Τετάρτη, 22 Μαΐ
23oC Αθήνα

Ιδιωτικοποίηση ΟΛΠ: Το φυσά και δεν κρυώνει ο Δρίτσας

ΦΩΤΟ ΑΡΧΕΙΟΥ EUROKINISSI
ΦΩΤΟ ΑΡΧΕΙΟΥ EUROKINISSI

Tο μεγαλύτερο λιμάνι της χώρας, ο Πειραιάς, αυτή την ώρα αλλάζει χέρια και περνάει στην ιδιοκτησία της Cosco πιστοποιώντας την στροφή του ΣΥΡΙΖΑ σε πιο…φιλελεύθερες πολιτικές.

Η πώληση του λιμανιού θεωρούνταν μέχρι πρότινος “κόκκινη γραμμή” για τον ΣΥΡΙΖΑ, ωστόσο λόγω των πιέσεωμ και των απαιτήσεων των δανειστών η κυβέρνηση Τσίπρα έκανε στροφή 180 μοιρών, με τον υπουργό Ναυτιλίας Θοδωρής Δρίτσα να το φυσά και να μην κρυώνει αφού ήταν απολύτως αντίθετος με την ιδιωτικοποίηση του λιμανιού.

Ο κ. Δρίτσας σύμφωνα με πληροφορίες μέχρι και την τελευταία στιγμή έβαζε εμπόδια στην ιδιωτικοποίηση του ΟΛΠ και βρισκόταν σε συνεχή αντιπαράθεση με τον πρόεδρο του ΤΑΙΠΕΔ Στέργιο Πιτσιόρλα.

Μετά όμως από προσωπική παρέμβαση του Αλέξη Τσίπρα και σε συνεργασία τον αντιπεριφερειάρχη Πειραιά Γιώργο Γαβρίλη και τον Δήμαρχο Κερατσινίου Δραπετσώνας Χρήστο Βρεττάκο, “χρυσώθηκε το χάπι” για την τοπική κοινωνία τουλάχιστον, καθώς επιτεύχθηκαν κάποιες εξαιρέσεις από την πώληση του ΟΛΠ, όπως η παράκτια ζώνη της Δραπετσώνας.

Να σημειωθεί ότι μέχρι την περασμένη εβδομάδα υπήρχε έντονο παρασκήνιο με τον κ. Πιτσιόρλα να προκηρύξει έκτακτη Γενική Συνέλευση των μετόχων του ΟΛΠ, στοχεύοντας στην απομάκρυνση 4 κομματικών στελεχών του ΣΥΡΙΖΑ από το ΔΣ της εταιρίας και ιδιαίτερα του “σκληρού” αναπληρωτή Διευθύνοντος Συμβούλου Σταύρου Κυραμαργιού. Το θέμα έφτασε μέχρι την Πολιτική Γραμματεία του ΣΥΡΙΖΑ, η οποία κάλεσε τον πρόεδρο του ΤΑΙΠΕΔ να μην τολμήσει να προχωρήσει στην αντικατάσταση των μελών του ΔΣ, με “θύματα” τελικά τελικά τη Λία Φράγκου, προσκείμενη στον Υπουργό Ναυτιλίας και υποβάθμισε τον κ. Κυραμαργιό σε απλό μέλος του ΔΣ.

 

Πολιτική Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε