Κυριακή, 5 Μαΐ
16oC Αθήνα

Marfin: Όταν ο Μητσοτάκης ζήτησε να κλείσουν οι κάμερες

Marfin: Όταν ο Μητσοτάκης ζήτησε να κλείσουν οι κάμερες

Ένα τέταρτο πριν από την προγραμματισμένη ώρα της εκδήλωσης μνήμης για τα θύματα της Marfin, έφτασε στην οδό Σταδίου ο Κυριάκος Μητσοτάκης

Ο Πρωθυπουργός μίλησε με τους συγγενείς των θυμάτων και τους εργαζόμενους που ήταν μέσα στο κτίριο την ημέρα της τραγωδίας. Μάλιστα, ο Κυριάκος Μητσοτάκης ζήτησε να κλείσουν οι κάμερες.

Το ίδιο έκανε και μετά την τελετή, όταν, χωρίς κάμερες, μίλησε με την 10χρονη κόρη της συναδέλφου της Αγγελικής Παπαναθασοπούλου, η οποία επίσης ήταν έγκυος εκείνη την περίοδο.

Φωτογραφία ΑΠΕ-ΜΠΕ

Πέρασαν 10 χρόνια και 4 μέρες από τα θλιβερά γεγονότα στην τράπεζα Marfin στην οδό Σταδίου. Εκεί όπου έχασαν τη ζωή τους, από εμπρησμό, τρεις εργαζόμενοι της τράπεζας. Αναμέσα τους και ένα αγέννητο παιδί.

Click4more: Marfin: Αιχμές Μητσοτάκη για την απουσία πολιτικών αρχηγών από την εκδήλωση μνήμης (video)

Η τραγωδία της Marfin έγινε στις 5 Μαΐου του 2010, όταν κατά τη διάρκεια διαδηλώσεων κατά των οικονομικών μέτρων για την υπογραφή της δανειακής σύμβασης ομάδα αγνώστων, έριξαν βόμβες μολότοφ στην τράπεζα την ώρα που βρίσκονταν μέσα σε αυτήν περίπου 25 – 30 εργαζόμενοι.

Οι περισσότεροι κατόρθωσαν να διαφύγουν, πέντε άτομα διέσωσε η Πυροσβεστική, τρεις όμως άνθρωποι πέθαναν από ασφυξία λόγω των τοξικών αναθυμιάσεων και του πυκνού καπνού.

Η ταυτότητα των αυτουργών της επίθεσης δεν έχει επιβεβαιωθεί μέχρι και σήμερα.

Στη μνήμη των θυμάτων της τραγωδίας, της Αγγελικής Παπαθανασοπούλου (32 ετών-έγκυος 4 μηνών), του Επαμεινώνδα Τσάκαλη (36 ετών) και της Παρασκευής Ζούλια (35 ετών) έγινε ο εντοιχισμός πλακέτας, στο χώρο όπου δολοφονήθηκαν οι τρεις συμπολίτες μας, εργαζόμενοι της Marfin.

Πολιτική Τελευταίες ειδήσεις