Τετάρτη, 1 Μαΐ
23oC Αθήνα

Άγρια κόντρα! Παππάς: «Πατήσατε την μπανανόφλουδα! Σε ποιόν δίνετε εξετάσεις;» – Λοβέρδος: «Είσαι υπουργός Προπαγάνδας της Βόρειας Κορέας»

Άγρια κόντρα! Παππάς: «Πατήσατε την μπανανόφλουδα! Σε ποιόν δίνετε εξετάσεις;» – Λοβέρδος: «Είσαι υπουργός Προπαγάνδας της Βόρειας Κορέας»

– Τα ξίφη τους διασταύρωσαν στην Βουλή Νίκος Παππάς και Ανδρέας Λοβέρδος με σκληρούς χαρακτηρισμούς
– «Η πολιτική της κυβέρνησης για την αδειοδότηση των τηλεοπτικών σταθμών δεν αλλάζει», είπε ο υπουργός Επικρατείας
– Λοβέρδος: «Δεν λειτουργείτε στο πλαίσιο της Δημοκρατίας, αλλοιώνεετε την αλήθεια»

 

«Η πολιτική της κυβέρνησης για την αδειοδότηση των τηλεοπτικών σταθμών δεν αλλάζει και δεν θα επιστρέψουμε σε ένα status quo ante» ήταν το μήνυμα από την Βουλή του υπουργού Επικρατείας Νίκου Παππά απαντώντας σε επίκαιρη ερώτηση του βουλευτή της Δημοκρατικής Συμπαράταξης ΠΑΣΟΚ- ΔΗΜΑΡ Ανδρέα Λοβέρδο για την επιστολής Έτινγκερ, καταλογίζοντας στον βουλευτή ότι «πατήσατε την μπανανόφλουδα..» και ρωτώντας τον «σε ποιον δίνετε εξετάσεις για να χαρούν από την τοποθέτησή σας;»

Σκληρή τοποθέτηση και αντεπίθεση από τον Ανδρέα Λοβέρδο που κατηγόρησε το Νίκο Παππά ότι είναι «Υπουργός της Προπαγάνδας και της Βόρειας Κορέας που δεν λειτουργεί στο πλαίσιο της Δημοκρατίας, αλλοιώνει την αλήθεια» και διακατέχεται από τον «κλασικό στρουθοκαμηλισμό…»

Ο υπουργός Επικρατείας Νίκος Παππάς κατά την απάντηση της επίκαιρης ερώτησης εξέφρασε την ικανοποίηση του για την έως τώρα πορεία του διαγωνισμού για τις τηλεοπτικές άδειες πανελλήνιας εμβέλειας, ενώ «αποσύνδεσε» για την επιστολή του επιτρόπου για θέματα ΜΜΕ Γκίντερ Έτινγκερ λέγοντας πως δεν διασυνδέεται την αδειοδοτική διαδικασία και ως εκ τούτου δεν κινδυνεύει η ισχύς του υφιστάμενου νόμου.

Ο κ. Νίκος Παππάς επίσης δήλωσε ικανοποιημένος από τη συμμετοχή 11 υποψηφίων στον διαγωνισμό που είναι σε εξέλιξη και δήλωσε πως έως τις 14 Ιουλίου θα έχει ολοκληρωθεί η αξιόλογης των φακέλων και θα ανακοινωθεί η λίστα των υποψηφίων που θα μπουν στην διαδικασία της δημοπρασίας που θα γίνει στις αρχές του επόμενου μήνα.

Ο Ανδρέας Λοβέρδος αφού επεσήμανε ότι το φάσμα έχει περισσότερες δυνατότητες των 4 αδειών που έχουν προκηρυχθεί, ενώ επεσήμανε ότι στην επιστολή του ο Επίτροπος κανείς πολλές παρατηρήσεις σχετικά με το σεβασμό των Ανεξάρτητων Αρχών, και ότι αυθαιρέτως ορίσθηκε ο αριθμός των 4 αδειών.

Ο υπουργός Επικρατείας Νίκος Παππάς επέμεινε στην ασκούμενη πολιτική ρύθμισης ενός καθεστώτος ανωμίας στον τηλεοπτικό χώρο και «δεν θα επιστρέψουμε σε τροπολογίες βασιλόπιτας».

Πολιτική Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε