Πολιτική

Μαύρα μαντάτα για την κυβέρνηση – Στο 2,3 τώρα το προβάδισμα ΠΑΣΟΚ

Βαίνει μειούμενη η διαφορά μεταξύ των δύο κομμάτων με το ΠΑΣΟΚ να διατηρεί πια προβάδισμα μόνο 2,3 μονάδων, σύμφωνα με δημοσκόπηση του “Πρώτου Θέματος”.

Αναλυτικά, στην πρόθεση ψήφου, το ΠΑΣΟΚ συγκεντρώνει 21,9%, η ΝΔ 19,6%,το ΚΚΕ ανεβαίνει με 8,3%, το ΛΑΟΣ έχει κι αυτό κέρδη στο 5,6%.

Κάτω από τη “βάση” ο ΣΥΡΙΖΑ με 2,6%, το ίδιο και η Δημοκρατική Συμμαχία της Ντόρας με 2,4%, στο 2% το κόμμα του Φώτη Κουβέλη, στο 2,2% οι Οικολόγοι. Υπέρ άλλων κομμάτων τάσσονται συνολικά 4,1%.

Εντυπωσιακά τα στοιχεία για το κόμμα του “κανένα”. Στο 17% η αποχή, στο 6,7% οι αναποφάσιστοι, στο 7,6% το λευκό ή άκυρο.

Κατά τα λοιπά, το 71% θεωρεί λανθασμένη την πολιτική Παπανδρέου για την αντιμετώπιση της κρίσης και μόνο το 23% τη θεωρεί σωστή. Χλιαροί για ανασχηματισμό οι πολίτες. Το 42% λένε ότι πρέπει να γίνει ενώ το 36% απαντούν ότι δεν πρέπει.

Ούτε η εικόνα κορυφαίων υπουργών είναι η καλύτερη. Για τον υπουργό Οικονομικών Γ. Παπακωνσταντίνου το 77% θεωρεί ότι υπακούει στις εντολές τις τρόικας χωρίς σκληρή διαπραγμάτευση, μόνο το 14% θεωρούν ότι διαπραγματεύεται σκληρά. Το 50% τάσσονται υπέρ της αντικατάστασής του στο κυβερνητικό σχήμα, το 28% αναφέρει ότι πρέπει να μείνει στη θέση του.

Για τον αντιπρόεδρο Θεόδωρο Πάγκαλο, το 77% κρίνει ότι δηλώσεις που έχει κάνει κατά καιρούς αποτελούν “μείζον πρόβλημα” για την κυβέρνηση, το 15% μόνο πιστεύουν ότι δεν υπάρχει θέμα. Το 79% θεωρούν ότι ορθώς αποδοκιμάζεται ενώ μόνο 14% λένε ότι οι αποδοκιμασίες δεν είναι δικαιολογημένες. Σε περίπτωση ανασχηματισμού το 67% θεωρούν ότι πρέπει να φύγει από την κυβέρνηση.

Για τον υπουργό Προστασίας του Πολίτη Χρήστο Παπουτσή, το 71% θεωρούν ότι δεν αντιμετωπίζει αποτελεσματικά την εγκληματικότητα, το 17% θεωρούν ότι το κάνει. Επίσης το 76% λένε ότι δεν αντιμετωπίζει αποτελεσματικά τη λαθρομετανάστευση, ενώ μόνο το 14% λένε ότι το κάνει.

Για τον υπουργό Υποδομών, Μεταφορών και Δικτύων Δημήτρη Ρέππα και το “Δεν πληρώνω”, το 62% των πολιτών θεωρούν ότι χειρίζεται λάθος το κίνημα αυτό, το 21% θεωρούν ότι το αντιμετωπίζει σωστά. Στην υπόθεση των διοδίων το 66% λένε ότι στην υπόθεση των διοδίων ο κ. Ρέππας ευνοεί τις εταιρείες και όχι τους πολίτες. Το 13% έχει αντίθετη γνώμη.

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Πολιτική
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Newsit Blogs
Πολιτική: Περισσότερα άρθρα
«Γαλάζιο μασάζ» από τον Σταύρο Παπασταύρου στους κυβερνητικούς βουλευτές για τη δόμηση σε χωριά και οικισμούς κάτω των 2.000 κατοίκων
Δεν είναι λίγοι οι Νεοδημοκράτες βουλευτές που έχουν θορυβηθεί για τις συνέπειες του Προεδρικού Διατάγματος, που είχαν καταθέσει ακόμα και ερωτήσεις στη Βουλή
Σταύρος Παπασταύρου
Νέα επίθεση ΠΑΣΟΚ κατά της κυβέρνησης για το πόρισμα Καρώνη: Ο Μαρινάκης έχει καταντήσει ο «ψευταράκος» του Μαξίμου
Τα στελέχη της Χαριλάου Τρικούπη θεωρούν ότι μέσα από αυτή την ιστορία με το πόρισμα Καρώνη η κυβέρνηση επιχειρεί να στοχοποιήσει το ΠΑΣΟΚ και τον Νίκο Ανδρουλάκη
O Νίκος Ανδρουλάκης 2
Συνάντηση Φάμελλου και Χαρίτση για κοινές πρωτοβουλίες σχετικά με την τραγωδία των Τεμπών
Η κοινή ερώτηση που κατέθεσε χθες ο ΣΥΡΙΖΑ και η Νέα Αριστερά αναζωπύρωσε τα σενάρια για κατάθεση κοινής πρότασης για προανακριτική για τον Κώστα Καραμανλή και τις ευθύνες του στο θέμα των Τεμπών
Ο Σωκράτης Φάμελλος και ο Αλέξης Χαρίτσης 1