Σάββατο, 20 Απρ.
20oC Αθήνα

Πυρά Βολουδάκη σε Στουρνάρα για υπερφορόλογηση και “λίστα Λαγκάρντ” – Με… 100 δραχμές ο Γιακουμάτος στη Βουλή

Πυρά Βολουδάκη σε Στουρνάρα για υπερφορόλογηση και “λίστα Λαγκάρντ” – Με… 100 δραχμές ο Γιακουμάτος στη Βουλή

Συνεχίστηκαν οι επιθέσεις βουλευτών της Νέας Δημοκρατίας στον Γιάννη Στουρνάρα για την υπερφορολόγηση, και την 4η ημέρα συζήτησης του προϋπολογισμού στη Βουλή, με τον Μανούσο Βολουδάκη, μάλιστα, να καταλογίζει ευθύνες στον υπουργό Οικονομικών για τη “λίστα Λαγκάρντ”.

Όπως ανέφερε χαρακτηριστικά, κατά την ομιλία του στη Βουλή: “Πράγματι ήταν ατυχής η δήλωση του Γιάννη Στουρνάρα για την υπερφορολόγηση, γιατί υπάρχει. Αλλά όλο αυτό αδικεί την προσπάθεια που κάνουν οι Έλληνες. Θέλουμε δίκαιο φόρο ακινήτων και φορολογική δικαιοσύνη.

Όπως ανέφερε και αργότερα στο BHMA FM: “Το χρέος μακροπρόθεσμα δεν είναι βιώσιμο, διότι για να φτάσει έως το 2020 στο ύψος του 124% του ΑΕΠ που κρίθηκε αυθαίρετα, πρέπει να έχουμε συνεχώς πρωτογενή πλεονάσματα μέχρι τότε, σε ύψος συνολικό που δεν μοιάζει ρεαλιστικό”.

Αντάρτικο από τη ΔΑΚΕ – Καλεί τους βουλευτές της ΝΔ να ρίξουν την κυβέρνηση Click4more

Ο κ. Βολουδάκης καταλογίζει ευθύνες στον υπουργό Οικονομικών και για τη λίστα “Λαγκάρντ”: “Είναι αδιανόητο, στις συνθήκες που ζούμε, να μην έχει ελεγχθεί ακόμα σε βάθος η “λίστα Λαγκάρντ”. Ασφαλώς και έχει ευθύνες γι’ αυτό ο υπουργός Οικονομικών. Είπα ότι δεν έχει; Δεν είναι δυνατόν αυτό να συμβαίνει στις συνθήκες που ζούμε…”.

Επίθεση στον υπουργό Οικονομικών εξαπέλυσε και ο Ανδρέας Ψυχάρης, ο οποίος μεταξύ άλλων, τόνισε: Ο Γιάννης Στουρνάρας σφάλλει, όταν λέει ότι στην Ελλάδα υπάρχει υπο-φορολόγηση. Να καταλάβει πως οι τίμιοι Έλληνες υπερφορολογούνται και να φέρει το νομοσχέδιο, που έχει υποσχεθεί για πάταξη φοροδιαφυγής”.

Στήριξη Γιακουμάτου, Κικίλια σε Στουρνάρα

Κόντρα στις διαμαρτυρίες των “γαλάζιων” βουλευτών, ο Γεράσιμος Γιακουμάτος και ο Βασίλης Κικίλιας τάχθηκαν υπέρ του προϋπολογισμού και του Γιάννη Στουρνάρα.

Ο βουλευτής της ΝΔ στην Α’ Αθήνας, Βασίλης Κικίλιας, εξέφρασε την αισιοδοξία του ότι η χώρα το δεύτερο εξάμηνο του 2014 θα μπορέσει να βγει στις αγορές, να διεκδικήσει τη μείωση του τεράστιου χρέους και να βάλει τους δικούς της όρους στο παιχνίδι.

Στη σύντομη αλλά με πολλά μηνύματα ομιλία του τόνισε μεταξύ άλλων: “Να βγούμε από το μνημόνιο πως; Παρουσιάζοντας ένα πρωτογενές πλεόνασμα και άρα “αύριο” ένα εθνικό σχέδιο. Το επαναλαμβάνω, το είπα και στην τελευταία μου ομιλία. Το εθνικό σχέδιο που θα βοηθήσει όλους μας; Θα βγάλει στην άκρη και τους λαϊκιστές, αυτούς οι οποίοι δήθεν υπόσχονται σε όλους όλα, ενώ ξέρουν πάρα πολύ καλά ότι οι αριθμοί είναι αμείλικτοι στην εποχή μας και δεν μπορούν να το δώσουν. Θα αφήσει στην άκρη και τους νεοφιλελεύθερους, ψευτοπροοδευτικούς, δήθεν ευρωπαίους οι οποίοι στο όνομα του μνημονίου και αυτών των πολιτικών, οριζόντια κόβουν ότι υπάρχει για να ισοπεδώσουν τη χώρα”.

Αισιόδοξος ο Κικίλιας ότι η χώρα θα βγει στις αγορές το β’ εξάμηνο του 2014

Και σημείωσε με νόημα: “Αυτό που έγινε στη μεταπολίτευση είναι το εξής: Με δανεικά κάναμε κοινωνική πολιτική, με δανεικά μοιράζαμε δεξιά και αριστερά. Χρεώσαμε τη γενιά μου και τις επόμενες γενιές”. Και απευθυνόμενος στην ηγεσία του υπουργείου Οικονομικών είπε: “Με αυτή τη λογική, σε αυτό το πνεύμα και με αυτή την κατεύθυνση εγώ θα στηρίξω τον προϋπολογισμό ελπίζοντας ότι αυτό το οποίο είπατε είναι πραγματικότητα. Το πιστεύω ακράδαντα. Θα έχουμε την ευκαιρία το δεύτερο εξάμηνο του 2014 να βγούμε στις αγορές, να διεκδικήσουμε την μείωση αυτού του τεράστιου χρέους και να βάλουμε επιτέλους τους δικούς μας όρους στο παιχνίδι”.

Ο Γιακουμάτος και οι δραχμές

Απο την πλευρά του, ο Γεράσιμος Γιακουμάτος, ο οποίος επίσης δήλωσε υπέρ του προϋπολογισμού, κατά την ομιλία του στη Βουλή, κρατούσε ένα χαρτονόμισμα των 100 δραχμών. 

Όπως εξήγησε: “Θέλω να πω ένα μεγάλο μπράβο στους βουλευτές που επί τέσσερα χρόνια αντέξαμε το λαϊκισμό. Θέλω να ξορκίσω το κακό που πρεσβεύει ο ΣΥΡΙΖΑ για την επιστροφή στη δραχμή. Είχα φυλάξει αυτό το χαρτονόμισμα των 100 δραχμών για τις δύσκολες ημέρες. Μήπως και ποτέ η χώρα επέστρεφε στην δραχμή”, ανέφερε, δείχνοντας το χαρτονόμισμα στους βουλευτές. “Ε λοιπόν τώρα το καταθέτω στα πρακτικά, γιατί δεν θα το χρειαστώ ποτέ”, είπε, αφήνοντας να εννοηθεί ότι η χώρα έχει διαφύγει τον κίνδυνο και δεν θα βγει από το ευρώ.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Στουρνάρας: ξεχάστε τη μείωση αντικειμενικών αξιών στα ακίνητα

Ωμή απειλή από τον Γενικό Γραμματέα Εσόδων: ”Θα μπούμε στους τραπεζικούς λογαριασμούς σας”

Οριζόντιος φόρο 20% σε όλα τα εισοδήματα και 10% σε χαμηλόμισθους

“Ξαναχτύπησε” ο Νικήτας Κακλαμάνης τον Στουρνάρα

Προϋπολογισμός: Επίθεση στον Στουρνάρα από τον εισηγητή της ΝΔ – “Οι φόροι εξάντλησαν τα όρια αντοχής των Ελλήνων” – ΒΙΝΤΕΟ

Αιχμές και ειρωνεία από Βενιζέλο για Στουρνάρα!

ΟΛΕΣ ΟΙ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Πολιτική Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε