Πέμπτη, 25 Απρ.
18oC Αθήνα

Αυτές είναι οι 5 πιο ευτυχισμένες χώρες του 2018

Αυτές είναι οι 5 πιο ευτυχισμένες χώρες του 2018

Ο Οργανισμός Ηνωμένων Εθνών έκανε έρευνα και κατέληξε ποιες είναι οι πέντε πιο ευτυχισμένες χώρες ολόκληρου του κόσμου. Δείτε από ποιες χώρες αποτελείται η λίστα.

Έχετε αναρωτηθεί ποτέ ποιες χώρες έχουν τους πιο ευτυχισμένους ανθρώπους του κόσμου; Ο Οργανισμός Ηνωμένων Εθνών έκανε έρευνα και κατέληξε.

Σύμφωνα με την έρευνα, η Φινλανδία βρίσκεται στο νούμερο ένα και έχει τους πιο ευτυχισμένους μετανάστες όλου του κόσμου. Έχει έκταση 338.145 τετραγωνικά χιλιόμετρα και πληθυσμό 5.516.812 κατοίκους, σύμφωνα με επίσημες εκτιμήσεις του 2018. Το πιο χαρακτηριστικό μορφολογικό στοιχείο της χώρας είναι οι πολυάριθμες λίμνες, που καταμετρώνται σε δεκάδες χιλιάδες και καλύπτουν το 10% του εδάφους, στο νότιο κυρίως τμήμα της Φινλανδίας.

Η Νορβηγία έρχεται δεύτερη στη λίστα. Η οικονομική ανάπτυξη της χώρας κορυφώθηκε το 2000 με ποσοστό ανάπτυξης 2.7%, σε σχέση με το 0.8% του 1999 και το 1.3% του 2001. Τη χρονιά εκείνη (2000) η κυβέρνηση της χώρας προχώρησε σε μερική ιδιωτικοποίησητης κρατικής εταιρίας πετρελαίου (Στατόιλ) διατηρώντας το 67% των μετοχών της εταιρίας που διαχειρίζεται το Υπουργείο Πετρελαίου και Ενέργειας της χώρας. Με εκτίμηση του 2018, ο πληθυσμός της Νορβηγίας είναι 5.295.619 κάτοικοι.

Επόμενη χώρα στη λίστα, η Δανία. Η Δανία είναι μία τελείως επίπεδη χώρα, καθώς το υψηλότερο σημείο της μόλις που ξεπερνάει τα 150 μέτρα πάνω από την επιφάνεια της θάλασσας. Στη Δανία ανήκουν τα αυτόνομα νησιά Φερόες καθώς και η τεράστια Γροιλανδία. Σύμφωνα με τον Παγκόσμιο δείκτη ειρήνης για το 2016, ήταν η δεύτερη πιο ειρηνική χώρα στον κόσμο, μετά την Ισλανδία. Η χώρα επίσης κατατάσσεται ως αυτή με τη λιγότερη διαφθορά το 2016 στον Δείκτη Διαφθοράς. Ο πληθυσμός της χώρας εκτιμάται για το 2018 σε 5.781.190 κατοίκους.

Η Ισλανδία βρίσκεται στην τέταρτη θέση του τοπ 5. Ο πληθυσμός της είναι 348.450 κάτοικοι, με βάση εκτιμήσεις του 2018, και πρωτεύουσά της το Ρέικιαβικ. Η πολιτιστική κληρονομιά της χώρας περιλαμβάνει την παραδοσιακή Ισλανδική κουζίνα, την Ισλανδική λογοτεχνία και μεσαιωνικές σάγκες. Η Ισλανδία έχει το μικρότερο πληθυσμό από κάθε άλλο μέλος του NATO και είναι η μόνη χώρα-μέλος χωρίς ένοπλες δυνάμεις. Η ισλανδική ακτοφυλακή είναι χαμηλά εξοπλισμένη, και είναι επιφορτισμένη στην άμυνα.

Την πέμπτη θέση καταλαμβάνει η Ελβετία. Έχει έκταση 41.285 τ.χλμ. και πληθυσμό 8.417.700 κατοίκους. Η Παγκόσμια Αναφορά ανταγωνιστικότητας του Παγκοσμίου Οικονομικού Φόρουμ κατατάσσει προς το παρόν την Ελβετική οικονομία ως την πιο ανταγωνιστική στο κόσμο, ενώ χαρακτηρίζεται ως η πιο καινοτόμος χώρα στην Ευρώπη από την Ευρωπαϊκή Ένωση. Για το περισσότερο από τον 20ο αιώνα, η Ελβετία ήταν η πλουσιότερη χώρα στην Ευρώπη με μεγάλη διαφορά. Αξίζει να σημειώσουμε ότι οι Ελβετοί τρώνε 11 κιλά σοκολάτας το χρόνο.

Δείτε το βίντεο:

Πηγή βίντεο: National Geographic

Παράξενες Ειδήσεις Τελευταίες ειδήσεις