Παρασκευή, 29 Μαρ.
25oC Αθήνα

Η απόλυτη στήριξη Τσίπρα στους δύο υπουργούς για τα “προβληματικά” πόθεν έσχες – Δεν υπάρχουν νέα μέτρα

Η απόλυτη στήριξη Τσίπρα στους δύο υπουργούς για τα “προβληματικά” πόθεν έσχες – Δεν υπάρχουν νέα μέτρα

– Ο Αλέξης Τσίπρας ανακοίνωσε πως τη Δευτέρα θα κατατεθεί το νομοσχέδιο για τις τηλεοπτικές άδειες
– Προανήγγειλε τροπολογία του ΥΠΟΙΚ για παράταση των φορολογικών υποθέσεων, όπως η λίστα Λαγκάρντ για ένα χρόνο
– Ξεκαθάρισε πως είναι αρνητικός στις κοινές περιπολίες στο Αιγαίο με την Τουρκία για τους πρόσφυγες
– Για τα πόθεν έσχες κατηγόρησε το ΠΑΣΟΚ θυμίζοντας το ένα εκατομμύριο του Τσουκάτου από τη Siemens

Στην ομιλία του ο Έλληνας πρωθυπουργός, Αλέξης Τσίπρας για το πολυνομοσχέδιο έσπευσε να καλύψει πολιτικά απόλυτα τους δύο υπουργούς, Αλέκο Φλαμπουράρη και Γιώργο Σταθάκη τα πόθεν έσχες των οποίων ελέγχονται από την αρμόδια επιτροπή της Βουλής.

Ο κ. Τσίπρας κατηγόρησε την αντιπολίτευση και κυρίω το ΠΑΣΟΚ πως “στο σπίτι του κρεμασμένου δεν μιλάνε για σχοινί” θυμίζοντας το ένα εκατομμύριο ευρώ από τη Siemens στον Τσουκάτο. Δήλωσε επίσης πως δεν υπάρχει κανένα στοιχείο διαφθοράς στις περιπτώσεις των δύο υπουργών, λέγοντας πως ειδικά ο κ. Σταθάκης έσπευσε να κάνει συμπληρωματική δήλωση.

Βέβαια δεν παρέλειψε να δηλώσει πως εάν υπάρξουν στοιχεία για οποιονδήποτε υπουργό θα βρεθεί απέναντι στον νόμο, σημειώνοντας πως “θα κυβερνήσουμε και δεν θα χαριστούμε σε κανέναν”.

“Αν κάποιοι νόμιζαν πως επειδή τελειώνει ο χρόνος θα γλιτώσουν τον φορολογικό έλεγχο σε μεγάλες φορολογικές υποθέσεις, είτε στις υποθέσεις των περίφημων λιστών, είναι γελασμένοι”, είπε ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας ανακοινώνοντας ότι σήμερα η κυβέρνηση καταθέτει τροπολογία του ΥΠΟΙΚ με την οποία παίρνουν παράταση όλες οι υποθέσεις για έναν χρόνο. “Όλες θα ελεγχθούν και κάθε κατεργάρης στον πάγκο του”, σημείωσε.

Επιπλέον ανακοίνωσε ότι τη Δευτέρα κατατίθεται το νομοσχέδιο για τα ΜΜΕ και πρόσθεσε ότι ελπίζει να τηρήσει η αντιπολίτευση τη δέσμευση της και να ψηφίσει αυτή τη μεγάλη τομή.

Ο Αλέξης Τσίπρας για το προσφυγικό

Σε θετική κατεύθυνση, χαρακτήρισε ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας τις χτεσινές αποφάσεις της Συνόδου Κορυφής για την αντιμετώπιση των προσφυγικών ροών.

 Επισήμανε ότι ακόμα η Ευρώπη κινείται με πολύ αργούς ρυθμούς ως προς αυτό το ζήτημα και ότι υπάρχουν διαφορετικές αντιλήψεις εντός της για την αντιμετώπιση, ασκώντας κριτική για ξενοφοβική, ακραία συντηρητική στάση κυβερνήσεων που υψώνουν τείχη και συρματοπλέγματα και απαντούν με βία στους ανθρώπους που ψάχνουν μια καλύτερη ζωή.

Σημείωσε ότι η ελληνική πλευρά κατέστησε σαφές ότι είναι πολύ μεγάλη ανάγκη σταδιακά το βάρος να μετατοπιστεί από τα ελληνικά νησιά προς τα τουρκικά παράλια ώστε η διαδικασία της μετεγκατάστασης να πραγματοποιείται απευθείας από εκεί, για να σταματήσει το Αιγαίο να μετράει νεκρούς και να σταματήσει το αίσχος της εκμετάλλευσης των προσφύγων από δουλέμπορους.

 Τόνισε ότι η Ελλάδα δήλωσε, και το έχει δηλώσει από τη Σύνοδο του Μαρτίου, ότι είναι διατεθειμένη να στηρίξει μια πολιτική ενίσχυσης της Τουρκίας από την ΕΕ για να υπάρξει συνεργασία για την αντιμετώπιση των προσφυγικών ροών. Χωρίς αυτό να σημαίνει, σημείωσε, ότι θα υπάρξουν παραχωρήσεις ή υποχωρήσεις από τη δική μας πλευρά και από την ευρωπαϊκή πλευρά σε ζητήματα που άπτονται της εθνικής κυριαρχίας. Υπογράμμισε ότι η κυβέρνηση εξήγησε και κατ’ ιδίαν στη Σύνοδο ότι κοινές περιπολίες με τουρκικά πλοία στα ελληνικά χωρικά ύδατα δεν μπορεί να υπάρξουν.

 Ο κ. Τσίπρας χαιρέτισε από το βήμα της Βουλής την παρέμβαση του προέδρου του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου που μίλησε για την ανάγκη να υπάρξει σε σχέση με τις χώρες που επωμίζονται το βάρος υποδοχής των προσφυγικών ροών, δημοσιονομική χαλάρωση και ενίσχυση.

ΟΛΕΣ ΟΙ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Πολιτική Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε