Πέμπτη, 28 Μαρ.
22oC Αθήνα

Εταίροι, δανειστές και αγορές αναμένουν την νέα κυβέρνηση

ΦΩΤΟ ΑΡΧΕΙΟΥ EUROKINISSI
ΦΩΤΟ ΑΡΧΕΙΟΥ EUROKINISSI

Την μορφή της νέας κυβέρνησης και ιδίως τα πρόσωπα που θα την στελεχώσουν αναμένουν εταίροι, δανειστές και αγορές καθώς θα αποτελέσει δείγμα γραφής για την βούληση της κυβέρνησης να προχωρήσει στις αναγκαίες μεταρρυθμίσεις.

Άλλωστε και ο εκπρόσωπος της Κομισιόν Μαργαρίτης Σχοινάς δήλωσε ότι “Η νέα ελληνική κυβέρνηση έλαβε εντολή να εφαρμόσει τις μεταρρυθμίσεις που η χώρα συμφώνησε με τους πιστωτές της τον περασμένο Ιούλιο”, υπενθυμίζοντας ότι η πρώτη αξιολόγηση του προγράμματος θα ξεκινήσει μέσα στο φθινόπωρο, χωρίς ωστόσο να προσδιορίσει ακριβή ημερομηνία.

Βλέποντας λοιπόν με θετικό μάτι την νίκη Τσίπρα, οι εταίροι και δανειστές αναμένουν τώρα τον σχηματισμό της νέας κυβέρνησης καθώς θα κρίνει εν πολλοίς την συμπεριφορά ξένων επενδυτών, είτε στο ΧΑ, είτε σε επιλεγμένες επιχειρήσεις εισηγμένες ή μη.

Στο πλαίσιο αυτό μια επιλογή κυβερνητικών στελεχών μπορεί να δώσει ένα σήμα «φυγής προς τα μπρος» για την υλοποίηση μεταρρυθμίσεων και στιβαρής πολιτικά και οικονομικά διακυβέρνησης και σύμφωνα με στελέχη της αγοράς, θα πυροδοτήσουν την επανεκκίνηση επενδυτικών πλάνων που τελούν εν αναμονή εδώ και μήνες.

Οι αγορές να σημειωθεί ότι εκφράζουν θετικά σχόλια για το δίδυμο Τσακαλώτου – Χουλιαράκη, μη κρύβοντας την επιθυμία τους να παραμείνουν στα πόστα τους, ενώ αναμένουν αν δουν και τις πρώτες κινήσεις στο πεδίο της ανακεφαλαιοποίησης των τραπεζών, για να σταθμίσουν τη στάση τους.

Πάντως είναι γνωστό εδώ και μέρες ότι η συμμετοχή επενδυτών στην αγορά ελληνικών ομολογιακών τίτλων διευρύνεται, ενώ στο μικροσκόπιο τίθενται και άλλες αξίες.

Τις τελευταίες μέρες επίσης εκπρόσωποι ξένων funds μέσα από επαφές προσπαθούν να αποκρυπτογραφήσουν την πολιτική κατάσταση, τις τάσεις και τα πρόσωπα της επόμενης τριετίας, με ένα και μόνο πρόταγμα, την πολιτική σταθερότητα.

ΟΛΕΣ ΟΙ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Πολιτική Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε