Πολιτική

Ο ανασχηματισμός έγινε γιατί ο Τσίπρας περιμένει να αναλάβει την κυβέρνηση”

''Ο Σαμαράς αντικατέστησε σχεδόν όλους τους υπουργούς που συνδέονται με την καθημερινότητα των Ελλήνων και με την επειγόντως αναγκαία -πλην όμως μη υλοποιηθείσα- δημιουργία θέσεων εργασίας'' γράφει για τον ανασχηματισμό ο γερμανόφωνος τύπος που δίνει έμφαση στην υπουργοποίηση του Γκίκα Χαρδούβελη.

Στρατηγική ανάκαμψης για την εξασθενημένη ελληνική κυβέρνηση διακρίνει στον ανασχηματισμό ο γερμανόγλωσσος Τύπος, με αναφορές στους νέους υπουργούς Οικονομικών Γκίκα Χαρδούβελη και Υγείας Μάκη Βορίδη.

Έμφαση δίνει η αυστριακή εφημερίδα στην αποχώρηση από την κυβέρνηση του Άδωνι Γεωργιάδη, ο οποίος «αντικατεστάθη από τον όχι λιγότερο διαφιλονικούμενο Μάκη Βορίδη, ο οποίος στα φοιτητικά του χρόνια ήταν ηγείτο μιας φασιστικής ομάδας και αργότερα έγινε γνωστός και για αντισημιτικές δηλώσεις»
«Ο Σαμαράς χρειάζεται νέα ώθηση μετά την ήττα στις ευρωεκλογές»

«Ο Σαμαράς χρειάζεται νέα ώθηση μετά την ήττα στις ευρωεκλογές», παρατηρεί η Die Welt, του Βερολίνου δίνοντας έμφαση στο γεγονός ότι «το σημαντικό χαρτοφυλάκιο των Οικονομικών αναλαμβάνει ο καθηγητής Οικονομικών και σύμβουλος της Eurobank Γκίκας Χαρδουβέλης».

Σύμφωνα με την Die Welt, ο ανασχηματισμός στα μισά της κοινοβουλευτικής περιόδου αποσκοπεί στο να δώσει νέα ώθηση στην κυβέρνηση Σαμαρά, η δημοτικότητα της οποίας έχει μειωθεί εξαιτίας της άκαμπτης πολιτικής λιτότητας. Για τον λόγο αυτόν η ελληνική κυβέρνηση τιμωρήθηκε στις ευρωεκλογές, με τον αριστερό Συνασπισμό του ΣΥΡΙΖΑ να την ξεπερνά με ένα ποσοστό της τάξεως του 26%.

Έμφαση στην «καθημερινότητα και τη δημιουργία θέσεων εργασίας»

Για το ίδιο θέμα η αυστριακή Der Standard παρατηρεί ότι δύο εβδομάδες μετά την ήττα στις ευρωεκλογές, ζητούμενο δεν ήταν μόνο η αντικατάσταση του υπουργού Οικονομικών Στουρνάρα, αλλά μια νέα ώθηση για τον κυβερνητικό συνασπισμό της ανάγκης των δύο αδύναμων εταίρων, της Νέας Δημοκρατίας και του ΠαΣοΚ προκειμένου να αντέξουν το υπόλοιπο μισό της κοινοβουλευτικής περιόδου. Στην σκηνή περιμένει ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ Αλέξης Τσίπρας να αναλάβει την κυβέρνηση» επισημαίνει η εφημερίδα, υπενθυμίζοντας ότι ο ΣΥΡΙΖΑ επικράτησε στις ευρωεκλογές.

Έμφαση δίνει η αυστριακή εφημερίδα στην αποχώρηση από την κυβέρνηση του Άδωνι Γεωργιάδη, ο οποίος «αντικατεστάθη από τον όχι λιγότερο διαφιλονικούμενο Μάκη Βορίδη, ο οποίος στα φοιτητικά του χρόνια ήταν ηγείτο μιας φασιστικής ομάδας και αργότερα έγινε γνωστός και για αντισημιτικές δηλώσεις», γράφει η Der Standard.

Η Frankfurter Allgemeine Zeitung αναφέρει ότι ο Σαμαράς αντικατέστησε σχεδόν όλους τους υπουργούς που συνδέονται με την καθημερινότητα των Ελλήνων και με την επειγόντως αναγκαία -πλην όμως μη υλοποιηθείσα- δημιουργία θέσεων εργασίας.
Για τον νέο υπουργό Οικονομικών η συντηρητική εφημερίδα υπογραμμίζει ότι μεταξύ άλλων ήταν σύμβουλος του πρώην πρωθυπουργού Λουκά Παπαδήμου κατά την χειρότερη φάση της ελληνικής δημοσιονομικής κρίσης.

Διαβάστε επίσης:

Γρηγοράκος: Γιατί να μην συγκυβερνήσουμε με τον ΣΥΡΙΖΑ;

Πηγή Deutsche Welle

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Πολιτική
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Newsit Blogs
Πολιτική: Περισσότερα άρθρα
«Βόμβα» από Φάμελλο και κόντρα με Παππά: «Ο Κασσελάκης με καθαίρεσε από την προεδρία της ΚΟ του ΣΥΡΙΖΑ με πραξικόπημα»
Η κόντρα Φάμελλου - Παππά, σύμφωνα με πληροφορίες, ξεκίνησε από τη συζήτηση στη συνεδρίαση της Κεντρικής Επιτροπής του ΣΥΡΙΖΑ για την κατάργηση των τάσεων
Σωκράτης Φάμελλος και Νίκος Παππάς
Σωκράτης Φάμελλος: «Δεν υπάρχει περιθώριο για καμία αναβολή του Συνεδρίου της αναγέννησης και επανεκκίνησης»
«Από αύριο ξεκινά ο προσυνεδριακός διάλογος και πρέπει να είναι ουσιαστικός και εξωστρεφής, θα γίνουν εκδηλώσεις σε όλη την Ελλάδα με τη ενεργή συμμετοχή και της κοινωνίας» τονίζει ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ
Ο Σωκράτης Φάμελλος 1
Ζωή Κωνσταντοπούλου για Στέφανο Κασσελάκη: Δεν ισχύει αυτό που ειπώθηκε, όπως ειπώθηκε, για συνεργασία για τα Τέμπη
«Ο κ. Κασσελάκης μου έχει πει ότι οι βουλευτές που πρόσκεινται στο κόμμα του θα στηρίξουν την πρόταση της Πλεύσης Ελευθερίας για προανακριτική για τα Τέμπη»
Στέφανος Κασσελάκης και Ζωή Κωνσταντοπούλο 3
Κυριάκος Μητσοτάκης – Τζόρτζια Μελόνι: Συνάντηση στη Ρώμη τη Δευτέρα – Στο επίκεντρο μεταναστευτικό και διμερείς σχέσεις
Κυβερνητικές πηγές τονίζουν ότι στο πλαίσιο του Ανωτάτου Συμβουλίου Συνεργασίας η ατζέντα είναι ευρεία και πολλές οι προοπτικές συνεργασίας μεταξύ Ελλάδας και Ιταλίας
Ο Κυριάκος Μητσοτάκης με τη Τζόρτζια Μελόνι
Κυριάκος Μητσοτάκης: Το «επαναστατικό αυτονόητο» για αξιολόγηση και διαφάνεια στο Δημόσιο και η Εθνική Στρατηγική για τη βία των ανηλίκων
«Είμαστε δίπλα στους γονείς και στους εκπαιδευτικούς και κυρίως, είμαστε δίπλα στα παιδιά, για να μεγαλώσουν σε ένα περιβάλλον που τα προστατεύει» αναφέρει στην ανάρτησή του ο πρωθυπουργός
Ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης