Παρασκευή, 29 Μαρ.
18oC Αθήνα

Μαξίμου για ΝΔ: Το ρίξανε στις Εξεταστικές γιατί η οικονομία πάει καλά!

ΦΩΤΟ ΑΡΧΕΙΟΥ EUROKINISSI
ΦΩΤΟ ΑΡΧΕΙΟΥ EUROKINISSI

«Η Νέα Δημοκρατία τους τελευταίους μήνες ενορχήστρωσε και εκτέλεσε μία τεράστια επιχείρηση καταστροφολογίας, διαστρέβλωσης, παραποίησης και κινδυνολογίας, με ψευδοπροφητείες δυστοπίας και συντέλειας, η οποία ακυρώθηκε πλήρως με την ολοκλήρωση της Β’ Αξιολόγησης, τη συμφωνία για τα μέτρα ελάφρυνσης του χρέους, γεγονός που αξιολογήθηκε θετικά από τους διεθνείς παράγοντες, τους οίκους αξιολόγησης και τις αγορές».

Αυτό αναφέρουν κυβερνητικοί κύκλοι, σχολιάζοντας το αίτημα της ΝΔ, για σύσταση Εξεταστικής Επιτροπής. Οι ίδιοι κύκλοι σημειώνουν, ότι «η ελληνική οικονομία, ανακάμπτει σταθερά και αυτό γίνεται για άλλη μία φορά σαφές με συγκεκριμένα στοιχεία:

-Η ανεργία συνεχίζει την πτωτική της τάση και σύμφωνα με την ΕΛΣΤΑΤ τον Απρίλιο του 2017 ανήλθε σε 21,7%, έναντι 23,6% τον Απρίλιο του 2016. Θυμίζουμε, ότι σύμφωνα με στοιχεία του συστήματος ΕΡΓΑΝΗ, επί πρωθυπουργίας Παπανδρέου, χάθηκαν 543.000 θέσεις εργασίας, επί Παπαδήμου χάθηκαν 93.000 θέσεις και την περίοδο Σαμαρά-Βενιζέλου χάθηκαν 259.000 θέσεις εργασίας. Στα δυόμισι χρόνια της διακυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ έχουμε για πρώτη φορά μετά από 7 χρόνια θετικό ισοζύγιο και μάλιστα κατά τουλάχιστον 300.000 νέων θέσεων εργασίας.

– Σύμφωνα με τα στοιχεία του Γενικού Μητρώου Επιχειρήσεων (ΓΕΜΗ) το πρώτο εξάμηνο του 2016 έκλεισε με θετικό ισοζύγιο συστάσεων – διαγραφών επιχειρήσεων κατά 2.259 επιχειρήσεις.

– Τα ελληνικά διετή και δεκαετή ομόλογα παρουσιάζουν ραγδαία αποκλιμάκωση με τις αποδόσεις (04.07.2017) για παράδειγμα του ομολόγου λήξης 17/4/2019 να υποχωρεί στο 3,40% που είναι νέο χαμηλό από τον Ιανουάριο του 2010.

– Είναι επίσης ενδεικτική η πορεία του ελληνικού Χρηματιστηρίου. Το ΧΑΑ κατατάσσεται στην πρώτη πεντάδα των χρηματιστηρίων παγκοσμίως με βάση την απόδοση, με άνοδο 30,71% από την αρχή του έτους.

– Οι ρυθμοί ανάπτυξης είναι θετικοί, με προοπτική ακόμη μεγαλύτερης βελτίωσης. Το πρώτο τρίμηνο του 2017, εν μέσω διαπραγμάτευσης, η ελληνική οικονομία κατέγραψε ανάπτυξη 0,4%.

– Η καταναλωτική δαπάνη την ίδια περίοδο αυξήθηκε κατά 1,5% (νοικοκυριά κατά 1,7% και Δημόσιο κατά 1%), οι επενδύσεις σημείωσαν αύξηση κατά 11,2% και οι εξαγωγές αγαθών και υπηρεσιών κινήθηκαν ανοδικά κατά 4,8%.

– Ο τουρισμός αναμένεται να καταγράψει ιστορικό ρεκόρ, ξεπερνώντας τα 30 εκατομμύρια επισκεπτών για φέτος.

– Ο οίκος Moody’s, αναβάθμισε το αξιόχρεο της ελληνικής οικονομίας, αλλά και των ελληνικών τραπεζών, ενώ οι ελληνικές επιχειρήσεις έχουν, επιτέλους, μετά από πάρα πολύ καιρό, αρχίσει να δανείζονται στις διεθνείς αγορές χρήματος με ανταγωνιστικά επιτόκια.

Είναι εμφανές γιατί η ΝΔ πλέον ξέχασε την καταστροφολογία και ζητάει εξεταστικές» καταλήγουν οι ίδιοι κύκλοι.

Πηγή: ΑΠΕ – ΜΠΕ

Πολιτική Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε