Τρίτη, 28 Μαΐ
18oC Αθήνα

Γαβριήλ Σακελλαρίδης: Ποιός είναι και γιατί έπαψε να είναι το δεξί χέρι του Τσίπρα

Γαβριήλ Σακελλαρίδης: Ποιός είναι και γιατί έπαψε να είναι το δεξί χέρι του Τσίπρα

Ο Γαβριήλ Σακελλαρίδης είναι γέννημα – θρέμμα της Νέας Σμύρνης αλλά μένει στα Εξάρχεια. Αγαπάει πολύ το περπάτημα και είναι από το ίδιο χωριό της Νισύρου με τον Πάνο Καμμένο. Σήμερα, έκλεισε ένα κεφάλαιο της πολιτικής του ζωής με τον εξαναγκασμό του σε παραίτηση από τον άλλοτε σύντροφό του, πρωθυπουργό, Αλέξη Τσίπρα.

Ο Γαβριήλ Σακελλαρίδης είναι οικονομολόγος, απόφοιτος του τμήματος Οργάνωσης και Διοίκησης Επιχειρήσεων του Οικονομικού Πανεπιστημίου Αθηνών και του New School της Νέας Υόρκης. Διετέλεσε μέλος της Επιτροπής Τεκμηρίωσης και Μελετών της ΚΟ του κόμματος, της Επιτροπής Πολιτικού Σχεδιασμού αλλά και του Δ.Σ. του Ινστιτούτου «Νίκος Πουλαντζάς».

Πολύ νέος ακόμα στην ηλικία αλλά με διαδρομή σε σημαντικά αξιώματα όπως αυτό του κυβερνητικού εκπροσώπου. Ο Γαβριήλ Σακελλαρίδης ήταν ο πρώτος κυβερνητικός εκπρόσωπος, της πρώτης αριστερής κυβέρνησης στην Ελλάδα.

Ασχολήθηκε με την πολιτική από φοιτητής το 1999, ως μέλος της Νεολαίας του Συνασπισμού. Διατέλεσε μέλος της γραμματείας της Νεολαίας και γραμματέας του Συνασπισμού Νέας Σμύρνης. Στην κεντρική πολιτική σκηνή εμφανίστηκε το 2012 ως υποψήφιος βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ στις εκλογές του 2012. Δυο χρόνια αργότερα ο Αλέξης Τσίπρας, τον επέλεξε για υποψήφιο δήμαρχο της Αθήνας το 2014.

Από το 2012 ήταν στο πλευρό του Αλέξη Τσίπρα, σε κάθε του κίνηση και σε κάθε απόφαση. Είχε αναλάβει όλα τα οικονομικά θέματα του γραφείου του κ. Τσίπρα. Στις δημοτικές εκλογές το 2014 ο συνδυασμός του Γαβριήλ Σακελλαρίδη «Ανοιχτή Πόλη» έλαβε ποσοστό 48,6% κι έχασε οριακά από εκείνον του Γιώργου Καμίνη.

Παρά τη δήλωση του πως δεν σκόπευε να είναι υποψήφιος στις επόμενες βουλευτικές εκλογές, ο Σακελλαρίδης κατέβηκε τελικά με τον ΣΥΡΙΖΑ στην Α’ Αθηνών στις εκλογές του Ιανουαρίου 2015, οπότε και εξελέγη για πρώτη φορά στη βουλή. Στη νεοσυσταθείσα κυβέρνηση Τσίπρα ανέλαβε την θέση του κυβερνητικού εκπροσώπου.

Στις 17 Ιουλίου 2015 ο Γαβριήλ Σακελλαρίδης έπαψε να είναι κυβερνητικός εκπρόσωπος στον τότε ανασχηματισμό και έγινε κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του κόμματος. Πολλές ήταν οι φορές που διαφοροποιήθηκε από την κυβερνητική πολιτική όχι με ηχηρό τρόπο όμως. Ωστόσο, το αποκορύφωμα ήταν σήμερα, που ψηφίζεται το πολυνομοσχέδιο. Ο Γαβριήλ Σακελλαρίδης ζήτησε αλλαγές που δεν έγιναν και όταν διαμήνυσε ότι θα απέχει από την ψηφοφορία, ο πρωθυπουργός του τηλεφώνησε και του ζήτησε να παραιτηθεί.

Πολιτική Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε