Πολιτική

Ευρωεκλογές 2014: Ικανοποιημένοι στον ΣΥΡΙΖΑ αλλά σίγουρα δεν πανηγυρίζουν

Ικανοποίηση για τη διαφαινόμενη πρωτιά του ΣΥΡΙΖΑ στις ευρωεκλογές, επικρατεί στα στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ, με βάση τα αποτελέσματα του exit poll, ωστόσο δεν πρόκειται να υπάρξουν σχόλια πριν αποσαφηνιστεί το σκηνικό από τα επίσημα αποτελέσματα που θα δώσει το υπουργείο Εσωτερικών.

Σύμφωνα με κορυφαία στελέχη της αξιωματικής αντιπολίτευσης, η πρώτη θέση του ΣΥΡΙΖΑ δικαιώνει το σύνθημα «πρώτη φορά αριστερά», καθώς για πρώτη φορά μετά τη μεταπολίτευση ένα αριστερό κόμμα καταλαμβάνει την πρώτη θέση στις ευρωεκλογές, δημιουργώντας νέα δεδομένα στο πολιτικό σκηνικό.

Οι ίδιες πηγές εκτιμούν ότι, ανεξάρτητα από την τελική διαφορά, η νίκη του ΣΥΡΙΖΑ θα προκαλέσει το διεθνές ενδιαφέρον και αυτός είναι ένας πρόσθετος λόγος για να μείνουν χαμηλά οι τόνοι, ώστε να υπάρξουν υπεύθυνες τοποθετήσεις με την έκδοση των επίσημων αποτελεσμάτων.

Ωστόσο, οι πληροφορίες θέλουν τα στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ να μην είναι απόλυτα ικανοποιημένα, καθώς περίμεναν μεγαλύτερη διαφορά και άλλωστε δεν είναι τυχαίο που προς το παρόν δεν υπάρχει κουβέντα για πρόωρες εκλογές. 

ΔΕΙΤΕ ΤΑ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΑ ΤΩΝ ΕΚΛΟΓΩΝ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:

Ευρωεκλογές 2014 – Κυβερνητικές πηγές: Δεν τίθεται θέμα πρόωρων εκλογών

Exit Poll Περιφερειακές εκλογές: Ισοπαλία, η μάχη θα κριθεί ψήφο ψήφο

Exit Poll Ευρωεκλογές: Καθαρή νίκη του ΣΥΡΙΖΑ με 3 μονάδες διαφορά από τη ΝΔ – Τρίτο κόμμα η Χρυσή Αυγή – Εκτός η ΔΗΜΑΡ

Μεγάλο προβάδισμα Μπουτάρη στη Θεσσαλονίκη – Τι δίνουν τα EXIT POLL

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Πολιτική
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Πολιτική: Περισσότερα άρθρα
Κωνσταντίνος Τασούλας: Η Παναγιά οδηγεί το έθνος μας στους αγώνες για ελευθερία και προκοπή
«Να εκφράσω την ελπίδα μου, μια ελπίδα που πηγάζει εδώ από την Εκατονταπυλιανή της Πάρου, ώστε η αντιμετώπιση μιας ακόμη πύρινης δοκιμασίας, αυτού του Αυγούστου, να έχει τα καλύτερα δυνατά αποτελέσματα»
Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας Κωνσταντίνος Τασούλας στην θεία λειτουργία για την εορτή της Κοιμήσεως της Θεοτόκου στον Ιερό Ναό Παναγίας Εκατονταπυλιανής, στην Πάρο, Παρασκευή 15 Αυγούστου 2025. 
(ΘΟΔΩΡΗΣ ΜΑΝΩΛΟΠΟΥΛΟΣ 1
Κυριάκος Μητσοτάκης: Η μέρα του Δεκαπενταύγουστου είναι αφιερωμένη σε όσους μας κρατούν ασφαλείς
«Σήμερα δεν είναι μέρα για πολιτικές δηλώσεις - Εγώ αυτό το οποίο εύχομαι είναι να μπορούμε να βρίσκουμε πάντα την δύναμη εκείνη, να πορευόμαστε πρώτα και πάνω από όλα με ενότητα»
Ο Κυριάκος Μητσοτάκης και η Μαρέβα Γκραμπόφσκι 39
Ο σχεδιασμός της κυβέρνησης για την επόμενη ημέρα μετά τις καταστροφικές φωτιές – «Αντιπολιτευτικό μένος» βλέπει το Μαξίμου
Η κυβέρνηση αναμένει τα αποτελέσματα της έρευνας που διενεργούν Κλιμάκια της Διεύθυνσης Αντιμετώπισης Εγκλημάτων Εμπρησμού και σε συνεργασία με άλλες κρατικές υπηρεσίες, αναζητούν τα αίτια εκδήλωσης πυρκαγιών
Καμένο σπίτι στην Αχαΐα
Παύλος Μαρινάκης για φωτιές: 10 ψέματα της αντιπολίτευσης – Απαντήσεις στους πολίτες
«Δυστυχώς, όπως συμβαίνει κάθε χρόνο, τα κόμματα της αντιπολίτευσης βλέπουν τις τραγικές στιγμές αγωνίας των πολιτών, ως ευκαιρία για να ξεδιπλώσουν το αντιπολιτευτικό τους μένος»
Ο Παύλος Μαρινάκης 7
Κεφαλογιάννης κατά Πελετίδη για τις φωτιές στην Πάτρα: Ζητούσε 112 και μετά προέτρεπε τους πολίτες να μην εφαρμόζουν τις εντολές
«Ο Δήμος Πατρέων στάθηκε κατώτερος των περιστάσεων σε όλα τα επίπεδα - Άκουσα τον Δήμαρχο κ. Πελετίδη να ενθαρρύνει τους πολίτες να μην εφαρμόσουν τις οδηγίες του 112»
Καμένα αυτοκίνητα στην Πάτρα 221