Πέμπτη, 25 Απρ.
19oC Αθήνα

Νταβούτογλου σε Παπούλια: 62 χρόνια έχει να έρθει ο αρχηγός του Κράτους σας στην Τουρκία! Σεβασμό του Διεθνούς Δικαίου ζήτησε ο Πρόεδρος

Νταβούτογλου σε Παπούλια: 62 χρόνια έχει να έρθει ο αρχηγός του Κράτους σας στην Τουρκία! Σεβασμό του Διεθνούς Δικαίου ζήτησε ο Πρόεδρος

– ΤΩΡΑ: Συναντάται με τον πρωθυπουργό Αντώνη Σαμαρά
– Όλος ο διάλογος των δυο ηγετών στο Προεδρικό Μέγαρο
– Λίγο μετά τις 15.30 έφτασε στην Αθήνα ο πρωθυπουργός της Τουρκίας Αχμέτ Νταβούτογλου
– Η επίσκεψή του θα είναι διήμερη προκειμένου να συμμετάσχει στο «3ο Ανώτατο Συμβουλίου Συνεργασίας Ελλάδος – Τουρκίας»
– Ποιός είναι Αχμέντ Νταβούτογλου – Τι κουβαλάει στις αποσκευές του
– Ποιοί δρόμοι είναι κλειστοί
ΣΥΝΕΧΗΣ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ – ΦΩΤΟ ΚΑΙ ΒΙΝΤΕΟ

Το κατώφλι του Προεδρικού Μεγάρου πέρασε λίγα λεπτά πριν τις 16.30 ο πρωθυπουργός της Τουρκίας προκειμένου να συναντηθεί με τον Κάρολο Παπούλια.

Ο κ. Παπούλιας τον υποδέχθηκε και ακολούθησε ο εξής διάλογος:

Παπούλιας: Χαιρετιζω την 3η Σύνοδο του Ανώτατου Συμβουλιου Συνεργασίας. Όλα αυτά συμβάλλουν στην ανάπτυξη των δυο χωρών. Ενισχύουν τις αρχές της καλής γειτονίας και τους κανόνες διεθνούς δικαίου που πρέπει να διέπουν τις σχέσεις μας. Είμαστε γείτονες και θα παραμείνουμε γείτονες. Γι’ αυτό πρεπει να είμαστε καλοί γείτονες.

Νταβούτογλου: Έχετε δίκιο. Μπορεί να αλλάξουν τα πάντα εκτός απο τη γεωγραφική τοποθεσία. Και ευτυχώς που είμαστε γειτονές. Έχουμε ελάχιστα τέτοια ιστορικά παραδείγματα με κοινά πολιτιστικά στοιχεία και τέτοιες καλές σχέσεις. Σας είχα καλέσει ως Υπουργός Εξωτερικών να επισκεφτείτε τη χωρα μας και τώρα σας καλώ ως πρωθυπουργός. Και ελπίζω να έρθετε.

Παπούλιας: Σας ευχαριστώ

Νταβούτογλου: 62 χρόνια πέρασαν απο την τελευταία επίσκεψη του αρχηγού του κράτους σας στην χώρα μου.

Η άφιξη

Στις 15.34 τροχιοδρόμησε στο Ελευθέριος Βενιζέλος το αεροπλάνο που μετέφερε τον τούρκο πρωθυπουργό Αχμέτ Νταβούτογλου στην Αθήνα.
Ο πρωθυπουργός της Τουρκίας βγήκε από το πρωθυπουργικό αεροσκάφος στις 15.50 και τον υποδέχθηκε ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη Βασίλης Κικίλιας.

  Ο πρωθυπουργός της Τουρκίας συναντάται αυτή την ώρα με τον πρωθυπουργό Αντώνη Σαμαρά στο Μέγαρο Μαξίμου, παρουσία των υπουργών Εξωτερικών των δύο χωρών.

Το βράδυ, στις 20:30 οι δύο Πρωθυπουργοί και οι υπουργοί Εξωτερικών θα απευθύνουν χαιρετισμό στο «Επιχειρηματικό Φόρουμ Ελλάδος – Τουρκίας» και θα ακολουθήσει δείπνο των δύο αντιπροσωπειών.

Λόγω της επίσκεψης Νταβούτογλου μετ’ εμποδίων θα γίνονται οι μετακινήσεις στο κέντρο της Αθήνας σήμερα και αύριο λόγω των κυκλοφοριακών ρυθμίσεων που τίθενται σε εφαρμογή για την επίσκεψη του πρωθυπουργού της Τουρκίας.

ΔΕΙΤΕ ΕΔΩ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΡΥΘΜΙΣΕΙΣ

ΡΕΠΟΡΤΑΖ : ΘΟΔΩΡΗΣ ΔΑΦΕΡΜΟΣ

Διαβάστε ακόμη:

Ποιός είναι ο Αχμέτ Νταβούτογλου

Επίσκεψη στη… σκιά της έντασης: Κυπριακό, Αιγαίο και Θράκη

ΟΛΕΣ ΟΙ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Πολιτική Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε