Παρασκευή, 19 Απρ.
17oC Αθήνα

Φίλης: Συνεργασία με το ΠΑΣΟΚ στις επόμενες εκλογές

Φίλης: Συνεργασία με το ΠΑΣΟΚ στις επόμενες εκλογές

Τα όσα είπε ο Νίκος Φίλης στην ομιλία του στην Κεντρική Επιτροπή του ΣΥΡΙΖΑ προκάλεσαν… αναταραχή στο εσωτερικό του ΣΥΡΙΖΑ, με πολλά κυβερνητικά στελέχη να “απαντούν” στον πρώην υπουργό Παιδείας. Ο ίδιος, πάντως, δεν θεωρεί ότι τα όσα είπε δημιουργούν πρόβλημα.

Το απόγευμα της Κυριακής (12.02.2017) αποχωρώντας από το χώρο όπου επί δυο μέρες συνεδρίαζε η Κεντρική Επιτροπή του κόμματος ρωτήθηκε για την… αναστάτωση που προκάλεσαν τα όσα είπε.

«Εγώ δεν είπα τίποτα» ήταν η πρώτη του αντίδραση. Και όταν ρωτήθηκε για τα όσα είπε περί συνεργασίας με το ΠΑΣΟΚ, τόνισε πως δεν εννοούσε να γίνει τώρα, αλλά στις επόμενες εκλογές.

Υπενθυμίζεται ότι στην ομιλία του ο Νίκος Φίλης είχε πει σχετικά: «Ο συγγενέστερος σύμμαχός μας -έστω και αν βρωμάει- είναι το ΠΑΣΟΚ. Πρέπει να κάνουμε άνοιγμα προγραμματικό».

Σε αυτό, του απάντησαν, εκτός από τον υπουργό Προστασίας του Πολίτη Νίκο Τόσκα και τον αναπληρωτή υπουργό Άμυνας Δημήτρη Βίτσα, τόσο ο κυβερνητικός εκπρόσωπος όσο και ο γραμματέας της Κεντρικής Επιτροπής του ΣΥΡΙΖΑ, Παναγιώτης Ρήγας. “Δεν είναι ώρα για να ανοίξουμε συζήτηση για συμμαχίες”, τόνισε ο Π. Ρήγας, ενώ ο υπουργός Επικρατείας είπε πως «είναι άστοχο και άκαιρο να στρέφουμε διαρκώς τη συζήτηση στο πολιτικό επίπεδο και στα πολιτικά ανοίγματα που πρέπει να κάνει ο ΣΥΡΙΖΑ».

Ως απάντηση στον Νίκο Φίλη ερμηνεύεται και η δήλωση του Δημήτρη Τζανακόπουλου πως «μας ενδιαφέρουν τα πολιτικά ανοίγματα, όμως αυτά πρέπει να έχουν και έρεισμα στην πραγματικότητα και αυτή η στιγμή το ΠΑΣΟΚ δεν φαίνεται διατεθειμένο να ακολουθήσει την τάση της ευρωπαϊκής σοσιαλδημοκρατίας».

Πολιτική Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε