Σάββατο, 20 Απρ.
11oC Αθήνα

O Άρης “τρώει” το Curiosity της NASA (φωτογραφίες)

O Άρης “τρώει” το Curiosity της NASA (φωτογραφίες)

Οι φωτογραφίες του Curiosity της NASA που συνεχίζει να σαρώνει τον Άρη “τρομάζουν” τους επιστήμονες. Ο Άρης έχει “φάει” τις μεταλλικές ρόδες…

Οι εικόνες που ανήρτησε στο διαδίκτυο η NASA δείχνουν το μέγεθος της διάβρωσης που έχει υποστεί το όχημα Curiosity από την περιπέτειά του στον πλανήτη Άρη. Όπως φαίνεται στις φωτογραφίες, οι ρόδες του έχουν στην κυριολεξία “τρυπήσει”, και οι επιστήμονες προς το παρόν προσπαθούν να εκτιμήσουν το μέγεθος της ζημιάς.
Η ζημιά φαίνεται πως καθυστερεί μερικές από τις αποστολές που ήταν προγραμματισμένες, καθώς δεν θέλουν να διακινδυνεύσουν την ακεραιότητα του ίδιου του οχήματος.

To Curiosity (που στα αγγλικά σημαίνει περιέργεια) είναι το ρομποτικό όχημα το οποίο εξερευνά τον κρατήρα Γκέιλ στον Άρη, ως μέρος της αποστολής της ΝΑΣΑ Mars Science Laboratory mission (MSL). Το όχημα προσαρειώθηκε στην περιοχή Αιολίς Πάλους, στο κρατήρα Γκέιλ, τις 6 Αυγούστου 2012. Το ρομπότ προσγειώθηκε περίπου 2,4 χιλιόμετρα μακριά από το προκαθορισμένο σημείο, σε μια περιοχή που ονομάστηκε Μπράντμπερι Λάντινγκ, μετά από ταξίδι απόστασης 563 εκατομμυρίων χιλιομέτρων.
Οι στόχοι του ρομπότ είναι να ερευνήσει το κλίμα και τη γεωλογία του Άρη, να διαπιστώσει εάν το σημείο το οποίο είχε επιλεχθεί στον κρατήρα Γκέιλ προσφέρε ποτέ ευνοϊκές περιβαντολογικές συνθήκες για την ύπαρξη μικροβιακής ζωής, συμπεριλαμβανομένου του ρόλου του νερού και έρευνες για τον αν ο πλανήτης έχει ευνοϊκές συνθήκες για μελλοντική εξερεύνηση από τους ανθρώπους.
Το Curiosity έχει μέγεθος μικρού αυτοκινήτου, με βάρος 889 κιλά, 2,9 μέτρα μήκος, 2,7 μέτρα πλάτος και 2,2 μέτρα ύψος.

Διαβάστε επίσης:
Αυτή η φωτογραφία της NASA δίνει τροφή στους συνομωσιολόγους!

Απίστευτες φωτογραφίες: Η “μετάλλαξη” της φύσης μέσα σε 27 χρόνια!

Τι είναι αυτή η φιγούρα που περπατά στο φεγγάρι; – Video που σαρώνει στο internet

Ταξίδι στον πλανήτη Γη – 60 +1 φωτογραφίες απίστευτης ομορφιάς

Κόσμος Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε