Πολιτική

10 βουλευτές ζητούν από τον Ραγκούση να κάνει πίσω για τα ταξί

Να ξεκινήσει διάλογο με τους ιδιοκτήτες ταξί για την απελευθέρωση του επαγγέλματός τους ζητούν από τον υπουργό Μεταφορών οι βουλευτές του κυβερνώντος κόμματος.

Προσθήκη του newsit.gr ως προτεινόμενη πηγή στην Google

Ακόμη ένα εσωκομματικό μέτωπο άνοιξε με αφορμή το θέμα των ταξί. Με πρωτοβουλία του Δημήτρη Παπουτσή, 10 βουλευτές του ΠΑΣΟΚ έστειλαν επιστολή στον Γιάννη Ραγκούση, ζητώντας του να βάλει νερό στο κρασί του για το θέμα των ταξί.

Μάλιστα, κοινοποίησαν την επιστολή τους τόσο στον πρωθυπουργό, όσο και στον γραμματέα του κόμματος, Βασίλη Έξαρχο αλλά και τον εισηγητή του ΚΤΕ Μεταφορών, Γιάννη Αμοιρίδη.

Καλούν μεταξύ άλλων τον κ. Ραγκούση να ξεκινήσει διάλογο με τους ταξιτζήδες, θέτουν θέμα αντισυνταγματικότητας για την ρύθμιση, που αφορά τη μεταβίβαση της άδειας τους στο κράτος, ενώ προτείνουν να ληφθούν υπόψη τα πληθυσμιακά κριτήρια.

«Θεωρούμε αυτονόητο ότι δεν θα πρέπει να εκδοθεί νέα άδεια ταξί προτού συμπληρωθούν έξι μήνες από τη ψήφιση του σχετικού νόμου» τονίζουν οι βουλευτές επισημαίνοντας ταυτόχρονα ότι «οι επιχειρούμενες μεταρρυθμίσεις για να επιτύχουν πρέπει να διέπονται από συγκεκριμένους όρους και προϋποθέσεις γιατί διαχρονικά έχει αποδειχθεί ότι όταν αυτές επιβάλλονται κάθετα χωρίς διάλογο μόνο προβλήματα προσθέτουν κοντά σε αυτά που υποτίθεται έρχονται να λύσουν».

Πάντως οι βουλευτές ξεκαθαρίζουν ότι είναι «υπέρ των αναγκαίων μεταρρυθμίσεων σε όλα τα κλειστά επαγγέλματα, με κανόνες και κριτήρια, ως αναγκαία προϋπόθεση εξόδου της χώρας από το έλλειμμα ανταγωνιστικότητας στο οποίο έχει περιέλθει, με τις γνωστές σε όλους τους πολίτες, συνέπειες».

Την επιστολή υπογράφουν, με τη σειρά οι βουλευτές, Δημήτρης Παπουτσής, Αθανάσιος Παπαδόπουλος, Βασιλική Τσόνογλου, Μιχάλης Κατρίνης, Ευτύχιος Δαμιανάκης, Σπυρίδων Μοσχόπουλος, Γιώργος Παπαμανώλης, Ανδρέας Τριανταφυλλόπουλος, Αθανάσιος Γικόνογλου και Γιώργος Αρβανιτίδης. Όλοι τους προέρχονται από την επαρχία.

ΔΕΙΤΕ ΕΔΩ ΟΛΗ ΤΗΝ ΕΠΙΣΤΟΛΗ ΣΤΟΝ ΓΙΑΝΝΗ ΡΑΓΚΟΥΣΗ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

“Ο Ραγκούσης θα περάσει από 50.000 πτώματα” λένε οι ταξιτζήδες

Ραγκούσης: Πλήρης απελευθέρωση και στα ταξί και στα φορτηγά

Θ. Λυμπερόπουλος: “Οταν πεθάνουμε να ‘χει πεθάνει ο Ραγκούσης και η παρέα του”

Αλλάζουν τα πάντα στα ταξί: Αδειες με παράβολο και μοτοταξί

“Προχώρα με την απελευθέρωση των ταξί”, είπε στον Ραγκούση ο πρωθυπουργός

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Πολιτική
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Πολιτική: Περισσότερα άρθρα
ΠΑΣΟΚ κατά Τσίπρα: «Συμβιβασμένος Μαδούρο» και «διευθύνων σύμβουλος των ολιγαρχών»
«Το μέλλον της χώρας δεν είναι ούτε ο Μητσοτάκης της διαφθοράς ούτε ο Τσίπρας της διαπλοκής», αναφέρει η Χαριλάου Τρικούπη - Οι αιχμές για «copy paste» προτάσεων και τα οικονομικά της ΕΛΑΣ
Αλέξης Τσίπρας και Νίκος Ανδρουλάκης
Αλέξης Τσίπρας: Από την καταγγελία του «καθεστώτος» σε πρόταση διακυβέρνησης – «Το 2015 ήξερα τι ήθελα, αλλά δεν ήξερα πώς να το κάνω»
Σκληρή επίθεση στην κυβέρνηση για θεσμούς, Δικαιοσύνη και ακρίβεια – Το μήνυμα ότι «τώρα ξέρω τι γίνεται και τι δεν γίνεται» και η προσπάθεια να εμφανιστεί η ΕΛ.Α.Σ. ως κυβερνητική εναλλακτική απέναντι στη Ν.Δ.
Ο Αλέξης Τσίπρας 122
ΣΥΡΙΖΑ: Η «τρόικα» της μετάβασης, το τέλος της αναμονής Τσίπρα και η επόμενη μάχη για την ηγεσία
Παππάς και Πολάκης περιγράφουν το ίδιο σχέδιο επανεκκίνησης, αλλά πίσω από τις κοινές γραμμές ανοίγει ήδη η συζήτηση για το ποιος θα οδηγήσει το κόμμα μετά τη συλλογική ηγεσία
Η Ρένα Δούρου, ο Παύλος Πολάκης και ο Νίκος Παππάς σε παλαιότερη συνάντηση
«Πυρετός» συσκέψεων στη ΝΔ μετά τον Δεκαπενταύγουστο ενόψει ΔΕΘ: Η «Ατζέντα 2030» και το σχέδιο του Κυριάκου Μητσοτάκη
Ιδιαίτερο βάρος αναμένεται να δοθεί στη αντιμετώπιση του δημογραφικού με παρεμβάσεις για τη στήριξη της οικογένειας και κίνητρα προς τα ζευγάρια για να τεκνοποιήσουν
Κυριάκος Μητσοτάκης