Πέμπτη, 2 Μαΐ
23oC Αθήνα

Κ. Μητσοτάκης: Φουλ επίθεση στον Τσίπρα! “Grexit ή τέταρτο μνημόνιο το τωρινό σας δίλημμα!”

ΦΩΤΟ ΑΠΕ-ΜΠΕ
ΦΩΤΟ ΑΠΕ-ΜΠΕ

Με επίθεση στον πρωθυπουργό Αλέξη Τσίπρα ξεκίνησε την ομιλία του στην Βουλή ο πρόεδρος της ΝΔ, Κυριάκος Μητσοτάκης κατηγορώντας για “διαπλοκή, οικοδόμηση πελατειακού κράτους και διαπλοκή”.

“Αν και νέος αποδειχθήκατε χειρότερος από τους παλιούς”, είπε ο κ . Μητσοτάκης και τον κατηγόρησε για “ψεύτικους διχασμούς, θεωρίες συνωμοσίας και δολοφονίες χαρακτήρων”.
Υποστήριξε ότι ο πρωθυπουργός “πέφτει” και υψώνει αναχώματα, το πρώτο, είπε είναι το χτίσιμο του πελατειακού κράτους με αναξιοκρατικές προσλήψεις. Το δεύτερο ανάχωμα, είναι η μάχη κατά της διαφθοράς και της διαπλοκής, είπε ο κ. Μητσοτάκης και υποστήριξε: “Το δήθεν ηθικό πλεονέκτημα της αριστεράς είναι το συντομότερο ανέκδοτο. Κατηγορήσατε το παλιό πολιτικό σύστημα συλλήβδην σαν διεφθαρμένο. Υπήρχε διαπλοκή στην Ελλάδα αλλά εσείς δεν την πολεμήσατε, αλλά προσπαθήσατε να κάνετε συναλλαγή μαζί της.
Εσείς χρησιμοποιήσατε τα “βοθροκάναλα” της διαπλοκής -όπως τα λέει ο κ. Πολάκης. Επιχειρήσατε να χτίσετε τη νέα διαπλοκή που είναι χειρότερη από την παλιά. Τα βοσκοτόπια του κ. Καλογρίτσα και οι παρεμβάσεις στην Τράπεζα Αττικής θα υπενθυμίζουν την προσπάθειά σας. Η επιχείρηση για έλεγχο του ραδιοτηλεοπτικού τοπίου κατέρρευσε μετά την απόφαση του ΣτΕ. Για σας η δήθεν πάταξη της διαπλοκής είναι πρόσχημα για την συγκέντρωση εξουσιών στο πρόσωπό σας”.
Είστε η πιο βλαβερή κυβέρνηση που γνώρισε ο τόπος μετά την μεταπολίτευση ανέφερε ενώ για το πόρισμα της πλειοψηφίας της εξεταστικής επιτροπής υπογράμμισε που δεν προκύπτουν ευθύνες σε πολιτικά πρόσωπο και έκανε εκτενή αναφορά στην Αυγή.

ΦΩΤΟ ΑΠΕ-ΜΠΕ

 

Αναλυτικά η ομιλία του κ. Μητσοτάκη

 

“Σε προηγούμενη ομιλία είχα αναφερθεί στη μοναδική ευκαιρία που έχασε ο Τσίπρας να διορθώσει διαχρονικές παθογένειες. Τον λαϊκισμίο, το πελατειακό κράτος, τη διαπλοκή. Είχατε μια μεγάλη ευκαιρία κύριε Τσίπρα αλλά τη χάσατε. Την έχασε και η Ελλάδα. Αν και νέος, αποδειχτήκατε παλιότερος κι από τους παλιούς. Οι δολοφονίες χαρακτήρων από τα πληρωμένα σας τρολ είναι στην καθημερινότητά σας. Πέφτετε σε ένα παραλήρημα λασπολογίας”, είπε ο Κυριάκο Μητσοτάκης, ξεκινώντας την… επίθεση με το καλημέρα.

“Έδωσα προσωπικό αγώνα για να ξεριζώσω πελατειακές πρακτικές και να εισάγω την έννοια της αξιολόγησης και της αξιοκρατίας, που δεν σας είναι πολύ οικείες κύριε Τσίπρα. Όλα αυτά μέχρι που αναλάβατε εσείς, διότι διχάσατε τους Έλληνες στους δικούς μας και στους άλλους. Έχετε διορίσει χιλιάδες από την πίσω πόρτα μέσα σε δύο χρόνια! Είχατε το θράσος να μας εγκατλείτε για δήθεν ταξικές διακρίσεις, λες και δεν υπάρχουν φτωχά παιδιά με πτυχία να παίρνουν τις θέσεις των κομματικών κολλητών σας”!

“Καταρρακώσατε κάθε έννοια αξιοκρατίας και αναβιώσατε τις προσδοκίες για ένα μεγάλο Δημόσιο. Το δεύτερο ανάχωμα που επιχειρήσατε να ορθώσετε για να μην καταρρεύσετε, είναι η μάχη κατά της διαπλοκής. Το δήθεν πλεονέκτημα της Αριστεράς, το συντομότερο ανέκδοτο. Υπήρχε διαπλοκή στην Ελλάδα αλλά την συντηρήσατε! Εσείς κάνατε μυστικές συναντήσεις με εκδότες. Εσείς χρησιμοποιήσατε τα… πως τα λέει ο κύριος Πολάκης, τα βοθροκάναλα της διαπλοκής για να περάσετε την ατζέντα σας”.

“Τα βοσκοτόπια του κ. Καλογρίτσα και οι παρεμβάσεις στην Τράπεζα Αττικής θα είναι μια θλιβερή υπενθύθμιση. Η ανεξάρτητη Δικαιοσύνη, ευτυχώς, προκάλεσε την κατάρρευση του διαγωνισμού – φιάσκο του κυρίου Παππά. Θα διδάσκεται για χρόνια ως το πτόρυπο της διαπλοκής”.

Η χώρα υποχώρησε 11 θέσεις στην κατάταξη της διεθνούς διαφάνειας. Έτσι ανακόπηκε μια σημαντική προσπάθεια που ξεκίνησε από το 2012 και μας έφερε στην 58η από την 96η θέση επί των ημερών μας. Κατρακυλήσαμε ξανά στην 69η θέση. Ο κύριος Παππάς, όταν δεν είναι απασχολγημένος με διαστημικά θέματα, καταλαβαίνει με αυτά που γίνονται πως είναι από άλλο πλανήτη”.

Θέλατε να χρησιμοποιήσετε την Εξεταστική Επιτροπή ως μέσο εκφοβισμού των τραπεζών και των ΜΜΕ. Θέλατε να τα βρείτε μτ ην παλιά διαπλοκή και να φτιάξετε νέα. Στείλατε μήνυμα: Όσοι δεν τα βρουν μαζί μας, θα έχουν την τύχη του Ψυχάρη και του ΔΟΛ.

“Δεν φταίει ο καθρέφτης των ΜΜΕ. Το δικό σας είδωλο είναι απαξιωμένο στην συνείδηση της μεγάλης πλειοψηφίας των Ελλήνων. Μετά από δεκάδες συνεδριάσεις, το συμπέρασμα που καταλήγει το πόρισμα, είναι απλό και ακυρώνει την κυβερνητική προπαγάνδα. Τί λέει; Δεν αποκαλύφθησαν παρεμβάσεις πολιτικών, Με μια εξαίρεση. Αυτή της δική σας Αυγής, με την κρυφή offshore που ακόμα δεν έχετε αποκαλύψει ποιός βρίσκεται από πίσω…”.

Το πόρισμα λέει και κάτι άλλο. Ότι όλα τα κόμματα έπαιρνα χρηματοδοτήσεις με τον ίδιο τρόπο. Με μοναδική εγγύηση τις μελλοντικές επιχορηγήσεις. Αυτό έκαναν όλοι. Αλλά μόνο ένας πρόεδρος κόμματος έστειλε επιστολής σε τράπεζα με την οποία απαιτεί ευρύτερη θεώρηση που δεν προασδιορίζεται αποκλειστικά με αυστηρά τραπεζικά κριτήρια. Αυτός είστε εσείς κύριε Τσίπρα. Όταν ως αρχηγός μικρού κόμματος το 2010 ζητούσατε να δανειστείτε πάνω από τις δυνατότητές σας. Το μόνο κόμμα που ευνοήθηκε δύο φορές από διαγραφή χρέους, μαντέψτε ποιό είναι. Ο ΣΥΡΙΖΑ πάλι! Περίεργα πράγματα. Με το κτίριο της Κουμουνδούρου και της Αυγής. Πήγατε για μαλλί και βγήκατε κουρεμένοι με την Εξεταστική”!

Προϊόν λογοκλοπής μεγάλα κομμάτια του πορίσματος. Ολόκληρες σελίδες αντιγράψατε. Τόσους συντάκτες έχετε που γράφουνε non papers. Δεν μπορούσατε να βρείτε έναν να γράψει κάτι πρωτότυπο;

Πριν 2 βδομάδες στη Βουλή είχα προειδοποιήσει τον κύριο Τσίπρα ότι εγκλωβίζει τη χώρα σε αδιέξοδιο. Ότι επαναλαμβάνεται σαν τραγωδία το πρώτο εξάμηνμο του ’15. ότι έρχεται ξανά στο τραπέζι στο Grexit. Κατηγορηθήκαμε ως κινδυνολόγοι, για να έρθει ο κ. Ξυδάκης να μας πει να ανοίξουμε το θέμα! Αλλά καμία αντίδραση, κανένα non paper από τον εξαιρετικά αποτελεσματικό μηχανισμό προπαγάνδας!

Εκτός αν ο κ. Ξυδάκης δεν είπε κάποια ανοησία, αλλά απεκάλυψε εναλλακτικές για να μείνετε στην εξουσία. Γιατί αυτό σας νοιάζει. Ο κ. Ξυδάκης είπε δημόσια κάτι που συζητάτε κατ’ ιδίαν. Ότι αν μας πιέσουν οι δανειστές, έχουμε κι άλλο δρόμο. Ποιος συντάσεσεται λοιπόν κύριε Τσίπρα με τον κ. Σόιμπλε που είναι γνωστές οι θέσεις του για την έξοδο της χώρας; Σα δε ντρέπεστε! Τα δικά σας στελέχη μιλούν για Grexit!

Το πρόβλημα είναι ότι δεν γνωρίζετε πού ανήκετε. Ο χρόνος στην κλεψύδρα της χώρας αδειάζει με ταχύτητα. Η δεύτερη αξιολόγηση έπρεπε να είχε ολοκληρωθεί τον Φεβρουάριο του 2016. Πριν ένα χρόνο ακριβώς. Ο κ. Τσακαλώτος έχει δεσμεύσει τη χώρα με υπερβολικά πλεονάσματα πολύ πέρα από το τέλος του προγράμματος. Οι δανειστές ζητούν όντως υπερβολικά μέτρα, αποτέλεσμα της τραγικής ανυπαρξίας σας.

Κανείς δεν πιστεύει ότι θα κάνετε τις μεταρρυθμίσες, γι’ αυτό όλοι ζητούν μέτρα. Επαναλαμβάνεται η ιστορία αλλά με χειρότερες συνθήκες γιατί είμαστε πιο αδύναμοι, με λιγότερη αξιοπιστία. Το δίλημμα που προκαλέσατε με την ανικανότητά σας το 15 ήταν Grexit ή τρίτο μνημόνιο, Τώρα είναι Grexit ή τέταρτο μνημόνιο. Και μη μας κατηγορήσετε ότι κινδυνολογούμε. Το ανεξάρτητο γραφείο προϋπολογισμού της Βουλής κάνει λόγο για έξοδο από το ευρώ.

Κανείς δεν μας εξασφαλίζει ότι θα υπάρχει τέταρτο μνημόνιο αν το ζητήσουμε. Γι αυτό πρέπει να φύγετε. Δεν έχετε δικαίωμα να πηγαίνετε μια χώρα στον γκρεμό. Εδώ και καιρό λέμε ότι οδηγείτε το χώρα σε αδιέξοδο. Κάνετε διαρκώς τα ίδια λάθη. Καθυστερείτε σε ό, τι έχετε δεσμευτεί και σπαταλάτε το κεφάλαιο αξιοπιστίας της χώρας. Ξανά διαβάσατε λάθος τους συσχετισμούς δυνάμεων. Λέγατε ότι δημιουργείτε μια νέα μεγάλη συμμαχία. Και στο Eurogroup ήταν όλοι απέναντί μας. Πόσες φορές θα κάνετε το ίδιο λάθος; Μας κόστισε 100 δισ. Το κάνατε στην πρώτη αξιολόγηση. Καθυστερήσατε ένα χρόνο και μας προέκυψε το ασφαλιστικό Κατρούγκαλου, ο κόφτης και9 9 δισ. φόροι! Αυτό ήταν το κόστος!

Γιατί δεν τα ζητούσαν πέρυσι όλα αυτά; Γιατί δεν λέγανε πέρυσι για μέτρα μετά το ’19; Γιατί αυτό είναι το τίμημα της αναξιοπιστίας σας και δεν έχετε δικαιολογία. Ο κ. Τσακαλώτος έλεγε ότι αν δεν κλείσουμε την αξιολόγηση μέσα στο Γενάρη θα έχουμε πρόβλημα. Δεν έχετε ευθύνη κ. Τσίπρα; Δεν θα παίξετε την χώρα στα ζάρια. Φορτώνετε τους πολίτες με μέτρα λιτότητας, δεν κάνετε αποκρατικοποιήσεις και όσο δεν γίνονται διαρθρωτικές αλλαγές, τόσο πιο αναξιόπιστοι γινόμαστε. Κυνικά ομολόγησε ο Τσακαλώτος ότι δεν έχει υλοποιήσει τα 2/3 των δεσμεύσεων! Τα είπατε στον κ. Τσίπρα αυτά κύριε υπουργέ των Οικονομικών; Ποιόν κοροϊδεύετε κύριε Τσίπρα;

Να υπενθυμίσω μια σειρά δεσμεύσεων που δεν έχουν δημοσιονομικό κόστος, δεν τις κάνετε:

– Αργήσατε στην παραχώρηση των 14 περιφερειακών αεροδρομίων. Χάθηκε ένας χρόνος!

– Καθυστερείτε στην αποκρατικοποίηση της έκτασης του Ελληνικού

– Τορπιλίσατε την αποκρατικοποίηση του ΔΕΣΦΑ

– Δημιουργούσατε προσχώματα στηναποκρατικοποίηση της ΤΡΑΙΝΟΣΕ για να την πουλήσετε 45 εκατομμύρια, όταν εμείς είχαμε συμφωνήσει για 300 εκατ.

Γιατί κ. Τσίπρα…

– Καθυστερείτε στις οποθετήσεις διοικήσεων στις τράπεζες;

– Καθυστερείτε στην επίλυση των κόκκινων δανείων;

Υπάρχει δικαιολογία που είναι ακέφαλες οι μεγάλες συστημικές τράπεζες εδώ και 8 μήνες;

– Γιατί δεν “τρέχετε” την αξιολόγηση των δημοσίων υπαλλήλων;

– Γιατί δεν υλοποιείτε τις συστάσεις της εγραλειοθήκης του ΟΟΣΑ;

– Αρνείστε να νομοθετήσετε για τους συνδικαλιστές;

Γιατί είναι σωστές αλλαγές που θα βελτιώσουν την ανταγωνιστικότητα. Γι’ αυτό λέμε ότι η χώρα χρειάζεται νέα μεταρρυθμιστική κυβέρνηση. Με σχέδιο πολύ πέρα από το τρίτο πρόγραμμα. Μια κυβέρνηση της ΝΔ που θα φέρει την ελπίδα και αλλαγές σε Κράτος, Παιδεία, Δημόσια Διοίκηση, πρωτογενή τομέα. Για να διασώσουμε ό, τι διασώζεται.

“Κλείνω με την εξής παρατήρηση: Εμείς είμαστε έτοιμοι να αναλάβουμε τις ευθύνες μας. Δε θα είναι εύκολη μέρα γιατί κάναμε πολλά βήματα πίσω, χάθηκαν ευκαιρίες. Αλλά και ότι η ελπίδα αντικαταστάθηκε από απαισιοδοξία και φόβο. Τον φόβο πρέπει να πολεμήσουμε. Υπάρχουν ρεύματα στην κατάθλιψη της κοινωνίας. Μια πλειοψηφία που αντιλαμβάνεται ότι για λιγότερους φόρους πρέπει να υπάρχει άλλο κράτος. Που θέλει την αξιοκρατία. Που περιμένει από τα κόμματα συγκεκριμένο προγραμματικό λόγο και όχι ανεδαφικές εξαγγελίες. Αυτή τη σιωπηλή πλειοψηφία θέλουμε να εκφράσουμε. Δε μας ενδιαφέρει τί ψήφισε μέχρι σήμερα. Εμείς λέμε ότι είμαστε έτοιμοι. Και σταματήστε να αγνοείτε την βούληση του ελληνικού λαού κ. Τσίπρα. Η βούληση αυτή πρέπει να γίνει σεβαστή. Μη διανοηθείτε να επαναλάβετε τους τυχοδιωκτισμούς του 2015. ξεχάστε τα σενάρια δημοψηφίσματος. Δε θα συμμετέχουν ούτε η αντιπολίτευση ούτε ο λαός. Φύγετε με όσο το δυνατόν λιγότερη ζημιά”, είπε κλείνοντας ο αρχηγός της ΝΔ.

Πολιτική Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε