Πέμπτη, 25 Απρ.
19oC Αθήνα

Μεϊμαράκης στη Βουλή για πόθεν έσχες: “Ο Τσίπρας έγινε και δικαστής”

ΦΩΤΟ EUROKINISSI
ΦΩΤΟ EUROKINISSI

«Δεν υπάρχει περίπτωση να σας δώσουμε εξουσιοδότηση εν λευκώ» ξεκαθάρισε ο πρόεδρος της ΝΔ, Βαγγέλης Μεϊμαράκης, απαντώντας σε όσα είχε αναφέρει ο Πρωθυπουργός, Αλέξης Τσίπρας. Μία ομιλία που ανέβασε στο “κόκκινο” τους τόνους στη Βουλή, πριν την ψήφιση του πολυνομοσχεδίου.

Ο πρόεδρος της ΝΔ, Βαγγέλης Μεϊμαράκης, αναφερόμενος στη συνάντηση που είχε ο Πρωθυπουργός, Αλέξης Τσίπρας, με την κυρία Μέρκελ είπε πως «μαθαίνω ότι της εκφράσατε παράπονα, ότι το εδώ «αδελφό» κόμμα (ΝΔ) δεν θα ψηφίσει τα μέτρα. Δηλαδή σαν το παιδάκι φωνάξατε την μαμά να μας κάνει «ντα». Βάλατε το καλά στο μυαλό σας. Ό, τι είναι προς όφελος της χώρας θα το ψηφίζουμε. Δεν υπάρχει περίπτωση να σας δώσουμε εν λευκώ εξουσιοδότηση… και δεν φοβόμαστε κανένα…».

Κατηγόρησε για μια ακόμα φορά την κυβέρνηση και τον Αλεξη Τσίπτα ότι «υφαρπάξατε την ψήφο του λαού, κρίβοντάς του τα μέτρα της συμφωνίας που εσείς διαπραγματευτήκατε και υπογράψατε και αυτό δεν θα το συγχωρέσουμε ποτέ, θα το λέμε διαρκώς στο λαό όσο και ένα δεν σας αρέσει…».

Για την κάλυψη στους υπουργούς
Ο πρόεδρος της ΝΔ Βαγγέλης Μεϊμαράκης, «σήκωσε το γάντι» και για την κάλυψη που θέλησε να προσφέρει ο Πρωθυπουργός στους δύο ισχυρούς υπουργούς που φέρεται να έχουν πρόβλημα με τα πόθεν έσχες τους λέγοντας: «Ο κ. Τσίπρας έγινε και δικαστής. Είδε έκρινε και αποφάσισε … Αυτό όμως είναι κάτι που θεσμικά δεν πρέπει να γίνει. Μήπως, έτσι, είδε και τι θα γίνει στην λίστα Λαγκάρντ… Εμείς πιστεύουμε στην ανεξάρτητη δικαιοσύνη, εμπιστευόμαστε τους έντιμους δικαστές. Και αυτό το έργο δεν είναι της εκτελεστικής εξουσίας…».

Σε υψηλούς τόνους, μάλιστα ο πρόεδρος της ΝΔ υπογράμμισε για τα θέματα διαφάνειας πως «συμψηφισμός από εμάς δεν υπάρχει. Όποιος διαπιστωθεί ότι έχει βάλει το χέρι στο μέλι θα πρέπει να τιμωρηθεί. Η ΝΔ έχει καθαρό πρόσωπο. Και μην προσπαθείτε να μας τρομάξετε…».

Ο κ. Μεϊμαράκης, σχετικά με την ψήφιση των μέτρων, «είδε» δυαδισμό στους βουλευτές λέγοντας πως «στο Πολυνομοσχέδιο βλέπω ότι αυτή η Κυβέρνησή σας συγκρούσεται με την πρώτη κυβέρνηση. Άλλα είχατε ψηφίσει στις 100 δόσεις, άλλα είχατε ψηφίσει για τους ανασφάλιστους υπερήλικες. Τώρα πως θα ψηφίσετε τα αντίθετα;».

“Μέχρι τώρα τι κάνατε;”

Ο πρόεδρος της ΝΔ, με διάθεση χιούμορ, επέκρινε και την αναφορά του Πρωθυπουργού «ότι είμαστε αποφασισμένοι να κυβερνήσουμε…» λέγοντας «επειδή αυτή η αναφορά έκανε και ένα «τσακ» το αυτί μου όταν άκουσε τον κ. Τσίπρα να λέει ότι θα κυβερνήσει…. Θα ήθελα να τον ρωτήσω: Καλά τι κάνατε 7 μήνες δεν κυβερνούσατε; Μόνο διαπραγματευόσασταν; Εμείς ξέραμε πως «ωρομίσθια πήγαινε μόνο η διαπραγμάτευση. Η Κυβέρνηση, επτά μήνες, πως πήγαινε…».

Εθνική πολιτική
Απόλυτα ξεκάθαρος, θέλησε να είναι και σε ό, τι αφορά τα εθνικά θέματα και κυρίως στην ονομασία των Σκοπίων.

Αναφορικά για την επιστολή που απέστειλε ο υπουργός Εξωτερικών, Νίκος Κοτζιάς και με την οποία ζητά την άποψη των κομμάτων σε σχέση με την ονομασία των Σκοπίων είπε πως πρόκειται για μια «επικίνδυνη επιστολή. Για μας δεν υπάρχει να διαπραγματευτούμε τίποτα για το όνομα των Σκοπίων. Για εμάς ισχύει η απόφαση των πολιτικών αρχηγών υπό την Πρόεδρο της Δημοκρατίας και μόνο. Και μην σκεφτείτε να κάνετε βήμα πίσω. Ούτε ένα. Η Μακεδονία είναι ελληνική και αδιαπραγμάτευτη».

ΟΛΕΣ ΟΙ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Πολιτική Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε