Πέμπτη, 28 Μαρ.
20oC Αθήνα

Δημοσιογράφος ALPHA σε Τσίπρα: Με απολύεις! Πρωθυπουργός: Το νταβατζιλίκι πέθανε [vid]

Δημοσιογράφος ALPHA σε Τσίπρα: Με απολύεις! Πρωθυπουργός: Το νταβατζιλίκι πέθανε [vid]

Μια… κατάθεση ψυχής έκανε η δημοσιογράφος του ALPHA, Ευαγγελία Τσικρίκα, όταν ήρθε η σειρά της να κάνει ερώτηση στον Αλέξη Τσίπρα, σε μια συγκλονιστική στιγμή, κατά τη διάρκεια της συνέντευξης Τύπου στην 81η Διεθνή Έκθεση Θεσσαλονίκης.

“Δουλεύω στον ALPHA 21 χρόνια. Σας κοιτώ στα μάτια για να σας πω ότι νιώθω ότι προσωπικά εσείς και η κυβέρνησή σας με απολύει από τη δουλειά μου. Ήξερα ότι τις απολύσεις τις κάνουν οι εργοδότες, όχι οι κυβερνήσεις…”, είπε η δημοσιογράφος, φορτισμένη συναισθηματικά.

Η Ευαγγελία Τσικρίκα συνέχισε την ερώτηση της με δάκρυα στα μάτια, μιλώντας εκ μέρους των χιλιάδων εργαζομένων, που εργάζονταν στα κανάλια που δεν πήραν άδεια, και πλέον θα μείνουν χωρίς δουλειά.

 

 

Ο Αλέξης Τσίπρας εμφανώς εκνευρισμένος άρχισε να δίνει την απάντηση του: “Δεν είστε η μόνη εργαζόμενη που έχει βρεθεί σε αυτήν τη δύσκολη θέση”, της είπε χαρακτηριστικά, για να απαντήσει η Ευαγγελία Τσικρίκα “προφανώς…”. Με ένταση στη φωνή του, ο Πρωθυπουργός της είπε: “Σας παρακαλώ δεν θα με διακόψετε!”, για να παρέμβει η Όλγα Γεροβασίλη, λέγοντας “όχι διάλογος”.

Ακολουθεί η απάντηση του Αλέξη Τσίπρα:

“Μας ενδιαφέρουν όλες οι θέσεις εργασίας. Για τους 2.000 εργαζόμενους δεν έκλαψε κανείς. Τωρα κάποιοι χύνουν κροκοδείλια δάκρυα. Για τους εργαζόμενους της ΕΡΤ δεν έκλαψε κανείς. Καλά κάνουν οι εργαζόμενοι της ΕΡΤ και κάνουν κινητοποιήσεις, αλλά εσάς δεν είδα να κάνετε. Το σύστημα ήταν ασύδωτο. Αυτό σημαίνει ότι είμαστε κάθε λέξη του Συντάγματος. Το Δημόσιο θα έπρεπε να είχε εισπράξει και είναι 27 χρόνια που είναι αρύθμιστο το τοπίο, θα έπρεπε να είχε κάνει τρεις δημοπρασίες. Αναλογιστείτε τι έχει χάσει το δημόσιο, ένα τεράστιο ποσό μόνο και μόνο γιατί οι κυβερνήσεις δεν έκαναν ό,τι έπρεπε. Εμείς δίνουμε τη δυνατότητα για 4 άδειες, γιατί πιστεύουμε ότι τα ΜΜΕ πρέπει να μπορούν να έχουν βιώσιμα σχήματα και να μην εξαρτώνται από τη διαπλοκή. Υπερασπιστήκαμε το δημόσιο συμφέρον, όταν ξεκίνησε η διαδικασία, όλοι την αμφισβητούσαν. Αν δεν βάζαμε τους όρους του διαγωνισμού, θα έρχονταν όλοι να δώσουν από 10 εκατ. Εμείς θα κάνουμε ό,τι είναι δυνατό για να μη χάσει κανείς τη δουλειά του. Οι μέτοχοι του Mega δεν φρόντισαν για τη διάσωση του καναλιού. Έχουμε μια διαδικασία που με αδιάληπτο τρόπο που δυο από τα υπάρχοντα κανάλια πήραν άδεια και δυο νέοι υποψήφιοι έρχονται και παίρνουν άδεια.
Από την πλευρά μας αυτό που οφείλουμε να κάνουμε είναι αν υπάρχουν απολύσεις, να δωθούν κίνητρα να προσληφθούν στους νέους παρόχους. Έχουμε εξαγγείλει προγράμματα επιδότησης για τους 4 νέους καναλάρχες να προσλάβουν από τυχόν απολυμένους επιδότηση 360 ευρώ τους πρώτους μήνες και τους επόμενους 12 μήνες επιδότηση για τις ασφαλιστικές εισφορές. Πρέπει όλοι να καταλάβουμε ότι δεν μπορούν οι εργαζόμενοι να είναι όμηροι, να δουλεύουν και να μην πληρώνουμε. Το τσάμπα πέθανε κυρία Τσικρίκα. Κάποιοι άλλοι και όχι εγώ, είχαν μιλήσει για νταβατζήδες. Το νταβατζιλίκι πέθανε”.

Πολιτική Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε