδα τουλάχιστον 18,7 δισ. ευρώ
Euro coins. Euro money. Euro currency.Coins stacked on each other in different positions.