Τρίτη, 16 Απρ.
19oC Αθήνα

Οι Financial Times για τη Χρυσή Αυγή:Το Σκοτάδι της Αυγής!

Οι Financial Times για τη Χρυσή Αυγή:Το Σκοτάδι της Αυγής!

– Στο κύριο άρθρο τους οι Financial Times προειδοποιούν για την επανεμφάνιση του καταστροφικού εθνικισμού που προκάλεσε τόσους πολέμους στην Ευρώπη
– Ο αρθρογράφος κατηγορεί τις ελληνικές αρχές πως ανέχονται και δεν καταδικάζουν την ”βάρβαρη συμπεριφορά των βουλευτών και μελών της Χρυσής Αυγής”
– Η εφημερίδα καλεί τους Ευρωπαίους ”που έχουν επίσης την ευθύνη να βοηθήσουν ώστε να εξαφανιστούν τα δεινά που πυροδότησαν τη δημοτικότητα της Χρυσής Αυγής”
– Διαβάστε όλο το άρθρο

Το κύριο άρθρο των Financial Times αναφέρεται, με τρόμο, στην απειλή που ακούει στο όνομα ”Χρυσή Αυγή”, για την οποία γράφει χαρακτηριστικά πως φέρνει στην επιφάνεια ”το είδος του καταστροφικού εθνικισμού που προκάλεσε τόσους πολέμους στη Γηραιά Ήπειρο. Η διαταραχή στην Ελλάδα είναι ίσως η πιο αυστηρή δοκιμή για αυτή την αρχή.”

Στο δημοσίευμα περιγράφονται ”οι άγριες επιθέσεις σε μετανάστες και μειονότητες από τα μέλη της ακροδεξιάς Χρυσής Αυγής” αλλά και η δράση των βουλευτών της που ”έχουν βιντεοσκοπηθεί να επιτίθενται σε πάγκους μεταναστών και να εμπλέκονται σε βίαιη ομοφοβική διαμαρτυρία. Ένας εξ αυτών χρησιμοποίησε το κοινοβουλευτικό του προνόμιο και αποκάλεσε τους μετανάστες υπάνθρωπους”.

Οι Financial Times ουσιαστικά κατηγορούν και το Ελληνικό κράτος για ανοχή στην Χρυσή Αυγή και καλούν τους Ευρωπαίους ηγέτες να βοηθήσουν την Αθήνα που ”παλεύει μόνη της να περιορίσει την παράνομη μετανάστευση από εμπόλεμες περιοχές όπως το Αφγανιστάν, η Συρία και η Βόρειος Αφρική”.

Διαβάστε όλο το άρθρο με τίτλο: Το Σκοτάδι της Αυγής

”Μία από τις θεμελιώδεις ιδέες της ΕΕ ήταν να εξαφανιστεί διαπαντός το είδος του καταστροφικού εθνικισμού που προκάλεσε τόσους πολέμους στη Γηραιά Ήπειρο. Η διαταραχή στην Ελλάδα είναι ίσως η πιο αυστηρή δοκιμή για αυτή την αρχή.

Μετανάστες και μειονότητες γίνονται θύματα ενός ολοένα αυξανόμενου αριθμού άγριων επιθέσεων από τα μέλη της ακροδεξιάς Χρυσής Αυγής, του κόμματος που κέρδισε 18 έδρες από την τελευταία εκλογική αναμέτρηση. Οι βουλευτές της έχουν βιντεοσκοπηθεί να επιτίθενται σε πάγκους μεταναστών και να εμπλέκονται σε βίαιη ομοφοβική διαμαρτυρία. Ένας εξ αυτών χρησιμοποίησε το κοινοβουλευτικό του προνόμιο και αποκάλεσε τους μετανάστες «υπάνθρωπους».

Οι Έλληνες γενικά ήταν ανεκτικοί με τη μετανάστευση, παρά τα δεινά που έχει προκαλέσει η λιτότητα. Η Χρυσή Αυγή εξακολουθεί να είναι ένα περιθωριακό κόμμα με ελάχιστες πιθανότητες να κερδίσει την εξουσία. Η βραδύτητα των αρχών στην καταδίκη αυτής της βάρβαρης συμπεριφοράς όμως, κινδυνεύει να δημιουργήσει την εντύπωση επίσημης ανοχής.

Ο υπουργός Δημόσιας Τάξης παραδέχθηκε ότι ορισμένοι αστυνομικοί μπορεί να είναι φιλικά προσκείμενοι προς την Χρυσή Αυγή. Ορισμένες δυνάμεις εκτιμάται ότι έχουν συνεργήσει με το κόμμα, ενθαρρύνοντας τις παρεμβάσεις του σε θέματα που αφορούν μετανάστες. Αυτό είναι απαράδεκτο. Η αυξανόμενη αίσθηση ατιμωρησίας σε όσους στοχεύουν ενάντια των μεταναστών πρέπει να σταματήσει εν τη γενέσει της. Η σωστή αστυνόμευση είναι ζωτικής σημασίας για να ανακτηθεί η παραπαίουσα εμπιστοσύνη των Ελλήνων πολιτών στην ικανότητα του κράτους να διατηρήσει το νόμο και την τάξη.

Παρόλα αυτά, οι Ευρωπαίοι εταίροι έχουν επίσης την ευθύνη να βοηθήσουν ώστε να εξαφανιστούν τα δεινά που πυροδότησαν τη δημοτικότητα της Χρυσής Αυγής. Η Αθήνα παλεύει μόνη της να περιορίσει την παράνομη μετανάστευση από εμπόλεμες περιοχές όπως το Αφγανιστάν, η Συρία και η Βόρειος Αφρική.

Οι συνθήκες στα κέντρα όπου κρατούνται οι πρόσφυγες είναι άθλιες. Αν και η κυβέρνηση κατέγραψε κάποια επιτυχία στη μείωση της ροής μεταναστών από την Τουρκία τους τελευταίους μήνες, σύντομα θα βρεθεί αντιμέτωπη με το πρόβλημα της χρηματοδότησης των αυξημένων περιπολιών. Η Ευρωπαϊκή Επιτροπή θα πρέπει να επιταχύνει το αίτημα για στήριξη της χρηματοδότησης αυτής της επιχείρησης.

Η ΕΕ θα πρέπει επίσης να πιέσει την Αθήνα να πάρει ταχύτερα τα διαθέσιμα κονδύλια. Αυτά θα μπορούσαν να χρησιμοποιηθούν για την επιτάχυνση της επώδυνα αργής διαδικασίας για τους μετανάστες και για τη βελτίωση των συνθηκών στα κέντρα φύλαξης. Έτσι, η Ελλάδα θα γίνει ένα καλύτερο μέρος, όχι μόνο για τους δικούς της πολίτες, αλλά και για εκείνους που απεγνωσμένα αναζητούν μία καλύτερη ζωή”.

Πηγή Euro2day

Διαβάστε επίσης :

Πολιτική Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε