Παρασκευή, 29 Μαρ.
20oC Αθήνα

Ομπάμα: Μπαράκ στην Ακρόπολη, Mr. President στο Μουσείο! [pics, vids]

Ομπάμα: Μπαράκ στην Ακρόπολη, Mr. President στο Μουσείο! [pics, vids]

Casual κατά την… κατ’ ιδίαν ξενάγησή του στον Ιερό Βράχο της Ακρόπολης, θεσμικός και… κοστουμαρισμένος στο Μουσείο της Ακρόπολης. Ο Μπαράκ Ομπάμα έδωσε ξανά μαθήματα στυλ και μάλιστα σε μια άκρως συμβολική επίσκεψη.

Ο Αμερικανός πρόεδρος έφτασε λίγο μετά τις 11:30 το πρωί της Τετάρτης (16.11.2016) στον Ιερό Βράχο της Ακρόπολης.

Ήταν τέτοια τα μέτρα ασφαλείας που κανείς δεν τον είδε να μπαίνει. Ούτε να βγαίνει (μόνο την αυτοκινητοπομπή με τα 30 οχήματα) για να πάει στο Μουσείο της Ακρόπολης.

Ευτυχώς όμως τον είδαμε πάνω στον Ιερό Βράχο να ξεναγείται από τη δρ Ελένη Μπάνου, προϊσταμένη της εφορίας Αρχαιοτήτων. Και άκουγε με προσοχή όλα όσα του έλεγε.

Οι πρώτες φωτογραφίες ήρθαν από τον λογαριασμό της πρεσβείας των ΗΠΑ στο twitter, ακολούθησαν οι φωτογραφίες του συντάκτη Λευκού Οίκου του Associated Press Josh Lederman και στη συνέχεια ήρθαν και εκείνες του πρακτορείου Reuters για να… “χορτάσουμε” Ομπάμα στην Ακρόπολη.

Επόμενος σταθμός του ήταν το Μουσείο της Ακρόπολης, όπου ο διευθυντής του Μουσείου, καθηγητής Δημήτρης Παντερμαλής ξενάγησε τον πρόεδρο των ΗΠΑ. Αυτή τη φορά ο Μπαράκ Ομπάμα δεν ήταν ο ίδιος που είδαμε στην Ακρόπολη. Αυτή τη φορά δεν φορούσε casual ρούχα. Δεν ήταν… τουρίστας στην Ακρόπολη. Ήταν ο πρόεδρος των ΗΠΑ που επισκεπτόταν ένα από τα σημαντικότερα μουσεία του κόσμου.

Και γι’ αυτό φόρεσε το κοστούμι του. Το πότε πρόλαβε και μπόρεσε και άλλαξε, είναι ένα άλλο θέμα. Τόσο χώρο έχει το “κτήνος” (σ.σ. η λιμουζίνα του αμερικανού προέδρου), μπορεί να άλλαξε εκεί. Αλλά λίγη σημασία έχει αυτό. Οι εικόνες μέσα από το Μουσείο της Ακρόπολης κατά την επίσκεψη του Μπαράκ Ομπάμα ανέβηκαν στο twitter, τόσο στο λογαριασμό της πρεσβείας των ΗΠΑ στην Αθήνα όσο και σε εκείνον του Josh Lederman του Associated Press.

 

 

 

 

 

 

 

Φωτογραφία Reuters

Πολιτική Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε