Πολιτική

Τσίπρας: Δεν εγκαταλείπω – Συνεχίζω με ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ – Την Πέμπτη ευρύτατος ανασχηματισμός

- Ο Αλέξης Τσίπρας αναμένεται να ανοίξει τα χαρτιά του σε συνέντευξη που θα έχει το βράδυ στην ΕΡΤ1
- Πιθανότατα το πρωί της Πέμπτης να ψηφιστούν τα σκληρά μέτρα του πολυνομοσχεδίου
- Καμία επικοινωνία δεν υπάρχει ανάμεσα στο Μαξίμου και τη Ζωή Κωνσταντοπούλου
- Οι υπουργοί σύμφωνα με κυβερνητικές πηγές έχουν ήδη υπογράψει το πολυνομοσχέδιο
- Οι πηγές του Μαξίμου αναφέρουν πως ο πρωθυπουργός δεν θεωρεί ηθικό να εγκαταλείψει τη θέση του
- Απορρίπτουν τα σενάρια περί αλλαγών στην κομματική σύνθεση της κυβέρνησης
- Στο Μαξίμου δεν θέλουν συγκυβέρνηση και με άλλα κόμματα γιατί όπως αναφέρουν ο κ. Τσίπρας αντιλαμβάνεται πως οι πολίτες δεν επιθυμούν πρόσωπα από παλιά κόμματα

Οι εξελίξεις είναι καταιγιστικές και πλέον με την κατάσταση που εξελίσσεται τις τελευταίες ώρες στο εσωτερικό της κυβέρνησης, ο Αλέξης Τσίπρας αναμένεται να ανοίξει τα χαρτιά του και να απευθύνει σαφή μηνύματα στο εσωτερικό του ΣΥΡΙΖΑ, κατά τη διάρκεια της συνέντευξής του το βράδυ της Τρίτης στην ΕΡΤ1.

Το πολυνομοσχέδιο με τα άρθρα πρέπει να έχει ψηφιστεί το αργότερο έως την Πέμπτη το πρωί, αναφέρουν κυβερνητικές πηγές και επισημαίνουν ότι οι υπογραφές των αρμόδιων για το πολυνομοσχέδιο υπουργών έχουν ήδη μπει.

Εκτιμούν ότι οι αλλαγές στο κυβερνητικό σχήμα (ανασχηματισμός) θα πραγματοποιηθούν μετά την ψήφιση, πιθανόν την Πέμπτη. Ως προς τον ανασχηματισμό η εκτίμηση είναι ότι δεν θα πρόκειται μόνο για αλλαγές που θα αφορούν υπουργούς που διαφωνούν με τη συμφωνία, αλλά θα είναι ένας πιο ευρύς ανασχηματισμός που θα αφορά την καλύτερη λειτουργία της κυβέρνησης.

Στο Μαξίμου απορρίπτουν το ενδεχόμενο να αλλάξει η κομματική σύνθεση της κυβέρνησης, και σημειώνουν ότι ο πρωθυπουργός δεν θεωρεί ηθική και υπεύθυνη στάση να αφήσει τη θέση του από τη στιγμή που έφερε τη συμφωνία.

Ένας επιπρόσθετος λόγος ως προς αυτό, όπως αναφέρουν, είναι και το γεγονός πως ο πρωθυπουργός αντιλαμβάνεται ότι ο κόσμος δεν θέλει να δει να εμπλέκονται στην κυβέρνηση δυνάμεις και πρόσωπα του παλαιού πολιτικού συστήματος. Συνεπώς, υπογραμμίζουν, η κυβέρνηση προχωρά με την υπάρχουσα μορφή της (ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ) και δεν θα υπάρξει αλλαγή του χαρακτήρα της.

Σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες, ο πρωθυπουργός δεν έχει μιλήσει με την πρόεδρο της Βουλής, Ζωή Κωνσταντοπούλου. Ως προς το ζήτημα, η κυβέρνηση κρατά κλειστά τα χαρτιά της, αναφέρουν οι ίδιες πηγές.

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Πολιτική
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Newsit Blogs
Πολιτική: Περισσότερα άρθρα
Μαρινάκης για την έκθεση για την Ελευθερία του Τύπου: Διασπορά fake news από τον ΣΥΡΙΖΑ
«Η Task Force για την Ασφάλεια των Δημοσιογράφων είναι ολοκληρωμένος θεσμός με μηχανισμό πολιτικής διαβούλευσης, συμμετοχή επαγγελματικών ενώσεων, αστυνομίας, δικαστικών λειτουργών και δημοσιογράφων»
Ο Παύλος Μαρινάκης
«Γαλάζιες» πιέσεις προς την κυβέρνηση να επανεξετάσει τον σχεδιασμό για την οριοθέτηση των οικισμών κάτω των 2.000 κατοίκων
Ο βουλευτής Κυκλάδων της Νέας Δημοκρατίας, Φίλιππος Φόρτωμας είναι ο 6ος από το κόμμα που πιέζει την κυβέρνηση για διορθωτικές παρεμβάσεις στο νέο πλαίσιο
O βουλευτής Κυκλάδων Φίλιππος Φόρτωμας
Επιστροφές προσφύγων στην Ελλάδα: «Είμαστε σε συνεχή διάλογο με την ελληνική κυβέρνηση» λέει εκπρόσωπος του γερμανικού υπουργείου Εσωτερικών
Ως προς τη διάρκεια μιας τέτοιας διαδικασίας το γερμανικό υπουργείο απαντά ότι ακόμη δεν είναι σε θέση να την προσδιορίσει χρονικά
Πρόσφυγες