Πολιτική

Πιλοτικά σε δυο περιοχές της χώρας το ελάχιστο εγγυημένο εισόδημα

Στη χορήγηση ελάχιστου εγγυημένου εισοδήματος, πιλοτικά σε δύο περιοχές της χώρας, προχωράει η κυβέρνηση από τις αρχές του 2014.

Όπως ανακοίνωσαν οι Υπουργοί Οικονομικών και Εργασίας στην ημερίδα που διοργανώνουν οι κοινοβουλευτικές επιτροπές Οικονομικών και Κοινωνικών Υποθέσεων, το πιλοτικό πρόγραμμα για το ελάχιστο εγγυημμένο εισόδημα ξεκινάει με κονδύλια 20 εκατ. Ευρώ που θα προέρχονται από το πλεόνασμα του κρατικού προϋπολογισμού.

“Στόχος είναι το 2015, το ελάχιστο εγγυημένο εισόδημα να το διευρύνουμε σε όλη την Ελλάδα ως κοινωνική παρέμβαση πλήρους εφαρμογής”, είπε ο Γιάννης Βρούτσης και πρόσθεσε ότι έως το τέλος του έτους θα οριστούν το ύψος και η σχετική διαδικασία χορήγησής του.

Ο Υπουργός Οικονομικών Γιάννης Στουρνάρας παραδέχτηκε ότι υπήρξε σημαντική καθυστέρηση στη χορήγηση του ελάχιστου εγγυημένου εισοδήματος και η άμεση εφαρμογή του είναι αδήριτη αναγκαιότητα με αναπτυξιακή διάσταση.

“Η χώρα είχε πολλές στρεβλώσεις και αυτές έφεραν τη χώρα κοντά στην κατάρρευση, αλλά χάρη στις θυσίες πολιτών αυτό απετράπη. Η εφαρμογή του ελάχιστου εγγυημένου εισοδήματος είναι κάτι μικρό αλλά σημαντικό βήμα προς την κατεύθυνση αυτή”, κατέληξε ο Υπουργός.

Τι είναι το ελάχιστο εγγυημένο εισόδημα

Το ελάχιστο εγγυημένο εισόδημα αποτελεί θεσπισμένη νομοθετημένη υποχρέωση (ν.4093/2012) και εντάσσεται στο γενικότερο πλαίσιο ανασχεδιασμού των πολιτικών κοινωνικής προστασίας και ανάπτυξης της κυβέρνησης για μια βιώσιμη εθνική στρατηγική κοινωνικής ένταξης.

Με κοινή υπουργική απόφαση των υπουργών Οικονομικών κ. Γ. Στουρνάρα και Εργασίας κ. Γ. Βρούτση θα ορισθούν οι δικαιούχοι για ένταξη στο πρόγραμμα, η βάση υπολογισμού και το ύψος του ελάχιστου εγγυημένου εισοδήματος για κάθε άτομο ή οικογένεια, αλλά και οι διαδικασίες ένταξης στο πρόγραμμα και καταβολής της παροχής ως διαφοράς μεταξύ του πραγματικού εισοδήματος και του ελάχιστου εγγυημένου εισοδήματος.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:

Στήριξη της Ελλάδας από τη Μέρκελ

Τα πάνω κάτω στα όρια συνταξιοδότησης – Τέλος οι πρόωρες για χιλιάδες εργαζόμενους και 15 επιπλέον χρόνια στη δουλειά!

Έρχεται τσεκούρι σε επικουρικές και εφάπαξ

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Πολιτική
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Newsit Blogs
Πολιτική: Περισσότερα άρθρα
«Βόμβα» από Φάμελλο και κόντρα με Παππά: «Ο Κασσελάκης με καθαίρεσε από την προεδρία της ΚΟ του ΣΥΡΙΖΑ με πραξικόπημα»
Η κόντρα Φάμελλου - Παππά, σύμφωνα με πληροφορίες, ξεκίνησε από τη συζήτηση στη συνεδρίαση της Κεντρικής Επιτροπής του ΣΥΡΙΖΑ για την κατάργηση των τάσεων
Σωκράτης Φάμελλος και Νίκος Παππάς
Σωκράτης Φάμελλος: «Δεν υπάρχει περιθώριο για καμία αναβολή του Συνεδρίου της αναγέννησης και επανεκκίνησης»
«Από αύριο ξεκινά ο προσυνεδριακός διάλογος και πρέπει να είναι ουσιαστικός και εξωστρεφής, θα γίνουν εκδηλώσεις σε όλη την Ελλάδα με τη ενεργή συμμετοχή και της κοινωνίας» τονίζει ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ
Ο Σωκράτης Φάμελλος 1
Ζωή Κωνσταντοπούλου για Στέφανο Κασσελάκη: Δεν ισχύει αυτό που ειπώθηκε, όπως ειπώθηκε, για συνεργασία για τα Τέμπη
«Ο κ. Κασσελάκης μου έχει πει ότι οι βουλευτές που πρόσκεινται στο κόμμα του θα στηρίξουν την πρόταση της Πλεύσης Ελευθερίας για προανακριτική για τα Τέμπη»
Στέφανος Κασσελάκης και Ζωή Κωνσταντοπούλο 3
Κυριάκος Μητσοτάκης – Τζόρτζια Μελόνι: Συνάντηση στη Ρώμη τη Δευτέρα – Στο επίκεντρο μεταναστευτικό και διμερείς σχέσεις
Κυβερνητικές πηγές τονίζουν ότι στο πλαίσιο του Ανωτάτου Συμβουλίου Συνεργασίας η ατζέντα είναι ευρεία και πολλές οι προοπτικές συνεργασίας μεταξύ Ελλάδας και Ιταλίας
Ο Κυριάκος Μητσοτάκης με τη Τζόρτζια Μελόνι
Κυριάκος Μητσοτάκης: Το «επαναστατικό αυτονόητο» για αξιολόγηση και διαφάνεια στο Δημόσιο και η Εθνική Στρατηγική για τη βία των ανηλίκων
«Είμαστε δίπλα στους γονείς και στους εκπαιδευτικούς και κυρίως, είμαστε δίπλα στα παιδιά, για να μεγαλώσουν σε ένα περιβάλλον που τα προστατεύει» αναφέρει στην ανάρτησή του ο πρωθυπουργός
Ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης