Τρίτη, 21 Μαΐ
27oC Αθήνα

Όλο το παρασκήνιο της στάσης της ΔΗΜΑΡ για τον ανασχηματισμό

Όλο το παρασκήνιο της στάσης της ΔΗΜΑΡ για τον ανασχηματισμό

ΗΔΗΜΑΡ μετά από μια μακρά περίοδο έντονου σκεπτικισμού για το αν απαιτείται ανασχηματισμός ή όχι, δεν σημαίνει ότι με την αλλαγή στάσης επιδιώκει πλέον την ενεργότερη συμμετοχή της στο κυβερνητικό σχήμα με πολιτικά στελέχη.

Αντιθέτως ο πρόεδρος της ΔΗΜΑΡ εμμένει στην πάγια θέση του να μην μετέχουν βουλευτές ή κομματικά στελέχη του κόμματος στην σύνθεση της κυβέρνησης, ενώ είναι κάτι παραπάνω από βέβαιο ότι ο κ. Κουβέλης δεν συμφωνεί με σενάρια περί αντιπροέδρων.

Μάλιστα σύμφωνα με την αίσθηση που υπάρχει στις συζητήσεις μεταξύ των στελεχών η Αγίου Κωνσταντίνου είναι πιο κοντά στην στήριξη της παραμονής του Αντώνη Ρουπακιώτη παρά του Αντώνη Μανιτάκη.

Η νέα σταση του προέδρου της ΔΗΜΑΡ η οποία συγκλίνει ως ένα βαθμό με εκείνη του ΠΑΣΟΚ όσον αφορά στην ανάγκη να γίνει το ταχύτερον δυνατόν, προκύπτει ενδεχόμενως σύμφωνα με ορισμένες προσεγγίσεις εντός και εκτός κόμματος και από την πίεση του ασκήθηκε στις Βρυξέλλες από ευρωπαίους αξιωματούχους προκειμένου να συνεχιστεί με αμείωτη ένταση η στήριξη στην κυβέρνηση Σαμαρά και παράλληλα να υπάρξει προσέγγιση με το ΠΑΣΟΚ ενόψει και των ευρωεκλογών τον Μάιο του 2014.

Να σημειωθεί ότι σχετικά πρόσφατα ο πρόεδρος της ομάδας των Ευρωπαίων Σοσιαλιστών-Δημοκρατών στο ΕΚ Χάνες Σβόμποντα με δηλώσεις του είχε ταχθεί υπερ της συμμαχίας ακόμη και σε κυβερντηικό επίπεδο μεταξύ ΠΑΣΟΚ-ΔΗΜΑΡ και ένα…“λογικό μέρος” του ΣΥΡΙΖΑ!

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:

Οι τριγμοί στην κυβέρνηση φέρνουν αναχηματισμό μετά το Πάσχα

ΠΑΣΟΚ: Εδώ και τώρα ανασχηματισμός

Δυσφορία για τα μάτια από ΠΑΣΟΚ – ΔΗΜΑΡ για ανασχηματισμό;

Τη στήριξη της ΔΗΜΑΡ στον Μανιτάκη, τόνισαν Λυκούδης και Μαργαρίτης

Πολιτική Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε