Κυριακή, 16 Ιουν.
24oC Αθήνα

Καραβίας (Eurobank): Νέο στεγαστικό προϊόν για οικογένειες με 3 παιδιά σε περιοχές των ανατολικών συνόρων

Καραβίας (Eurobank): Νέο στεγαστικό προϊόν για οικογένειες με 3 παιδιά σε περιοχές των ανατολικών συνόρων

Νέο στεγαστικό προϊόν (σ.σ. στεγαστικά δάνεια) για τα ανατολικά σύνορα, για οικογένειες με τρία και πάνω παιδιά εξήγγειλε ο διευθύνων σύμβουλος της Eurobank, Φαίδων Καραβίας αυτό το βήμα του συνεδρίου για το Δημογραφικό.

Ο κος Καραβίας (Eurobank) ανέφερε πως το εν λόγω θα προβλέπει με επιτόκιο 1% για όλη τη διάρκεια του δανείου.

Η δόση θα ανέρχεται σε σταθερό ποσό κάτω από 300 ευρω ανά 100.000 ευρώ, χωρίς οι οικογένειες να έχουν αβεβαιότητα της δόσης στο μέλλον, ανακοίνωσε ο διευθύνων σύμβουλος της Eurobank, Φαίδων Καραβίας. 

Τι προβλέπει το νέο πρόγραμμα

Σύμφωνα με ανακοίνωση της Eurobank, μετά το πέρας της ομιλίας του κου Καβαδία, το νέο πρόγραμμα θα αφορά αγορά, ανέγερση, επισκευή/ανακαίνιση πρώτης κατοικίας, με σταθερό επιτόκιο 1% για όλη τη διάρκεια του δανείου σε οικογένειες που έχουν τουλάχιστον 3 παιδιά και διαμένουν μόνιμα στις ακριτικές περιοχές στις οποίες εστιάζει η ευρείας κλίμακας πρωτοβουλίας για το Δημογραφικό, που υλοποιεί η Τράπεζα από το 2021, μέσω του Προγράμματος Μπροστά για την Οικογένεια. Την έναρξη διάθεσης του νέου, ιδιαίτερα προνομιακού προϊόντος, ανακοίνωσε σήμερα ο Διευθύνων Σύμβουλος της Τράπεζας, κ. Φωκίων Καραβίας, στην τοποθέτησή του σε συνέδριο με θέμα ΔΗΜΟΓΡΑΦΙΚΟ 2024 – ΕΘΝΙΚΗ ΠΡΟΤΕΡΑΙΟΤΗΤΑ, παρουσία του Πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη.

Με δεδομένο πως, ειδικά για μια πολυμελή οικογένεια, το κόστος στέγασης είναι ένα από τα μεγαλύτερα προβλήματα, δρώντας επιβαρυντικά και για το Δημογραφικό, η Eurobank ενισχύει περαιτέρω τις δράσεις που αναπτύσσει για την αντιμετώπιση αυτής της πρόκλησης, διευκολύνοντας την αγορά, ανέγερση, επισκευή/ανακαίνιση ιδιόκτητης στέγης για οικογένειες που έχουν τουλάχιστον 3 παιδιά και διαμένουν σε περιοχές της Ανατολικής ακριτικής Ελλάδας. Το νέο, ειδικά σχεδιασμένο, στεγαστικό δάνειο της Eurobank παρέχεται με ιδιαίτερα προνομιακούς όρους:

  • Σταθερό επιτόκιο 1,00% για όλη τη διάρκεια του δανείου.
  • Διάρκεια έως 40 έτη.
  • Χρηματοδότηση έως το 90% της εμπορικής αξίας του ακινήτου για δανειολήπτες που δεν έχουν ήδη λάβει στεγαστικό δάνειο.

Η χρηματοδότηση αφορά σε αγορά, ανέγερση, επισκευή/ανακαίνιση Α’ / Κύριας Κατοικίας για οικογένειες που έχουν τουλάχιστον 3 παιδιά, μόνιμους κατοίκους στις Περιφερειακές Ενότητες (ΠΕ) του Προγράμματος και συγκεκριμένα: Έβρου, Λήμνου, Λέσβου, Χίου, Σάμου, Ικαρίας, Καλύμνου, Κω, Καρπάθου, Ρόδου έως και το Καστελόριζο.

Σε περιπτώσεις ανέγερσης και επισκευής/ανακαίνισης η χρηματοδότηση μπορεί να ανέλθει έως το 100% του κόστους εργασιών.

Οι δικαιούχοι θα επωφελούνται και από δωρεάν έξοδα τεχνικού και νομικού ελέγχου / έγκρισης δανείου.

Χρηστικά Τελευταίες ειδήσεις