Παρασκευή, 29 Μαρ.
17oC Αθήνα

Μαξίμου: Η Ελλάδα επιστρέφει στην ευρωπαϊκή κανονικότητα

Μαξίμου: Η Ελλάδα επιστρέφει στην ευρωπαϊκή κανονικότητα

Την ικανοποίηση της κυβέρνησης για την πρόταση της Κομισιόν για έξοδο της Ελλάδας από την διαδικασία υπερβολικού ελλειμματος εκφράζει με ανακοίνωσή του το γραφείο Τύπου του πρωθυπουργού, ενώ ασκεί σκληρή κριτική στην αντιπολίτευση και σε μερίδα των ΜΜΕ.

«Πριν από λίγη ώρα ανακοινώθηκε η πρόταση της Ευρωπαϊκής Επιτροπής για έξοδο της Ελλάδας από τη διαδικασία υπερβολικού ελλείμματος. Σε πείσμα των καταστροφολόγων της ΝΔ καθώς και μερίδας του Τύπου, επιβεβαιώνεται καθημερινά ότι η ελληνική οικονομία επιστρέφει με σταθερά βήματα στην ευρωπαϊκή κανονικότητα, αποκαθιστά την εμπιστοσύνη που χάθηκε από τις επιλογές που έφεραν τη χώρα στο χείλος της κατάρρευσης το 2010 και ανακτά το χαμένος έδαφος της πενταετίας 2010 – 2015», αναφέρει σε ανακοίνωσή του το γραφείο Τύπου του πρωθυπουργού.

———> Η Ελλάδα βγαίνει από την διαδικασία υπερβολικού ελλείμματος!

Τέλος, τονίζει: «Η κυβέρνηση συνεχίζει με προσήλωση την πορεία για την οριστική έξοδο από το πρόγραμμα προσαρμογής τον Αύγουστο του 2018».

Ως ακόμη ένα βήμα προς την έξοδο από την κρίση και την επιστροφή στην ομαλότητα χαρακτηρίζουν και πηγές του υπουργείου Οικονομικών την απόφαση της Ευρωπαϊκής Επιτροπής να συστήσει την άρση της διαδικασίας ελέγχου υπερβολικού ελλείμματος για την Ελλάδα, μετά το κλείσιμο της β’ αξιολόγησης και την εκταμίευση της δόσης.

Όπως προσθέτουν οι ίδιοι κύκλοι, «η Ελλάδα γυρνά σελίδα και η κυβέρνηση εισέρχεται με σταθερό βηματισμό στο κεφάλαιο της υλοποίησης ενός σχεδίου κοινωνικά δίκαιης και οικονομικά βιώσιμης ανάπτυξης».

Βγαίνουμε στις αγορές;

Αναφορικά με τις φήμες για αιφνιδιαστική έξοδο στις αγορές, αξιωματούχος της ελληνικής κυβέρνησης σημείωσε ότι «η κυβέρνηση ακούει ολες τις απόψεις και “συμβουλές” και έχει σχέδιο και υπομονή, με απώτερο στόχο τη δυνατότητα σταθερής και διατηρήσιμης πρόσβασης των ελληνικών ομολόγων στις αγορές, το καλοκαίρι του 2018».
Και το σχόλιό του καταλήγει: «Αυτός ο στόχος καθορίζει τις επιλογές μας και όχι τα ρεπορτάζ των τελευταίων ημερών».

 

Πολιτική Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε