Παρασκευή, 17 Μαΐ
18oC Αθήνα

Εγκλωβισμένος ανάμεσα σε Μαξίμου και… Ιπποκράτους ο Βενιζέλος

Εγκλωβισμένος ανάμεσα σε Μαξίμου και… Ιπποκράτους ο Βενιζέλος

“Παγιδευμένος” μεταξύ του Μεγάρου Μαξίμου και της Κοινοβουλευτικής Ομάδας του ΠΑΣΟΚ αλλά και του κατηγορηματικού “όχι” της ΔΗΜΑΡ για το “χαράτσι” και τις “απολύσεις” βρίσκεται ο Ευάγγελος Βενιζέλος.

Κι αυτό γιατί η κυβέρνηση και ειδικότερα το οικονομικό επιτελείο λόγω αδυναμίας στην παρούσα κρίσιμη φάση να παρουσιάσει μια πειστική ισοδύναμη εναλλακτική πρόταση για το “χαράτσι” θα προτείνει στην τρόικα την παράταση για 1 χρόνο ακόμη, ενώ οι βουλευτές του ΠΑΣΟΚ έχουν διαμηνύσει στη Ιπποκράτους…”ως εδώ και μη παρέκει”.

Ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ που επιθυμεί διακαώς την αναβάθμιση του ρόλου του ΠΑΣΟΚ στην Κυβέρνηση, αν όχι και τη συμμετοχή του ιδίου σε υψηλό πόστο, εκτός από τους βουλευτές του έχει να αντιμετωπίσει και τον πρόεδρο της ΔΗΜΑΡ Φώτη Κουβέλη ο οποίος τονίζει με κατηγορηματικό τρόπο ότι ο ίδιος και οι βουλευτές του κόμματος δεν πρόκειται να ψηφίσουν την παράταση του “χαρατσιού” στα ακίνητα γιατί κάτι τέτοιο θα σήμαινε επιβολή “νέου μέτρου’.

Τι θα πουν και τι θα πράξουν τελικά οι κ. Βενιζέλος και Κουβέλης στη σύσκεψη των 3 αρχηγών την Τετάρτη ενόψει της άφιξης της τρόικας και των αποφάσεων που πρέπει να ληφθούν ουδείς μπορεί να πει μετά βεβαιότητας αυτή τη στιγμή.

Τα σενάρια είναι δύο:

1. Ο Βενιζέλος και ο Κουβέλης να τηρήσουν κοινή στάση στη σύσκεψη κατά της παράτασης για 1 χρόνο του “χαρατσιού” προκαλώντας τριγμούς στην κυβέρνηση συνεργασίας
2. Ο Βενιζέλος να αναλάβει για μια ακόμη φορά το κόστος και να δεχθεί την πρόταση του οικονομικού επιτελείου, γεγονός όμως που θα πυροδοτήσει έντονες αντιδράσεις από την ΚΟ

Πάντως αν πάρουμε σοβαρά υπόψη τις κυριακάτικες διαρροές από το ΠΑΣΟΚ ότι το κόμμα “δε πρόκειται να σηκώσει πάλι βάρη που δεν το αναλογούν” τότε η πιθανότερη εξέλιξη είναι το πρώτου σενάριο.

Όποια πάντως και αν είναι η τελική στάση ΠΑΣΟΚ και ΔΗΜΑΡ αυτή δεν τους απαλλάσσει από τη συν-ευθύνη την οποία έχουν και θα φέρουν για την πορεία των πραγμάτων.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Ελάχιστες οι εκπτώσεις στο χαράτσι μέσω ΔΕΗ

Ανασχηματισμό μετά την τρόικα ζητάει το ΠΑΣΟΚ – Όλες οι προτάσεις

Τι θα ζητήσει το ΠΑΣΟΚ από τη σύσκεψη των πολιτικών αρχηγών

Νέα σύσκεψη πολιτικών αρχηγών την Τετάρτη

Αποκαλύψεις για το θέμα που απασχολούσε τον Παπακωνσταντίνου! Είχε “κόλλημα” με τον Θέμο Αναστασιάδη – Οι απίστευτοι διάλογοι στην Προανακριτική

ΟΛΕΣ ΟΙ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Πολιτική Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε