Πέμπτη, 13 Ιουν.
32oC Αθήνα

Μήνυμα Αηδόνη σε Σαμαρά – Βενιζέλο: Μην θεωρείτε δεδομένη την ψήφο μου!

ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ ΑΡΧΕΙΟΥ
ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ ΑΡΧΕΙΟΥ, EUROKINISSI

«Δεν ανήκω σε καμία κυβερνητική πλειοψηφία, είμαι ανεξάρτητος βουλευτής», δηλώνει ο Χρήστος Αηδόνης, προειδοποιώντας το Μαξίμου και τη Χαριλάου Τρικούπη πως δεν πρέπει να θεωρούν δεδομένη την ψήφο του στην διαδικασία για την ανανέωση της εμπιστοσύνης της κυβέρνησης, που θα διεξαχθεί στη Βουλή την ερχόμενη βδομάδα.

Ο κ. Αηδόνης, ο οποίος αποχωρώντας από την Κ.Ο. του ΠΑΣΟΚ «στρατεύτηκε» στον πολιτικό φορέα που είχε ιδρύσει ο Ανδρέας Λοβέρδος, μετά την επιστροφή του τελευταίου στη Χαριλάου Τρικούπη θεωρείτο δεδομένο πως είναι θέμα χρόνου να επιστρέψει και ο ίδιος στα παλιά του λημέρια… Προς το παρόν πάντως, ο ανεξάρτητος βουλευτής ούτε επιβεβαιώνει αλλά ούτε και διαψεύδει πως έχει στρατηγική επιστροφής στο ΠΑΣΟΚ και δηλώνει πως επιφυλάσσεται για την ψήφο του.

Σε πηγαδάκι που είχε στους διαδρόμους της Βουλής με τους κοινοβουλευτικούς συντάκτες ο ανεξάρτητος βουλευτής εκτιμούσε πως η απόφαση της κυβέρνησης να ζητήσει ψήφο εμπιστοσύνης ήταν «έξυπνη πολιτική κίνηση» που βάζει φρένο στα σενάρια εκλογών και τα διαλυτικά φαινόμενα που παρατηρούνται. Και πάντως παρατηρούσε πως «κακώς συγχέεται η ψηφοφορία της ερχόμενης εβδομάδας με την ψηφοφορία για την εκλογή Προέδρου της Δημοκρατίας.

Αναφορικά δε με την ψηφοφορία για την παροχή ψήφου εμπιστοσύνης στην κυβέρνηση, παρατηρούσε θα δρομολογήσει εξελίξεις εάν βουλευτές του κυβερνητικού συνασπισμού (π.χ. βουλευτές που είναι κοντά στον Γ. Παπανδρέου) δεν προσέλθουν να ψηφίσουν ή ακόμη κι αν εάν ανεξάρτητοι βουλευτές στηρίξουν την κυβέρνηση.

Από σήμερα οι επιτελείς των δύο κομμάτων της συγκυβέρνησης στρέφουν το βλέμμα τους στους ανεξάρτητους βουλευτές – που πλέον αριθμούν τους 24 – σε μια προσπάθεια να «αλιεύσουν» ψήφο εμπιστοσύνης από βουλευτές που εξελέγησαν με τα ψηφοδέλτια τους ή άλλα «όμορα» κόμματα του συνταγματικού τόξου… Στο «αγκίστρι» επιθυμούν να βρεθούν, μεταξύ άλλων ο Χρ. Αηδόνης, ο Γ. Κασαπίδης κ.α., ενώ προσέγγιση αναμένεται να υπάρξει και στον Γιάννη Κουράκο που είχε εκλεγεί με τους ΑΝ.ΕΛ..

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Ψυχάρης: Χάσιμο χρόνου η ψήφος εμπιστοσύνης

Όλο το παρασκήνιο που οδήγησε την κυβέρνηση στην ψήφο εμπιστοσύνης – Ποιός το πρότεινε στον Αντώνη Σαμαρά – Τι ορίζει το Σύνταγμα

Ραγδαίες πολιτικές εξελίξεις! Η κυβέρνηση θα ζητήσει ψήφο εμπιστοσύνης τη Δευτέρα 6 Οκτωβρίου

Πολιτική Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε