Δευτέρα, 3 Ιουν.
31oC Αθήνα

Με τον Γιούνκερ για μπανάκι στο Καβούρι

ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ ΑΠΕ
ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ ΑΠΕ

Του αρέσει ο ήλιος, η θάλασσα και η Ελλάδα. Βρήκε λοιπόν την ευκαιρία να ρίξει μια βουτιά στο Καβούρι. Ο Ζαν Κλοντ Γιούνκερ έφτασε την Κυριακή στην Ελλάδα μόνο και μόνο για να ρίξει μια… βουτιά εν μέσω καύσωνα.

Οι περισσότεροι απ’ όσους βρίσκονταν την Κυριακή στο Καβούρι ήταν… φάντη μπαστούνι μπροστά τους τον (εκλεγμένο όπως θέλει να τον αποκαλούν) πρόεδρο της Κομισιόν.

Είναι η δεύτερη φορά που ο Γιούνκερ προτιμά τη συγκεκριμένη πλαζ για μία βουτιά, χωρίς να ειδοποιήσει κανέναν από την κυβέρνηση για την παρουσία του εκεί. Η πρώτη ήταν όταν άρχισε την προεκλογική του εκστρατεία για την Κομισιόν

Φορούσε το μαγιό του, άπλωσε την πετσέτα του στην ξαπλώστρα, έκανε ένα ντους και μετά βούτηξε στη θάλασσα. Όπως γράφει ο ΒΗΜΑτοδότης, ο Ζαν Κλοντ Γιούνκερ έφτασε μια μέρα νωρίτερα στην Ελλάδα και την Κυριακή απόλαυσε το μπανάκι του κάτω από τον καυτό ελληνικό ήλιο.

Ορισμένοι τον αναγνώρισαν, άλλοι δεν ήταν τόσο σίγουροι και δεν δίστασαν να τον ρωτήσουν αν όντως ήταν ο ίδιος. Όπως αναφέρει το δημοσίευμα, ο νέος πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής τους μίλησε με τα καλύτερα λόγια για τη χώρα μας και τις προσπάθειες καθώς και τις θυσίες που έκανε ο απλός λαός για να γλιτώσει τη χώρα από τη χρεοκοπία. Ορισμένοι πάντως του παραπονέθηκαν για την υπέρμετρη φορολογία, με τον κ. Γιούνκερ να λέει ότι δείχνει κατανόηση.

ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ ΑΠΕ

Οι γυναίκες του Γιούνκερ

Ο πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής έφτασε στην Αθήνα συνοδευόμενος από δυο γυναίκες. Εκείνες δεν εμφανίστηκαν μαζί του στην παραλία στο Καβούρι, αλλά ήταν κανονικά παρούσες στη συνάντηση που είχε στο Μαξίμου με τον πρωθυπουργό, Αντώνη Σαμαρά.

Η μια ήταν η 30χρονη Γαλλίδα Νατάσα Μπερντό, η οποία είναι η εκπρόσωπος Τύπου του προέδρου της Κομισιόν και η δεύτερη είναι Ελληνίδα, η οποία εργάζεται στο γραφείο Τύπου της Κομισιόν και ονομάζεται Κατερίνα Αποστολά. Θεωρείται μια από τις πιο ικανές υπαλλήλους στην Ευρωπαϊκή Ένωση.

Όπως γράφει ο ΒΗΜΑτοδότης, «περισσότερο ίσως χαρούμενη και από τον ίδιο τον Γιούνκερ για τη γυναικεία παρουσία στο γραφείο του στην Κομισιόν ήταν η κυβερνητική εκπρόσωπος Σοφία Βούλτεψη, που επιτέλους βρήκε το… ταίρι της. Γιατί, όπως έλεγε, και αυτή γυναίκα εκπρόσωπος και η Μπερντό γυναίκα εκπρόσωπος. Ο κ. Γιούνκερ για καλό και για κακό, συνέστησε και στις δύο να γίνουν… φίλες και να τα λένε συχνά».

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Ψήφος εμπιστοσύνης από τον Γιουνκέρ – Μισόλογα για το χαρτοφυλάκιο του Επιτρόπου

Το πολύ 8 γυναίκες θα είναι ανάμεσα στους επιτρόπους

Γιουνκέρ: Αν η Ελλάδα δεν ήταν στην ΕΕ θα είχε γίνει Αργεντινή πριν από την Αργεντινή – Πάλεψα σαν λιοντάρι για την χώρα σας

Πολιτική Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε