Δευτέρα, 3 Ιουν.
31oC Αθήνα

“Σφάζονται” και για την 28η Οκτωβρίου!

“Σφάζονται” και για την 28η Οκτωβρίου!

Άλλη μια σκληρή αντιπαράθεση ξέσπασε σήμερα μεταξύ του ΣΥΡΙΖΑ και της κυβέρνησης, αυτή την φορά με αφορμή την επέτειο της 28ης Οκτωβρίου. Από την στιγμή που εκδόθηκε η ανακοίνωση του ΣΥΡΙΖΑ για την επέτειο, απάντησε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, Σίμος Κεδίκογλου και ανταπάντησε ο ΣΥΡΙΖΑ. Θεωρείται σχεδόν βέβαιο ότι θα υπάρξει ανταπάντηση από τον κυβερνητικό εκπρόσωπο…

Ο ΣΥΡΙΖΑ με αφορμή την επέτειο της 28ης Οκτωβρίου ανέφερε μεταξύ άλλων στην ανακοίνωσή του ότι “Η ιστορία γράφεται μέσα από τους αγώνες που δίνουν οι λαοί. Η 28η Οκτώβρη του 1940 και το έπος της αντίστασης αποτελούν μια τρανή απόδειξη της δύναμης που έχει ο λαός όταν οργανώνεται και παλεύει. Κανένας εχθρός δεν είναι αρκετά δυνατός, καμία δυσκολία δεν είναι ανυπέρβλητη μπροστά στη λαϊκή θέληση που εκφράζεται με συλλογικό, οργανωμένο τρόπο και στην λαϊκή αλληλεγγύη. Μέσα από τους αγώνες οι εργαζόμενοι όλου του κόσμου αντλούν κουράγιο για να δώσουν τις δικές τους μάχες.”

Στην συνέχεια, γίνεται αναφορά στον φασισμό και κάνει αναφορά στην Χρυσή Αυγή, χαρακτηρίζοντάς την νεοναζιστικό μόρφωμα και πολιτικούς απογόνους των ταγμάτων ασφαλείας.

Λέει επίσης:

“Πρέπει να σταματήσουμε άμεσα την καταστροφή που βιώνει η πλειοψηφία της κοινωνίας, να διώξουμε κυβέρνηση, τρόικα και μνημόνια. Να σταματήσουμε το σχέδιο εκφασισμού και εξαθλίωσης της κοινωνίας. Να οργανώσουμε την ανατροπή για μια κυβέρνηση που θα υπηρετεί τον λαό. Και στη φετινή επέτειο ο λαός μας θα εκφράσει με μαζικό και ειρηνικό τρόπο το δικό του ΟΧΙ. ΟΧΙ στη μνημονιακή πολιτική. ΟΧΙ στα μισαλλόδοξα κηρύγματα των νοσταλγών του φασισμού.”

Σίμος Κεδίκογλου: Πρωτοφανής, εμπρηστική και προσβλητική για το δημοκρατικό πολίτευμα και την ιστορία του ελληνικού λαού η ανακοίνωση του ΣΥΡΙΖΑ

Πρωτοφανή, εμπρηστική και προσβλητική για το δημοκρατικό πολίτευμα και την ιστορία του ελληνικού λαού χαρακτήρισε ο Σίμος Κεδίκογλου τη σημερινή ανακοίνωση του ΣΥΡΙΖΑ, που καλεί σε διαδηλώσεις κατά τη διάρκεια των μαθητικών παρελάσεων, με στόχο την ανατροπή της κυβέρνησης.
«Ο κ. Τσίπρας, αφού κατάλαβε ότι παρά τις συνεχείς “επαναστατικές” εκκλήσεις του και τον διχαστικό του λόγο, δεν μπορεί να συγκινήσει ούτε τους δικούς του, προσπαθεί να εκμεταλλευτεί τη συμμετοχή γονιών και μαθητών στην εθνική επέτειο για να “οργανώσει την ανατροπή της κυβέρνησης”» δήλωσε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος.
Παράλληλα, υπενθύμισε στον πρόεδρο του ΣΥΡΙΖΑ ότι, «το 1940, ενώθηκαν όλοι οι Έλληνες -παραμερίζοντας κάθε πολιτική ή άλλη διαφορά- για να αποκρούσουν την επίθεση του φασισμού και να υπερασπιστούν την πατρίδα μας».
«Ο ελληνικός λαός είναι βέβαιο ότι θα απομονώσει όποιον επιχειρήσει να αμαυρώσει την εθνική επέτειο και το μήνυμα της» συνέχισε ο κ. Κεδίκογλου και κάλεσε όλα τα δημοκρατικά κόμματα «να αποδοκιμάσουν τις ακρότητες του κ. Τσίπρα και του ΣΥΡΙΖΑ, προασπιζόμενα την ίδια τη Δημοκρατία».
«Όμως, ας γνωρίζει ο κ. Τσίπρας και το κόμμα του πως για ό,τι επιχειρήσουν να συμβεί στις παρελάσεις, την αποκλειστική ευθύνη θα έχουν οι ίδιοι!» κατέληξε στη δήλωσή του ο κ.Κεδίκογλου.

Στον κ. Κεδίκογλου απάντησε ο ΣΥΡΙΖΑ εως εξής:

“Ο παραληρηματικός, φαιδρός και διχαστικός λόγος του κυβερνητικού εκπροσώπου συνιστά το μόνιμο χαρακτηριστικό του. Δεν αξίζει κανείς να ασχολείται μαζί του.”

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:

Κρήτη: Η σημαιοφόρος που διχάζει – Θύελλα αντιδράσεων για την αριστούχο μαθήτρια από την Αλβανία!

Τι καιρό θα κάνει το τριήμερο της 28ης Οκτωβρίου

“Μπλόκο” στους δρόμους λόγω παρέλασης

Πολιτική Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε