Πολιτική

50 “γαλάζιοι” βουλευτές για τηλεοτπικές άδειες: Aπροκάλυπτη παρέμβαση στην ελεύθερη ενημέρωση

Και κοινοβουλευτική αντίδραση της ΝΔ για την κυβερνητική χειραγώγηση με τις τηλεοπτικές άδειες.

Πενήντα «γαλάζιοι» βουλευτές κατέθεσαν Ερώτηση προς τον Πρωθυπουργό Αλέξη Τσίπρα και τους συναρμόδιους υπουργούς Επικρατείας, Νίκο Παππά, και τον υπουργό Μεταφορών και Δικτύων, Χρήστο Σπρίτζη, καταλογίζοντας στην Κυβέρνηση να ελέγξει την ενημέρωση των Ελλήνων και να χειραγωγήσει Ανεξάρτητες Αρχές, όπως το Ε.Σ.Ρ. και η Εθνική Επιτροπή Τηλεπικοινωνιών και Ταχυδρομείων.

Οι 50 βουλευτές της ΝΔ, στο κείμενο της Ερώτησης που συνυπογράφουν αναφέρουν πως “δυστυχώς σταδιακά ξετυλίγεται το επικίνδυνο κουβάρι που η Κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ έχει γνέσει για τη χώρα μας. Ένα επικίνδυνο παιχνίδι, όχι μόνο ελέγχου του ραδιοτηλεοπτικού χώρου, αλλά και απροκάλυπτης παρέμβασης στο θεμελιώδες δημοκρατικό δικαίωμα των πολιτών να ενημερώνονται ελεύθερα.
 
Η ευθύνη της Κυβέρνησης για το διασυρμό της χώρας είναι αποκλειστική. Δυστυχώς, αυτή τη φορά ο διασυρμός αγγίζει τον πυρήνα της ίδια της Δημοκρατίας, της θεμελιώδους διάκρισης των εξουσιών και της απρόσκοπτης λειτουργίας του δημοκρατικού πολιτεύματος της χώρας”.  

Οι “γαλάζιοι” βουλευτές επισημαίνουν πως η ΝΔ κατά τη συζήτηση του Νόμου 4339/2015 στη Βουλή είχε αντιδράσει σε αυτή “την αντιθεσμική λειτουργία της Κυβέρνησης”, ενώ μαζί με τα ερωτήματα που θέτουν για παραβίαση Συνταγματικών Αρχών, ζητούν παράλληλα να τους κατατεθεί και η αλληλογραφίας μεταξύ Κυβέρνησης και Ευρωπαϊκής Επιτροπής και τίθενται ζητήματα που αφορούν θεμελιώδεις Συνταγματικές Αρχές.

Διαβάστε εδώ την ερώτηση που κατέθεσαν οι 50 βουλευτές της Νέας Δημοκρατίας

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Πολιτική
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Newsit Blogs
Πολιτική: Περισσότερα άρθρα
Άγριος καυγάς Κυρανάκη – Κουτσούμπα για το ατύχημα με τον Προαστιακό στην Πάτρα: «Σου δώσαμε και αξία, θα παίξεις στα κανάλια»
Όπως είπε ο κ. Κυρανάκης, πέντε μέρες πριν, ο δήμαρχος της Πάτρας είχε λάβει μία επιστολή από το σωματείο μηχανοδηγών, που έλεγε ότι σε αρκετά σημεία χρειάζονται παρεμβάσεις του Δήμου
Κωνσταντίνος Κυρανάκης και Δημήτρης Κουτσούμπας 6
Ένταση στη Βουλή ανάμεσα σε Λαζαρίδη και Λιακούλη: «Απαράδεκτο το σχόλιο περί "χουντικής" κυβέρνησης» - «Παρακολούθησε το μοντάζ της Ομάδας Αλήθειας»
Ο Μακάριος Λαζαρίδης αφού πρώτα χαρακτήρισε απαράδεκτη τη δήλωση της Ευαγγελίας Λιακούλη που έκανε λόγο για «χουντική» κυβέρνηση, κάλεσε τον ΠΑΣΟΚ να καταδικάσει το σχόλιό της
Ευαγγελία Λιακούλη - Μακάριος Λαζαρίδης