Πολιτική

Προκλητικό παραλήρημα από τον πρωθυπουργό της Σλοβακίας: Τσίπρα η χώρα σου θα γίνει το μοναδικό hot spot της Ευρώπης!

- Η Ελλάδα πρέπει να θυσιαστεί για το καλό της Ευρωπαϊκής Ένωσης δηλώνει ο Ρόμπερτ Φίτσο
- Η Ελλάδα επιβίωσε από την κρίση χρέους αλλά μπορεί να σπάσει το σβέρκο της με το προσφυγικό
- Το καλοκαίρι οι Ευρωπαίοι είχαν προειδοποιήσει τον Αλέξη Τσίπρα πως η Ελλάδα θα γίνει το μοναδικό hot spot της Ευρώπης
- Κατηγορεί τον Έλληνα πρωθυπουργό πως δεν έκανε τίποτα στα ελληνοτουρκικά σύνορα

Αν αυτό λέγεται ενωμένη Ευρώπη, ίσως έχει φτάσει η στιγμή να αναθεωρήσουμε την έννοια της λέξης “ενωμένη”. Γιατί αυτή η Ευρώπη, που γυρνά την πλάτη σε πρόσφυγες πολέμου και προς χάριν εσωτερικών εκλογικών διαδικασιών “κρεμάει στα μανταλάκια” κράτη μέλη στρέφονται πως κράτη μέλη, μόνο ενωμένη δεν είναι. Είναι βαθιά διχασμένη και απάνθρωπη.

Το επιβεβαιώνει το νέο παραλήρημα του πρωθυπουργού της Σλοβακίας Ρόμπερτ Φίτσο, ο οποίος μιλώντας σε εφημερίδα της χώρας του επιτέθηκε, ξανά, στην Ελλάδα για το προσφυγικό και εξέφρασε την άποψη πως ήρθε η ώρα θα θυσιαστεί (η Ελλάδα) για το καλό της Ευρωπαϊκής Ένωσης!

Ο Σλοβάκος πρωθυπουργός έδωσε συνέντευξη στην εφημερίδα Hospodarske Noviny και τα όσα είπε είναι χαρακτηριστικά του κλίματος που επικρατεί στην Ευρωπαϊκή Ένωση. Κλίμα διχασμού και αποποίησης ευθυνών.

Η Ελλάδα επιβίωσε από την κρίση του χρέους. Παρά το ότι τα εμφανή σημάδια συνδέονται απευθείας με την ευρωπαϊκή οικονομική ενίσχυση, επιβίωσαν. Αν κάποιος νομίζει ότι το ελληνικό σήριαλ τελειώνει κάνει λάθος. Η Ελλάδα παίρνει τη σκυτάλη στην κρίση και τώρα μπορεί να σπάσει το “σβέρκο” της με την προσφυγική κρίση, αναφέρει το δημοσίευμα.

«Είναι η στιγμή που ίσως χρειαστεί η Ελλάδα να θυσιαστεί για το καλό της ΕΕ», λέει ο Σλοβάκος πρωθυπουργός και υποστηρίζει πως συμβαίνει ακριβώς αυτό που οι Ευρωπαίοι ηγέτες είχαν προειδοποιήσει τον Αλέξη Τσίπρα το περασμένο καλοκαίρι. Όπως λέει ο Ρόμπερτ Φίτσο, είχαν πει στον Έλληνα πρωθυπουργό: «Τσίπρα, αν δεν κάνεις ό,τι μπορείς τότε θα υπάρχει μόνο ένα τεράστιο hotspot και θα λέγεται Ελλάδα. Και θα είναι δική σου ευθύνη γιατί δεν έκανες απολύτως τίποτα στα ελληνοτουρκικά σύνορα».

Οι προκλητικές δηλώσεις του πρωθυπουργού της Σλοβακίας, η οποία μαζί με Πολωνία, Τσεχία και Ουγγαρία αποτελούν τις χώρες του Βίζεγκραντ που έχουν αναπτύξει ανθελληνική ρητορική το τελευταίο διάστημα με αφορμή το προσφυγικό, έρχονται λίγες μέρες πριν από τις εκλογές του Σαββάτου στη χώρα, όπου ο Φίτσο παλεύει να διατηρήσει την πλειοψηφία και την… εξουσία.

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Πολιτική
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Newsit Blogs
Πολιτική: Περισσότερα άρθρα
Πολάκης για εκλογή προέδρου ΣΥΡΙΖΑ: Πρέπει να έχει την κοινωνική αποδοχή – Πού διαφώνησε με Φάμελλο
«Ο αρχηγός πρέπει να συγκεντρώνει την κοινωνική αποδοχή, άρα δεν είναι καλό να γίνουν βήματα πίσω» είπε ο βουλευτής Χανίων για τη διαδικασία εκλογής Προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ
Ο Παύλος Πολάκης στη συνεδρίαση της Κεντρικής Επιτροπής του ΣΥΡΙΖΑ
Σοφία Ζαχαράκη: Αναστολή φοιτητικής ιδιότητας για 24 μήνες σε όσους συλλαμβάνονται για επεισόδια μέσα στα Πανεπιστήμια
Η υπουργός Παιδείας είπε στους πρυτάνεις ότι το θέμα της βίας στα πανεπιστήμια «είναι ψηλά στην ατζέντα της κυβέρνησης» και τους ζήτησε να ενεργούν σύμφωνα με τα «εργαλεία» που τους δίνει η νομοθεσία
ΤΑΤΙΑΝΑ ΜΠΟΛΑΡΗ 13