Σάββατο, 18 Μαΐ
23oC Αθήνα

Πίσω απ’ τις κλειστές πόρτες – Έξαλλος με Στουρνάρα (ξανά) ο Βενιζέλος

Πίσω απ’ τις κλειστές πόρτες – Έξαλλος με Στουρνάρα (ξανά) ο Βενιζέλος

Φωνές, παράπονα και σχέσεις σε τεντωμένο σχοινί. Αυτό ήταν η σύσκεψη των πολιτικών αρχηγών το απόγευμα της Δευτέρας. Το κλίμα ήταν τεταμένο από πριν, έτσι κι αλλιώς, αφού είχε προηγηθεί το μαύρο στην ΕΡΤ κι ένα Σαββατοκύριακο με επιθέσεις κατά πάντων απ’ όλες τις πλευρές.

Ο Αντώνης Σαμαράς υποδέχτηκε τους κυβερνητικούς του εταίρους με χαμηλούς τόνους. Τους είπε πως δεν ήθελε ούτε επιθυμούσε ένα μπρα ντε φερ, γράφουν Τα Νέα. Και διαβεβαίωσε τους κ.κ. Βενιζέλο – Κουβέλη ότι θα σεβαστεί την απόφαση του ΣτΕ για το κλείσιμο της ΕΡΤ. Και αφού παρουσίασε την πρόταση των 9 σημείων, επανέλαβε ότι δε θέλει εκλογές.

«Το θέμα δεν είναι η ΕΡΤ. Είναι ότι δε λειτουργείς δημοκρατικά, φέρεσαι αλαζονικά και δε μας σέβεσαι», φέρεται να είπε στον πρωθυπουργό ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ, σύμφωνα με το δημοσίευμα. Ήταν μια από τις πιο φορτισμένες επισημάνσεις του κ. Βενιζέλου προς τον Αντώνη Σαμαρά.

Ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ είναι έντονο διάλογο και με τον υπουργό Οικονομικών, Γιάννη Στουρνάρα. Αφορμή το περίφημο e-mail με το οποίο απειλούσε με κλείσιμο όσους αναμετέδιδαν το σήμα της ΕΡΤ. Οι φωνές ακούστηκαν στους διαδρόμους του Μαξίμου, έλεγαν συνεργάτες του.

Ο Φώτης Κουβέλης από την άλλη, με πολύ αυστηρό ύφος όπως γράφει η εφημερίδα, είπε: «δεν δέχομαι μονομερείς αποφάσεις. Και αν υπάρξει αδιέξοδο, δε χρειάζεται να πάμε σε εκλογές. Μπορούμε να βρούμε λύση και με άλλο τρόπο», αφήνοντας υπόνοιες για ενδεχόμενο αλλαγής πρωθυπουργού.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Αύριο η απόφαση για τη νέα ΕΡΤ – Αρχές Ιουλίου ο ανασχηματισμός – Παράταση ζωής στην κυβερνητική συμμαχία

Τι πραγματικά σημαίνει η απόφαση του Συμβουλίου της Επικρατείας

Δε φεύγει το… μαύρο από την ΕΡΤ

Δημόσιο: 2.100 υπεράριθμοι προς απόλυση – Το μοντέλο ΕΡΤ παντού

Αχαϊα: Η επιστολή 17χρονου μαθητή στον πρωθυπουργό για το κλείσιμο της ΕΡΤ

Και η Ελένη Λουκά στη… σύσκεψη των πολιτικών αρχηγών! (ΦΩΤΟ)

Πρόταση Σαμαρά για απεμπλοκή από την κρίση… αλλά με την ΕΡΤ κλειστή!

Κον Μπεντίτ: “Αυταρχική” η κίνηση της κυβέρνησης να κλείσει την ΕΡΤ

Πολιτική Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε