Σάββατο, 27 Απρ.
19oC Αθήνα

Ξυδάκης: Πραξικόπημα ο Τόμσεν – Ιταμή η απάντηση Λαγκάρντ – Να ζητήσουν συγγνώμη!

Ξυδάκης: Πραξικόπημα ο Τόμσεν – Ιταμή η απάντηση Λαγκάρντ – Να ζητήσουν συγγνώμη!

Σκληρή γλώσσα για την στάση του ΔΝΤ και τα όσα αποκαλύφθηκαν από τα έγγραφα του Wikileaks χρησιμοποίησε ο αναπληρωτής υπουργός Εξωτερικών, Νίκος Ξυδάκης, μιλώντας στα Παραπολιτικά 90,1 και στο Νίκο Ευαγγελάτο.

Ο κ. Ξυδάκης είπε πως ο τρόπος που σκέφτεται ο Πολ Τόμσεν είναι «μόχλευση για πραξικόπημα!» Και σύνέχισε:

«Υπονομεύει νόμιμα εκλεγμένες κυβερνήσεις κυρίαρχων κρατών». Ο κ. Ξυδάκης κάλεσε το ΔΝΤ να ζητήσει συγγνώμη καθώς υπάρχει μεγάλη δυσκολία στο να είναι συνομιλητής της ελληνικής κυβέρνησης.

Επίσης, ξεκαθάρισε ότι: «Η ελληνική κυβέρνηση θα μπορούσε να συζητήσει με τους θεσμούς την ομαλή διεξαγωγή της συμφωνίας, εν ανάγκη ακόμη και χωρίς το ΔΝΤ».

Ο αναπληρωτής υπουργός Εξωτερικών χαρακτήρισε τουλάχιστον ιταμή και περιφρονητική την απάντηση της γενικής διευθύντριας του ΔΝΤ, Κριστίν Λαγκάρντ, προς τον Έλληνα πρωθυπουργό λέγοντας πως «η Λαγκάρντ θα πρέπει να μην ξεχνάει ότι είναι μια υπάλληλος. Δεν είναι δυνατόν μια αυτονομημένη γραφειοκρατία να είναι πάνω από εκλεγμένες κυβερνήσεις και κυρίαρχα κράτη». Τέλος ερωτηθείς για το πώς διέρρευσαν στο wikileaks οι συνομιλίες είπε πως «φυσικά και δεν ευθύνεται και δεν έχει σχέση η ελληνική κυβέρνηση».

«Το να ολοκληρωθεί η διαπραγμάτευση και να κλείσει επιτυχώς η πρώτη αξιολόγηση χωρίς χρονοτριβή, αποτελεί προτεραιότητα για τη χώρα μας» δήλωσε ο υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης Βαγγέλης Αποστόλου, μιλώντας σήμερα στην πρώτη συνεδρίαση της Επιτροπής Παρακολούθησης του Προγράμματος Αγροτικής Ανάπτυξης 2014-2020.

«Γι’ αυτό» πρόσθεσε «η στάση του ΔΝΤ, όπως τουλάχιστον προκύπτει από τις συνομιλίες που είδαν το φως της δημοσιότητας, είναι μια στάση προβληματική και δογματική, μια στάση που υπονομεύει την ολοκλήρωση της διαπραγμάτευσης». Η ελληνική κυβέρνηση, υπογράμμισε ο κ. Αποστόλου, δεν πρόκειται να επιτρέψει σε κανέναν να παίζει με τις τύχες της χώρας.

«Εάν είναι τα πράγματα όπως γράφονται, τότε βάλαμε το λύκο να φυλάει τα πρόβατα» δήλωσε στα Παραπολιτικά 90,1 και στην εκπομπή του Σεραφείμ Κοτρώτσου ο διευθυντής της Κοινοβουλευτικής Ομάδας του ΣΥΡΙΖΑ, Κώστας Ζαχαριάδης.

Σημείωσε πως η κυβέρνηση θέλει την άμεση ολοκλήρωση της πρώτης αξιολόγησης με βάση τη συμφωνία που υπογράφηκε το καλοκαίρι. Ερωτηθείς για τις αιτιάσεις του ΔΝΤ σχετικά με το πώς διέρρευσε η συνομιλία Τόμσεν-Βελκουλέσκου είπε ότι «καταλαβαίνει πως το Ταμείο είναι στριμωγμένο και έχει αυτή τη γραμμή και ασκεί αυτή την κριτική αλλά το να σύρεται και η ΝΔ σε αυτό, είναι ακατανόητο».

Τέλος κληθείς να σχολιάσει τα Panama Papers και την εμπλοκή του ονόματος του Σταύρου Παπασταύρου, πρώην στενού συνεργάτη του Αντώνη Σαμαρά είπε πως του κάνει εντύπωση το «ότι σε όλες τις λίστες -Μπόργιανς, Λαγκάρντ και τώρα αυτή- βρίσκουμε τα ίδια πρόσωπα να αναπαράγονται».

Πολιτική Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε