Παρασκευή, 19 Απρ.
21oC Αθήνα

Ο “ηλίθιος Καμίνης”, το stop στον Παναγιώταρο κι η “χούντα” του Κασιδιάρη στην ορκωμοσία του δήμου Αθηνών- Παρατράγουδα και με Μπαρμπαρούση στην Κρήτη

ΦΩΤΟ EUROKINISSI
ΦΩΤΟ EUROKINISSI

– Απαγορεύτηκε η είσοδος στον Παναγιώταρο που έγινε έξω φρενών
– Αποκάλεσε εμμέσως “ηλίθιο” τον Καμίνη και κατήγγειλε “τα τσιράκια του”
– Αποθεώθηκε ο Κασιδιάρης από οπαδούς της Χρυσής Αυγής κατά την μεταγωγή του στην αίθουσα ορκωμοσίας
– Χωρίς προηγούμενο τα μέτρα ασφαλείας της αστυνομίας στο Γκάζι
– “Γιούχα” και στον Μπαρμπαρούση στο Ηράκλειο
– Δείτε το αναλυτικό ρεπορτάζ του newsIT με φωτογραφίες και βίντεο

Αυγουστιάτικο απόγευμα στο Γκάζι που… μύριζε μπαρούτι. Η τελετή ορκωμοσίας του νέου δημοτικού συμβουλίου της πρωτεύουσας είχε τα πάντα.

Μεταγωγή του προφυλακισμένου βουλευτή της Χρυσής Αυγής και εκλεγμένου δημοτικού συμβούλου, Ηλία Κασιδιάρη, μέσα σε αποθέωση από τους συγκεντρωμένους οπαδούς του κόμματος. Απαγόρευση εισόδου στον Ηλία Παναγιώταρο και ύβρεις προς “όποιον ηλίθιο πήρε αυτή την απόφαση”. Επίθεση της επίσης εκλεγμένης δημοτικής συμβούλου, Ουρανίας Μιχαλολιάκου, στην Δικαιοσύνη “που απέδειξε και πάλι ότι είναι απάνθρωπη”.

100 μέτρα χώριζαν τα μέλη αντιφασιστικών οργανώσεων από τους οπαδούς της Χρυσής Αυγής, υπό το… αυστηρό βλέμα της αστυνομίας, που έστησε μία τεράστια επιχείρηση, κάτι που αποδεικνύεται από το γεγονός πως την περισσότερη ώρα οι αστυνομικοί ήταν περισσότεροι από όλους τους συγκεντρωμένους… μαζί. Τόσο τους αντιφασίστες, όσο και τους οπαδούς του ακροδεξιού κόμματος.

Όλα όσα έγιναν στην επεισοδιακή τελετή ορκωμοσίας

“Μία μέρα γιορτής” χαρακτήρισε την σημερινή ο δήμαρχος των Αθηνών, Γιώργος Καμίνης…

Συνεργασία υποσχέθηκε ο Άρης Σπηλιωτόπουλος.

Ο πολιτικός όρκος που εκφωνήθηκε.

Ο Ηλίας Κασιδιάρης στην αίθουσα που πραγματοποιήθηκε η τελετή ορκωμοσίας.

Το χρονικό της έντασης

“Πάμε γερά” έλεγε ο Ηλίας Παναγιώταρος στον Ηλία Κασιδιάρη, την ώρα που μεταφερόταν στο σημείο της τελετής ορκωμοσίας του νέου δημοτικού συμβουλίου της Αθήνας.
Ο Ηλίας Κασιδιάρης καταφθάνει στο σημείο - Φωτό - newsIT
Ο Ηλίας Κασιδιάρης... χαμογελαστός - Φωτό - newsIT
Ο Ηλίας Παναγιώταρος εξέφρασε την συμπαράστασή του στον προφυλακισμένο βουλευτή της Χρυσής Αυγής, ενώ στη συνέχεια τέθηκε από τους δημοσιογράφους το ζήτημα της παρουσίας του στην τελετή, αφού δεν του επετράπη η είσοδος επειδή δεν είχε άδεια.

Ο Ηλίας Παναγιώταρος είπε τα εξής: “Όποιος ηλίθιος έδωσε αυτή την εντολή, θα πρέπει να ξέρει πως βάσει του Καλλικράτη, ένας εκλεγμένος βουλευτής μπορεί να παρακολουθεί χωρίς πρόσκληση τελετές ορκωμοσίας”

Τότε, δημοσιογράφος του newsIT, του έθεσε το ερώτημα: “Εννοείτε τον δήμαρχο, τον κ. Καμίνη;”, για να απαντήσει ο κ. Παναγιώταρος “όποιος την έδωσε. Αν ήταν ο Καμίνης ή οποιοσδήποτε άλλος, ναι είναι ηλίθιος”.

Η μεταγωγή του Κασιδιάρη

Όταν ο Ηλίας Κασιδιάρης μεταφέρθηκε στο σημείο, δ’ηλωσε στους δημοσιογράφους: “Είπαμε να βάλουμε τους κλέφτες στη φυλακή, αλλά προλάβανε και μας βάλανε εκείνοι. Αλλά δεν τρέχει τίποτα, στο τέλος νικάει πάντα η Ελλάδα”, ενώ κάποιος ακούστηκε να λέει “δεν πειράζει Χούντα είναι θα περάσει”.

Αμέσως μετά, οι οπαδοί της Χρυσής Αυγής φώναζαν “η Ελλάδα ανήκει στους Έλληνες”.

Με πολιτικό όρκο η παράταξη Καμίνη

Όπως έγινε γνωστό, οι αριστερές παρατάξεις, καθώς και η νικήτρια, αυτή του Γιώργου Καμίνη, ορκίζονται με πολιτικό όρκο.
Η γραμματεία του πολιτικού όρκου - Φωτό - newsIT
Όλες οι υπόλοιπες, ορκίζονται με τον παραδοσιακό, θρησκευτικό όρκο.
Η γραμματεία του θρησκευτικού όρκου - Φωτό - newsIT

Ουρανία Μιχαλολιάκου: “Απάνθρωπη η Δικαιοσύνη”

Όταν κατέφθασε η Ουρανία Μιχαλολιάκου, κόρη του προφυλακισμένου αρχηγού της Χρυσής Αυγής, επιτέθηκε με δηλώσεις της στην Δικαιοσύνη, λέγοντας χαρακτηριστικά: “Σήμερα ήρθε η απάντηση από την προσφυγή που είχε κάνει η μητέρα μου στο Συμβούλιο Εφετών, για να μπορεί να βλέπει τον πατέρα μου παραπάνω από μία φορά το μήνα, κάτι το οποίο επιβάλλεται από τα ανθρώπινα δικαιώματα. Η Δικαιοσύνη απάντησε πως όχι, θα τον βλέπει μία φορά τον μήνα και έδειξε για ακόμη μία φορά το πρόσωπό της, πόσο άδικη και απάνθρωπη είναι”.

Ένταση και με Μπαρμπαρούση στην Κρήτη

Νωρίτερα, στις 11.30 το πρωί, στη Βασιλική του Αγίου Μάρκου στο Ηράκλειο, ξεκίνησε η τελετή ορκωμοσίας του νέου Περιφερειακού Συμβουλίου, παρουσία πλήθους κόσμου που κατέκλυσε το χώρο, ωστόσο η ένταση δεν έλειψε ούτε εκεί.

Όπως αναφέρει το cretalive.gr η παρουσία του Κώστα Μπαρμπαρούση, ο οποίος βρέθηκε από προχθές στην Κρήτη και έδωσε σήμερα το “παρών” στην ορκωμοσία για τον εκλεγμένο που στηρίχθηκε από τη Χρυσή Αυγή, Γιώργο Σπυρόπουλο, πυροδότησε το κλίμα.

“Δεν είναι κόμμα η Χρυσή Αυγή, είναι συμορία νεοναζί”, “τ’ Ανώγεια και τη Βιάνο τα κάψανε οι ναζί, φασίστες δε χωράνε σε τούτο το νησί”, ήταν τα συνθήματα που ακούστηκαν όταν ο Γ. Σπυρόπουλος, συνοδευόμενος από τον Κ. Μπαρμπαρούση και ομάδα χρυσαυγιτών μπήκαν στην αίθουσα, χωρίς ωστόσο η διαμαρτυρία αυτή να πάρει διαστάσεις.

Μετά το τέλος της ορκωμοσίας, Σπυρόπουλος και Μπαρμπαρούσης “φυγαδεύτηκαν” εν μέσω αποδοκιμασιών μέσω της στοάς πίσω από το κτίριο Αχτάρικα.

ΡΕΠΟΡΤΑΖ: ΜΙΧΑΛΗΣ ΛΑΓΑΝΗΣ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:

ΟΛΕΣ ΟΙ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Πολιτική Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε