Τρίτη, 21 Μαΐ
21oC Αθήνα

Προς Νέα Δημοκρατία οι Γιαταγάνα και Γιοβανόπουλος; “κλεφτές ματιές” και στο κόμμα του Πολύδωρα…

ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ EUROKINISSI
ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ EUROKINISSI

Φουντώνουν εκ νέου τα σενάρια συνωμοσίας και οι θεωρίες αποστασίας μετά την “αιφνίδια” σημερινή διπλή ανεξαρτητοποίηση των βουλευτών, Χρυσούλα Γιαταγάνα και Κωνσταντίνου Γιοβανόπουλου από τους Ανεξάρτητους Έλληνες – ποιες οι στοχεύσεις του Μεγάρου Μαξίμου και πως εντείνεται η ρευστότητα του πολιτικού σκηνικού, δεξιά της Νέας Δημοκρατίας.

Λίγα μόλις 24ωρα πριν από την κρίσιμη ψηφοφορία για το πολυνομοσχέδιο στη Βουλή, το βράδυ της Κυριακής και υπό το βάρος των πολλαπλών αντιδράσεων βουλευτών της Νέας Δημοκρατίας και του ΠΑΣΟΚ για τις διατάξεις σε γάλα και φάρμακα η ανεξαρτητοποίηση των βουλευτών Γιαταγάνα και Γιοβανόπουλου από τους ΑΝΕΛ διαφοροποιούν ουσιωδώς τα πολιτικά δεδομένα και αναδιατάσσουν τις ούτως ή άλλως εύθραυστες πολιτικές ισορροπίες.

Ποιες οι επόμενες κινήσεις των ανεξάρτητων πλέον βουλευτών των ΑΝΕΛ, Γιαταγάνα και Γιοβανόπουλου – πόσο κοντά βρίσκονται στη Νέα Δημοκρατία και ποιοι άλλοι τους “διεκδικούν”;

Τα σενάρια περί στενού εναγκαλισμού των δύο ανεξάρτητων πλέον βουλευτών με τη Νέα Δημοκρατία αναθερμάνθηκαν – τα υιοθέτησε, μάλιστα, πλήρως ο πρόεδρος των ΑΝΕΛ, Πάνος Καμμένος μιλώντας ευθέως για αποστασία – στον απόηχο των δηλώσεων Σαμαρά σε ανύποπτο χρονικό διάστημα ότι η κυβέρνηση δεν πρόκειται να απεμπολήσει τη δεδηλωμένη και ότι υπάρχουν οι απαραίτητες εφεδρείες για να σταθεί όρθια σε περίπτωση νέας απώλειας.

Το Μέγαρο Μαξίμου, ασφαλώς, και δεν προβαίνει σε κανένα σχόλιο επισήμως ή ανεπισήμως για την κατάσταση, που διαμορφώνεται στο εσωτερικό των ΑΝΕΛ, είναι σαφές, πάντως, ότι παρακολουθεί εκ του σύνεγγυς τις εξελίξεις και γνωρίζει από πρώτο χέρι τους πολιτικούς συσχετισμούς, που διαμορφώνονται. Εν αναμονή της κρίσιμης ψηφοφορίας στη Βουλή, στενοί συνεργάτες του Αντώνη Σαμαρά εμφανίζονται ιδιαιτέρως ανήσυχοι τόσο για τις αντιδράσεις γαλάζιων βουλευτών, όσο και για τις αντίστοιχες, που αναπτύσσονται στο εσωτερικό του ΠΑΣΟΚ.

Οι τελευταίες μάλιστα, “τρομάζουν” περισσότερο τους επιτελείς του Μεγάρου Μαξίμου, καθώς, σύμφωνα με τη δική τους πολιτική ανάλυση, αυτές συνδέονται ευθέως και με τα οξύτατα εσωκομματικά προβλήματα, που αντιμετωπίζει ο Ευάγγελος Βενιζέλος. Εκτιμήσεις στο Μέγαρο Μαξίμου φέρουν τους δύο πρώην βουλευτές των ΑΝΕΛ πολύ κοντά στη Νέα Δημοκρατία σε ένα εύλογο χρονικό διάστημα έως και τις Ευρωεκλογές, ίσως και νωρίτερα, εφ όσον αυτό κριθεί επιβεβλημένο. Για τους αυτομολήσαντες, βουλευτές των ΑΝΕΛ, πάντως, υπάρχουν και άλλοι ενδιαφερόμενοι στον ευρύτερο χώρο της αντιμνημονιακής Δεξιάς. Η αποστροφή, δε στην κοινή ανακοίνωση ανεξαρτητοποίησης τους ότι “ τυχόν τερατολογίες για “προδοσία” κλπ , τις ξεπερνάμε με μία και μόνη σκέψη : από τον ατιμωτικό εκφυλισμό της συνείδησης επιλέγουμε το πολιτικό Φως της αληθινής αντίστασης” οδηγεί ορισμένους πολιτικούς παρατηρητές στο συμπέρασμα ότι υπάρχουν και άλλοι “μνηστήρες” όπως το κόμμα των Πολύδωρα – Ζώη.

Διαβάστε επίσης

“Αιμορραγία” στους Ανεξάρτητους Έλληνες – Παραιτήθηκαν από την Κοινοβουλευτική Ομάδα Γιαταγάνα και Γιοβανόπουλος

Καμμένος σε Γιαταγάνα – Γιοβανόπουλο: Είστε αποστάτες – “Μας ευνούχιζες”, απαντούν

ΑΝΕΛ: “Αποστάτες η Χρυσούλα Γιαταγάνα και ο Κωνσταντίνος Γιοβανόπουλος – Πριν τρέξουν στον Σαμαρά, να παραδώσουν τις έδρες τους!”

Σε τεντωμένο σχοινί η κυβέρνηση – πενθήμερο φωτιά για το Μέγαρο Μαξίμου εώς τη ψήφιση του πολυνομοσχεδίου τη Κυριακή

 

Πολιτική Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε