Σάββατο, 27 Απρ.
15oC Αθήνα

Πώς εκπαιδεύονται τα έντομα για τις ταινίες

Πώς εκπαιδεύονται τα έντομα για τις ταινίες

Είναι τα μικροσκοπικά πλάσματα που εμφανίζονται σε ταινίες και σειρές και κλέβουν την παράσταση. Και όμως, τα έντομα στις ταινίες χρειάζονται εκπαίδευση!

Πολλές φορές, αντί να χρησιμοποιήσουν τις εξελιγμένες μεθόδους ενός υπολογιστή για τα εφέ, χρησιμοποιούν πραγματικά έντομα για ταινίες και σειρές. Και όπως κάθε άνθρωπος που συμμετέχει σε μία ταινία, έτσι και αυτά τα μικροσκοπικά πλάσματα, χρειάζονται εκπαίδευση…

Έντομα όπως κατσαρίδες, αράχνες, πεταλούδες παίζουν καθοριστικό ρόλο σε blockbusters ταινίες. Αλλά για να συμμετάσχουν όλα αυτά τα μικροσκοπικά ζωύφια σε ταινίες ή σειρές, δεν είναι εύκολη υπόθεση. Και εκεί έρχεται ο εντομολόγος Steven Kutcher για να κάνει το θαύμα του!

Ο Steven έχει δουλέψει σε εκατοντάδες πρότζεκτς που ήταν απαραίτητη η αληθινή χρήση εντόμων δίχως τη βοήθεια εφέ. Από τις πιο διάσημες συνεργασίες του ήταν με τις ταινίες: Spider-Man, Arachnophobia και Jurassic Park. “Δεν τις εκπαιδεύουμε ακριβώς, αλλά προσπαθούμε να καταλάβουμε και να προβλέψουμε τη συμπεριφορά τους. Μόνο με αυτόν τον τρόπο μπορούμε να τις ελέγξουμε!”, δηλώνει ο ίδιος στην κάμερα του Insider.

“Αν για παράδειγμα ένας σκηνοθέτης θέλει να κάνω την αράχνη να κινηθεί προς μία μεριά, αυτό γίνεται είτε με τη βοήθεια ισχυρού φωτός, είτε με αέρα είτε με την αύξηση ή μείωση της θερμοκρασίας. Επίσης, αν πρέπει ας πούμε η αράχνη να σηκώσει ένα άκρο της, τότε αυτό που κάνω είναι να ασκώ πίεση στα πίσω άκρα της και ως αντίδραση αυτή κάνει αυτό που πρέπει!”, εξομολογείται μιλώντας για τα μυστικά επιτυχίας του.

Και συμπληρώνει: “Ποτέ δεν κάνουμε κακό σε κάποιο έντομο. Όλα γίνονται πολύ προσεκτικά για να μην τραυματιστεί ούτε το έντομο αλλά ούτε και οι ηθοποιοί”.

Ο Steven έχει στο σπίτι του εκατοντάδες έντομα ενώ δηλώνει ότι οι άνθρωποι δεν θα πρέπει να τα φοβούνται, αφού είναι κομμάτι της Φύσης.

Πηγή βίντεο: INSIDER

Παράξενες Ειδήσεις Τελευταίες ειδήσεις