Οικονομία

Χρυσές συντάξεις: Συμβολαιογράφος θα έπαιρνε πάνω από 23.000€ – Έγγραφο

Ένα έγγραφο του ΕΦΚΑ με ημερομηνία 10 Ιουλίου 2018 έρχεται στο φως και γίνεται το νέο… επεισόδιο στο σάλο με τις «χρυσές» συντάξεις.

Το έγγραφο, που δημοσιεύουν σήμερα (30.07.2019) Τα Νέα, είχε σταλεί πριν από έναν χρόνο από την προϊσταμένη της Διεύθυνσης Παροχών προς τη γενική διευθύντρια συντάξεων του ΕΦΚΑ και αναφερόταν στις συντάξεις των συμβολαιογράφων.

Στο έγγραφο αναφέρεται ότι «συμβολαιογράφος με συντάξιμες αποδοχές 40.648,30 ευρώ και καταβληθείσες ασφαλιστικές εισφορές 7.804.473,80 ευρώ με βάση το νέο νόμο και την αρχή της ανταποδοτικότητας θα λάβει μικτή σύνταξη ποσό: 23.008,84 ευρώ».

eggrafo syntaxeis

Ο νόμος Κατρούγκαλου δεν προέβλεπε πλαφόν για τις ανώτατες συντάξεις και κάπως έτσι, όπως αποκαλύφθηκε πριν από μερικές μέρες, είχαν εκδοθεί συντάξεις που ξεπερνούσαν (όπως στην περίπτωση του συμβολαιογράφου που αναφέρεται στο έγγραφο) τις 23.000 ευρώ.

Ο υπουργός Εργασίας Γιάννης Βρούτσης σταμάτησε την έκδοση των συντάξεων αυτών, αλλά κάποιες εκδόθηκαν αφού οι υπηρεσίες του υπουργείου δεν πρόλαβαν να τις σταματήσουν.

Πλέον, η κυβέρνηση αναζητά τρόπους να μπει όριο στις ανώτατες συντάξεις και αυτό θα γίνει με διάταξη που θα κατατεθεί. Ο Γιάννης Βρούτσης προανήγγειλε και αλλαγές στον επανυπολογισμό των συντάξεων ώστε να μην επαναληφθούν τέτοια… φαινόμενα.

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Οικονομία
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Οικονομία: Περισσότερα άρθρα
Bloomberg: Ο όμιλος Antenna σε συνομιλίες με τον όμιλο Gedi της οικογένειας Ανιέλι για την αγορά της la Repubblica και άλλων συντακτικών assets
Εκπρόσωπος της Gedi, η οποία ανήκει στην Exor NV, ανέφερε αργά την Κυριακή (7.12.25) ότι οι διαπραγματεύσεις που ξεκίνησαν το περασμένο καλοκαίρι «συνεχίζονται θετικά»
Θοδωρής Κυριακού
Goldman Sachs: Αναβάθμισε την πρόβλεψη για την οικονομική ανάπτυξη της Κίνας στο 5% το 2025
Η διεθνής επενδυτική τράπεζα Goldman Sachs δημοσιοποίησε μία ερευνητική αναφορά στα τέλη Νοεμβρίου στην οποία, επικαιροποίησε την πρόβλεψή της για την πορεία του πραγματικού ΑΕΠ της Κίνας το 2025 από το 4,9% στο 5%
REUTERS
ReBrain Greece στη Νέα Υόρκη: Φορολογικά κίνητρα και πρωτοφανής ανταπόκριση για την επιστροφή Ελλήνων επαγγελματιών
Η Υπουργός Εργασίας και Κοινωνικής Ασφάλισης, Νίκη Κεραμέως, ανέλυσε στους ενδιαφερόμενους τις επαγγελματικές ευκαιρίες που έχουν αναπτυχθεί στη σύγχρονη ελληνική αγορά εργασίας
Rebrain Greece 6