Η ενδεικτική ισοτιμία ευρώ/δολαρίου που ανακοίνωσε η Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα διαμορφώθηκε στα 1,0845 δολ.
Οι διαπραγματεύσεις στις Βρυξέλλες μεταξύ της ελληνικής αντιπροσωπείας και των δανειστών βρίσκονται στο επίκεντρο του ενδιαφέροντος και στην αγορά συναλλάγματος. Οι επενδυτές επιχειρούν να ανιχνεύσουν τις προθέσεις της ελληνικής Κυβέρνησης όπως αυτές αναμένεται να αποτυπωθούν από τον ίδιο τον πρωθυπουργό Αλ. Τσίπρα το βράδυ στη Βουλή. Πάντως σε γενικές γραμμές οι αναλυτές εκφράζουν συγκρατημένη αισιοδοξία για την επιτυχή έκβαση των συζητήσεων, γεγονός που θα επιτρέψει στη χώρα να πάρει κάποια “ανάσα ρευστότητας”.
Στην άλλη πλευρά του Ατλαντικού η επικεφαλής της Fed Janet Yellen απεκάλυψε την Παρασκευή ότι η Κεντρική Τράπεζα των ΗΠΑ θα προχωρήσει φέτος σε αύξηση των επιτοκίων της.
Στην αγορά ομολόγων η απόδοση του 3ετούς ομολόγου σημείωσε περαιτέρω αύξηση στο 21,2% από 20,6% που κυμαίνονταν την Παρασκευή και του 5ετους στο 15,9% από 15,90 αντιστοίχως.
Στο ΗΔΑΤ δεν καταγράφηκαν και σήμερα συναλλαγές. Η απόδοση του 10ετους ομολόγου διαμορφώθηκε στο 11,06% από 11,09% με αποτέλεσμα το περιθώριο έναντι του αντίστοιχου γερμανικού τίτλου με απόδοση 0,19% να διαμορφωθεί στο 10,87% από 10,88% που ήταν στο τέλος της προηγούμενης εβδομάδας..
Στη διατραπεζική αγορά τα επιτόκια στις περισσότερες περιόδους δεν σημείωσαν αξιόλογη μεταβολή. Συγκεκριμένα, το επιτόκιο στη διάρκεια του ενός έτους κυμαίνονταν στο 0,198% από 0,201%, στη διάρκεια των 9 μηνών διατηρήθηκε στο 0,138% ,το εξάμηνο υποχώρησε οριακά στο 0,87% από 0,088%, στο τρίμηνο μειώθηκε στο 0,018% από 0,021% ενώ τέλος στον μήνα το επιτόκιο διαμορφώθηκε στο -0,014% απο -0,012%.