Πολιτική

Live News: Οι ημερομηνίες που έχουν πέσει στο τραπέζι για τις εκλογές

Σε πλήρη εγρήγορση είναι οι κομματικοί μηχανισμοί σε ΝΔ και ΣΥΡΙΖΑ καθώς διανύουμε μια μακρά προεκλογική περίοδο.

Ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης επαναλαμβάνει ότι οι εκλογές θα γίνουν στο τέλος της τετραετίας, τονίζοντας ότι στοχεύει στην αυτοδυναμία και στο κυβερνητικό στρατόπεδο αναζητείται ήδη ο κατάλληλος χρόνος για την ημερομηνία της πρώτης κάλπης, με τους επιτελείς στο Μαξίμου να μελετούν τα υπέρ και τα κατά του κάθε σεναρίου.

Σύμφωνα με τις πληροφορίες της Χριστίνας Κοραή στο Live News θα οδηγηθούμε σε δίδυμες εκλογές και στο τραπέζι έχουν πέσει οι εξής ημερομηνίες:

Τη δεύτερη Κυριακή του Απριλίου στις 9 του μηνός, δηλαδή μία Κυριακή πριν από το φετινό Πάσχα, την Κυριακή των Βαΐων,  προκειμένου να λειτουργήσει ως «κίνητρο» για να μεταβούν οι ετεροδημότες στους τόπους καταγωγής τους, με δεύτερη κάλπη στις 7 Μαΐου.

Στις 2 Απριλίου με δεύτερη κάλπη στις 30.

Όλα αυτά με την προϋπόθεση ότι ο χειμώνας θα κυλήσει ομαλά.Αλλαγές θα υπάρχουν και στις εκλογικές περιφέρειες αλλά και στους βουλευτές, αφού η νέα απογραφή φέρνει νέα δεδομένα, ενώ διαφορετική θα είναι και η ψήφος των αποδήμων, οι οποίοι θα έχουν τρεις έδρες πλέον στο ελληνικό Κοινοβούλιο.

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Πολιτική
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Newsit Blogs
Πολιτική: Περισσότερα άρθρα
Δημοσκόπηση Real Polls: Διψήφιο προβάδισμα για τη ΝΔ, δεύτερο το ΠΑΣΟΚ – Το 54,3% δεν εμπιστεύεται κανέναν πολιτικό αρχηγό να ηγηθεί της προοδευτικής παράταξης
Το 13,5% των πολιτών θεωρεί ότι ο Αλέξης Τσίπρας μπορεί να ηγηθεί της «κατακερματισμένης» προοδευτικής παράταξης και να την οδηγήσει στην κυβέρνηση
Κάλπη
Σκληρή επίθεση ΣΥΡΙΖΑ στην κυβέρνηση για το σκάνδαλο του ΟΠΕΚΕΠΕ – «Ξεπέρασε κάθε χυδαιότητα ο Φλωρίδης, να παραιτηθεί άμεσα»
O Γιώργος Φλωρίδης, σύμφωνα με τον ΣΥΡΙΖΑ, προκειμένου να επιτεθεί στην Ζωή Κωνσταντοπούλου δημοσιοποίησε τα ονόματα τεσσάρων γυναικών που βιάστηκαν παραβιάζοντας έτσι τα προσωπικά δεδομένα
Το λογότυπο του ΣΥΡΙΖΑ 2
Παύλος Μαρινάκης για τις απειλές που κατήγγειλε η Μαρία Καρυστιανoύ: Όταν λέμε ότι κάποιος θέλει να μας σκοτώσει τα παιδιά, και θέλουμε αυτό να ερευνηθεί, λέμε ονόματα
«Έχω απόλυτο σεβασμό σε μία μάνα που έχει χάσει το παιδί της και έχουμε κάθε λόγο να μην είμαστε από πριν αρνητικοί σε κάτι το οποίο λέγεται στο δημόσιο διάλογο»
Ο Κυβερνητικός Εκπρόσωπος, Παύλος Μαρινάκης 3