Παρασκευή, 3 Μαΐ
19oC Αθήνα

Στ. Θεοδωράκης για τις εκλογές: “Τα παλιά κόμματα βλέπουν το δέντρο και χάνουν το δάσος”

ΦΩΤΟ ΑΡΧΕΙΟΥ EUROKINISSI
ΦΩΤΟ ΑΡΧΕΙΟΥ EUROKINISSI

Δηλώσεις σχετικά με το εκλογικό αποτέλεσμα έκανε ο επικεφαλής του Ποταμιού, Σταύρος Θεωδοράκης, καταλογίζοντας ευθύνες στην παλαιοκομματική πολιτική των κομμάτων και τονίζοντας πως θα είναι προσβολή αν το Ποτάμι δεν έρθει τρίτο κόμμα.

“Τα παλιά κόμματα για άλλη μια φορά συμπεριφέρονται παράλογα. Προσπαθούν να ερμηνεύσουν το αποτέλεσμα κατά το δοκούν. Βλέπουν το δέντρο και δεν βλέπουν το δάσος. Σε πολλές περιπτώσεις όμως το δέντρο είναι μαραμένο, είναι κουτσουρεμένο. Αν δείτε τα φαβορί τους, σε πολλές περιπτώσεις είναι πίσω από τα ποσοστά που πήρανε τα κόμματα στις προηγούμενες εκλογές”, είπε αρχικά ο Σταύρος Θεωδοράκης.

“Για μας, για το Ποτάμι δεν υπάρχει κανένα δίλημμα, ούτε για την επόμενη Κυριακή. Τα έχουμε ξεκαθαρίσει αυτά τα πράγματα, είναι θέματα αρχής. Δεν μετέχουμε σε αυτή τη διαμάχη, δεν έχουμε κομματικές γραμμές. Λέμε ότι η αυτοδιοίκηση μπορεί να προχωρήσει μόνη της και λέμε όχι στα παιδιά του κομματικού σωλήνα. Πρέπει να αφήνονται οι ενήλικες πολίτες να αποφασίζουν ποιος θα είναι δήμαρχος, ποιος θα είναι περιφερειάρχης”, συνέχισε επαναλαμβάνοντας τις θέσεις του Ποταμιού.

Στη συνέχεια, αναφέρθηκε στις επερχόμενες ευρωεκλογές, τονίζοντας: “Ελπίζω την επόμενη Κυριακή να πάει περισσότερος κόσμος στις κάλπες. Έχουμε τον δεύτερο γύρο των τοπικών εκλογών και έχουμε και τις Ευρωεκλογές. Και νομίζω ότι ο μικρός τελικός για τις Ευρωεκλογές ίσως να είναι ο σημαντικότερος. Ίσως δηλαδή να είναι σημαντικότερο το ποιο θα είναι το τρίτο κόμμα στην πατρίδα μας”.

Κλείνοντας, σχολίασε τα μηνύματα που δέχεται το Ποτάμι, λέγοντας χαρακτηριστικά πως “θα είναι μια προσβολή για τη χώρα εάν στην τρίτη θέση βρεθεί μια παλιά δύναμη, μια οπισθοδρομική δύναμη, μια δύναμη βίας, και δεν βρεθεί το Ποτάμι”.

ΔΕΙΤΕ ΤΑ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΑ ΤΩΝ ΕΚΛΟΓΩΝ ΣΕ ΔΗΜΟΥΣ ΚΑΙ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΕΣ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:

Η εκτίμηση του εκλογικού αποτελέσματος “γκρεμίζει” τα exit polls – Πρώτος ο Καμίνης, η Δούρου και ο Μώραλης αλλά με οριακές διαφορές

Το σκληρό δίλημμα του Αντώνη Σαμαρά για τις ευρωεκλογές

Αποτελέσματα εκλογών: Νίκη της ΝΔ στις Περιφέρειες

Τσίπρας: Έχει δίκιο ο Σαμαράς… Οι ευρωεκλογές θα είναι δημοψήφισμα

Αποτελέσματα εκλογών: Εικόνα από όλους τους μεγάλους δήμους

Πολιτική Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε