Πολιτική

O Nίκος Δένδιας ενημέρωσε την Επιτροπή Εξοπλιστικών για τα 20 F-35 και τις φρεγάτες Constellation

Δύο σημαντικά κεφάλαια της «ατζέντας 2030», την απόκτηση 20 αεροσκαφών F-35 και τη διερεύνηση συμμετοχής στο πρόγραμμα ναυπήγησης των φρεγατών Constellation, εισηγήθηκε στη σημερινή κοινοβουλευτική επιτροπή Εξοπλιστικών, ο υπουργός Εθνικής Άμυνας, Νίκος Δένδιας, σήμερα Πέμπτη (27.6.24).

Σε δηλώσεις του στους δημοσιογράφους, ο κ. Δένδιας είπε ότι, στο πλαίσιο συνεδρίασης της επιτροπής Εξοπλιστικών, είχε τη δυνατότητα να εισηγηθεί δύο σημαντικά κεφάλαια της ατζέντας 2030:

«Την απόκτηση 20 αεροσκαφών F-35, των πιο εξελιγμένων αεροσκαφών που πετάνε αυτή τη στιγμή: Είναι ένα σημαντικό όπλο, που θα δώσει μεγάλη δυνατότητα στην Πολεμική Αεροπορία. Θα διασφαλίσει τη δυνατότητα αποτροπής οποιαδήποτε απειλής κατά της χώρας από οπουδήποτε και αν προέρχεται», σημείωσε ο κ. Δένδιας.

«Από την άλλη, την έναρξη διερεύνησης συμμετοχής στο πρόγραμμα ναυπήγησης στην Ελλάδα της φρεγάτας Constellation, της νέας γενιάς φρεγάτας του αμερικανικού ναυτικού: Μιας φρεγάτας, που εφόσον αποφασίσουμε την ναυπήγηση της μετά από αυτό το αρχικό στάδιο, θα αποτελέσει σημαντικό όπλο για το Πολεμικό Ναυτικό», παρατήρησε ο κ. Δένδιας, προσθέτοντας ότι θα είναι το δεύτερο μεγάλο όπλο μετά τις φρεγάτες Belhara που θα μπορέσει να στηρίξει την πορεία του Πολεμικού Ναυτικού στον 21ο αιώνα.

«Θέλω να δηλώσω μεγάλη ικανοποίηση για το επίπεδο της συζήτησης, αλλά και τη συναίνεση που σε βασικά θέματα διαμορφώθηκε» είπε ο κ. Δένδιας στους δημοσιογράφους.

Σύμφωνα με πληροφορίες, η εισήγηση του κ. Δένδια εγκρίθηκε από την πλειοψηφία της Επιτροπής.

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Πολιτική
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Πολιτική: Περισσότερα άρθρα
Κωστής Χατζηδάκης και Κώστας Τσιάρας σε κτηνοτρόφους: «Σύντομα συγκεκριμένες πληρωμές» – «Αν δεν γίνουν υπάρχει σοβαρό πρόβλημα»
«Καταλαβαίνουμε την πίεση, που έχουν και οι γεωργοί μας και οι κτηνοτρόφοι μας, αλλά κι εμείς έχουμε αντίστοιχη πίεση από την πλευρά των Βρυξελλών», σημείωσε, ανάμεσα σε άλλα, ο κ. Χατζηδάκης
Ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης, Κωστής Χατζηδάκης και ο υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης & Τροφίμων, Κώστας Τσιάρας σε συνάντηση με κτηνοτρόφους
Ελλάδα και ΗΠΑ υπέγραψαν κοινή διακήρυξη οικονομικής ασφάλειας με τη «σφραγίδα» Τραμπ – Τι προβλέπει η συμφωνία
Στην Αθήνα «φυτεύτηκε» ο πνευματικός σπόρος που άνοιξε τον δρόμο για την επανάσταση της τεχνητής νοημοσύνης που βιώνουμε σήμερα, τόνισε η πρέσβης των ΗΠΑ, Κίμπερλι Γκιλφόιλ
Διακήρυξη Οικονομικής Ασφάλειας υπέγραψαν η Ελλάδα και οι ΗΠΑ στο Ζάππειο Μέγαρο