Παρασκευή, 26 Απρ.
21oC Αθήνα

Τυφλός άνδρας βλέπει για πρώτη φορά καθαρά τη γυναίκα και το μωρό τους [vid]

Τυφλός άνδρας βλέπει για πρώτη φορά καθαρά τη γυναίκα και το μωρό τους [vid]

Διαγνώστηκε σε παιδική ηλικία με την ασθένεια Stargardt. Τίποτα δεν τον σταμάτησε από το να δημιουργήσει μια όμορφη οικογένεια την οποία είχε την ευκαιρία να δει για πρώτη φορά ολοκάθαρα!

Ο Gene Purdie κάτοικος του Κολοράντο από την παιδική του ηλικία διαγνώστηκε με την ασθένεια Stargardt, η οποία προκαλεί προβλήματα στην όραση και έχει ως αποτέλεσμα την σταδιακή ολική τύφλωση.

Παρά το πρόβλημά του, ο Gene είναι πολύ καλός στην μαγειρική, αγαπά τη σύζυγό του που την γνώρισε στο πανεπιστήμιο και λατρεύει τον γιο τους, “καρπό” της όμορφης σχέσης τους. Μια μοναδική εμπειρία είχε την ευκαιρία να νιώσει ο Gene στο Rachael Ray show. Εκεί, του πρόσφεραν ειδικά γυαλιά με προσθετικό μάτι που προσφέρει εικόνα σε hd ανάλυση, χάρη στην οποία μπορούσε για πρώτη φορά στη ζωή του να δει καθαρά τα αγαπημένα του πρόσωπα.

“Έτρεμα ολόκληρη, δεν μπορούσα να πιστέψω ότι επιτέλους ο άνδρας μου μας έβλεπε και χαιρόταν τον γιο μας για πρώτη φορά. Ήταν τόσο αμήχανο αλλά την ίδια στιγμή ήταν μια απίστευτη εμπειρία. Είμαι τόσο συγκινημένη”, δηλώνει στην κάμερα η σύζυγός του, Joy.

Κανείς δεν έμεινε ασυγκίνητος στο πλατό της εκπομπής… Δείτε το συγκινητικό βίντεο και την απίστευτη αντίδραση του Gene που βλέπει για πρώτη φορά στη ζωή του καθαρά:

Τι είναι η ασθένεια Stargardt

Η νόσος του Stargardt είναι η πιο κοινή μορφή νεανικής κληρονομικής εκφύλισης της ωχράς κηλίδας. Ξεκινά στα τέλη της παιδικής ηλικίας και προοδευτικά οδηγεί σε τύφλωση. Επηρεάζει περίπου 1 στα 20.000 παιδιά.  Η νόσος του Stargardt θα περάσει στα παιδιά, όταν οι δύο γονείς φέρουν μεταλλάξεις του γονιδίου που προκαλεί την ασθένεια. Οι γονείς είναι δυνατόν να είναι φορείς υπολειπόμενων γενετικών γνωρισμάτων υπεύθυνων για Stargardt, ακόμη και αν οι ίδιοι δεν νοσούν.

Παράξενες Ειδήσεις Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε