Πέμπτη, 2 Μαΐ
19oC Αθήνα

ΣΥΡΙΖΑ και υπουργείο κράζουν την ΕΛ.ΑΣ για τα επεισόδια στο Σύνταγμα

ΣΥΡΙΖΑ και υπουργείο κράζουν την ΕΛ.ΑΣ για τα επεισόδια στο Σύνταγμα

Ένα απίστευτο αλαλούμ επικρατεί για τη στάση της αστυνομίας στα σημερινά επεισόδια έξω από τη Βουλή, με αποτέλεσμα να τραυματιστούν μέλη πολιτικών κινήσεων αλλά και δημοσιογράφοι.

Ο ΣΥΡΙΖΑ για τα επεισόδια στην πλατεία Συντάγματος με ανακοίνωσή του επιτίθεται με σφοδρότητα τόσο στην ελληνική αστυνομία όσο και στο υπουργείο Προστασίας του Πολίτη.

Συγκεκριμένα καταδικάζει τις ενέργειες των αστυνομικών δυνάμεων στη διαδήλωση στο Σύνταγμα και τη χρήση δακρυγόνων, η οποία οδήγησε και στον τραυματισμό διαδηλωτών, καθώς και  στελεχών της ΛΑΕ.

Μάλιστα, επισημαίνουν πως αναμένουν από το υπουργείο Προστασίας του Πολίτη  να διεξαγάγει  εξονυχιστικό έλεγχο και να τιμωρηθούν οι υπεύθυνοι. “Τα κρούσματα αστυνομικής βίας και η ασυλία όσων τα υποθάλπουν πρέπει να τελειώσει”, καταλήγει ο ΣΥΡΙΖΑ.

Για τα επεισόδια και τη στάση της αστυνομίας λίγο αργότερα εξέδωσε ανακοίνωση και το υπουργείο Προστασίας του Πολίτη λέγοντας πως έγινε περιορισμένη χρήση δακρυγόνων από την ΕΛ.ΑΣ. Αναφορικά με τους τραυματισμούς επεσήμανε πως για το περιστατικό διενεργείται προανάκριση.

 

Το Υπουργείο Προστασίας του Πολίτη δεν πρόκειται να ανεχθεί ενέργειες και πρακτικές πέραν των κανόνων που έχει καθορίσει.
 

Πολιτική Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε