Κυριακή, 28 Απρ.
18oC Αθήνα

Ανοιχτό από τον Στουρνάρα το ενδεχόμενο για αλλαγές στον Ενιαίο Φόρο Ακινήτων – Στις 12.00 η ψηφοφορία

Ανοιχτό από τον Στουρνάρα το ενδεχόμενο για αλλαγές στον Ενιαίο Φόρο Ακινήτων – Στις 12.00 η ψηφοφορία

– Το ΥΠΟΙΚ εξετάζει το ενδεχόμενο να θεσμοθετηθεί ο δυνατότητα πληρωμής φορολογικών οφειλών μέσω παραχώρησης ακινήτου στο Δημόσιο
– Νωρίτερα ο υπουργός παραδέχθηκε πως ο Πρωθυπουργός δεν ήξερε λεπτομέρειες για τη διάταξη σχετικά με τα πρόστιμα για όσους έχουν ληξιπρόθεσμα
– Ο Βύρων Πολύδωρας δεν ξεκαθάρισε τι θα ψηφίσει αλλά από όσα είπε φαίνεται αποφασισμένος για το “όχι”

Ανοικτό το ενδεχόμενο για βελτιώσεις στο νομοσχέδιο για τον Ενιαίο Φόρο Ιδιοκτησίας Ακινήτων, άφησε ο υπουργός Οικονομικών, Γιάννης Στουρνάρας, σε σύντομη παρέμβασή του στην Ολομέλεια της Βουλής.

Πιο συγκεκριμένα, ο κος Στουρνάρας ανέφερε πως το υπουργείο εξετάζει το ενδεχόμενο να θεσμοθετηθεί η δυνατότητα πληρωμής φορολογικών οφειλών μέσω παραχώρησης ακινήτου στο Δημόσιο (σχετική τροπολογία έχει ήδη καταθέσει ο γραμματέας της ΝΔ, Μανώλης Κεφαλογιάννης) και να υπάρξει ευνοϊκότερη αντιμετώπιση της φορολόγησης των ξενοίκιαστων διαμερισμάτων αφού καταμετρηθούν και γίνει εφικτή η κοστολόγηση μιας ενδεχόμενης ρύθμισης – ενώ επανέλαβε προηγούμενη αναφορά του σε καθιέρωση πλαφόν 10.000 ευρώ για την τήρηση βιβλίων εσόδων-εξόδων εκ μέρους των αγροτών, βάσει του οποίου – όπως τόνισε – θα εξαιρεθεί της υποχρέωσης τήρησης βιβλίων, το 70% των αγροτών.

Η ψηφοφορία στη Βουλη διεξάγεται στις 12 το μεσημέρι

Στο μεταξύ, πολιτική τρικυμία έχει προκληθεί από τα “ράβε-ξήλωνε” στα νομοσχέδια αλλά και από την προκλητική διάταξη που στην ουσία προβλέπει άγρια πρόστιμα για όσους έχουν ληξιπρόθεσμα χρέη στο Δημόσιο.

Ο υπουργός Γιάννης Στουρνάρας παραδέχθηκε ενώπιον των δημοσιογράφων πως ο πρωθυπουργός, Αντώνης Σαμαράς δεν είχε την παραμικρή ενημέρωση για αυτή την διάταξη που έχει στείλει στα κάγκελα την πλειοψηφία των κυβερνητικών βουλευτών. Ο κ. Στουρνάρας απάντησε λέγοντας: “βεβαίως και δεν ήξερε αυτές τις λεπτομέρειες” σημειώνοντας πως ότι η συγκεκριμένη ρύθμιση περιλαμβάνεται στον κώδικα φορολογικών στοιχείων και ότι είναι πολύ καλύτερη από αυτή που ίσχυε. 

Μόλις έγινε αυτό ο κ. Σαμαράς έδωσε εντολή άμεσα να ληφθούν όλα τα απαραίτητα μέτρα και όλες οι πρωτοβουλίες έτσι ώστε να ηρεμήσουν τα πνεύματα, αλλά και να εξεταστεί εκ νέου η διάταξη που έχει προκαλέσει τόσο θόρυβο. 

Νωρίτερα ο Βύρων Πολύδωρας που αν και δεν ξεκαθάρισε τι θα ψηφίσει εξέφρασε σαφώς την αντίθεσή του λέγοντας “δεν πληρώσω τους κύριους τροϊκανούς γιατί θα μου πεθάνει το παιδί”. 

Διαβάστε

“Μαύρα μεσάνυχτα” είχε ο Αντώνης Σαμαράς για τη διάταξη που μετατρέπει το κράτος σε τοκογλύφο – Το παραδέχθηκε ο Γιάννης Στουρνάρας

Τροπολογία της τελευταίας στιγμής! Λιγότερες αποδείξεις για το 2014 – Το 10% του εισοδήματος για μισθωτούς και συνταξιούχους

 

Πολιτική Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε