Κυριακή, 5 Μαΐ
16oC Αθήνα

ΔΕΘ 2016 – Το χρονικό της ομιλίας Τσίπρα – Ποιοι ήταν εκεί, όλα όσα έγιναν

Φωτογραφία Eurokinissi
Φωτογραφία Eurokinissi

– Ολοκληρώθηκε η ομιλία του πρωθυπουργού στη ΔΕΘ: Βγάλαμε τη θηλιά από το λαιμό της χώρας – Η Ελλάδα δεν είναι πια παρίας – Κατανοώ ότι η φοροδοτική ικανότητα εξαντλείται
– Ο Μητσοτάκης υπερασπίζεται τα συμφέροντα των ολιγαρχών!
– Αυστηρή προειδοποίηση για τα “κρυφά” εισοδήματα: Η περίοδος ασυλίας τελείωσε!
– Σε Παιδεία και Υγεία θα διατεθούν τα 246 εκατ. ευρώ που πήρε το κράτος από τη δημοπρασία για τις τηλεοπτικές άδειες
– Μέσα στους επόμενους μήνες τα δημόσια νοσοκομεία θα έχουν ενισχυθεί με 10.000 νοσηλευτές και γιατρούς είπε ο πρωθυπουργός – Ανακοίνωσε και το πρόγραμμα… “Γυρίζουμε Ελλάδα”
– Με καθυστέρηση σχεδόν 40 λεπτών έφτασε ο πρωθυπουργός στο Βελλίδειο
– Παρόντες ο Βασίλης Λεβέντης και ο… Ιβάν Σαββίδης
ΑΠΟΣΤΟΛΗ ΣΤΗ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ: ΚΩΣΤΑΣ ΣΤΑΜΟΥ

Με καθυστέρηση η ομιλία του πρωθυπουργού Αλέξη Τσίπρα στο Βελλίδειο συνεδριακό κέντρο, με την οποία εγκαινιάστηκε και επίσημα, η ΔΕΘ. Ο Αλέξης Τσίπρας έδωσε ορίζοντα πενταετίας για την έξοδο από την κρίση, υποσχέθηκε μείωση φόρων σε δυο χρόνια, ανακοίνωσε “πάγωμα” των ληξιπρόθεσμων οφειλών για ελεύθερους επαγγελματίες και ανακοίνωσε ότι τα 246 εκατομμύρια ευρώ που πήρε το δημόσιο από τον διαγωνισμό για τις τηλεοπτικές άδειες θα δοθούν στην Υγεία και την Παιδεία.

“Βγάλαμε τη θηλιά από το λαιμό της χώρας, η Ελλάδα δεν είναι πια παρίας”, είπε ο πρωθυπουργός, σημειώνοντας πως κατανοώ ότι η φοροδοτική ικανότητα εξαντλείται και υποσχέθηκε μείωση φόρων σε δυο χρόνια και αντικατάσταση του ΕΝΦΙΑ με έναν πιο δίκαιο φόρο. Επιτέθηκε στις κυβερνήσεις ΝΔ και ΠΑΣΟΚ και στον Κυριάκο Μητοστάκη τον οποίο κατηγόρησε πως υπερασπίζεται τα συμφέροντα των ολιγαρχών. Απηύθυνε δε αυστηρή προειδοποίηση σε όσους δεν… εμφανίσουν τα “κρυφά” εισοδήματα λέγοντας: Η περίοδος ασυλίας τελείωσε!

Όλο το χρονικό της ομιλίας του πρωθυπουργού στο Βελλίδιο στο live blog του newsit.gr

 

Πολιτική Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε