Πολιτική

Σύμφωνο Συμβίωσης: “Έκρηξη” Λεβέντη για την Εκκλησία! “Ιιεράρχες που ακροδεξιίζουν” (ΒΙΝΤΕΟ)

"Κόλαφος" ο πρόεδρος της Ένωσης Κεντρώων, Βασίλης Λεβέντης, επιτέθηκε στην Εκκλησία, κατά την ομιλία του στη Βουλή πριν την ψηφοφορία για το Σύμφωνο Συμβίωσης. "Η Εκκλησία ζει τον μεσαίωνά της", είπε χαρακτηριστικά, συμπληρώνοντας πως πρόκειται για θλιβερή κατάσταση!

Μπορεί από την στιγμή που μπήκε στη Βουλή ο Βασίλης Λεβέντης να περιορίζεται σε -σχετικά- ήρεμες ομιλίες, ωστόσο η αποψινή του τοποθέτηση πριν την ψηφοφορία για το Σύμφωνο Συμβίωσης θύμισε… Λεβέντη από τα παλιά! Ο αρχηγός της Ένωσης Κεντρώων εξαπέλυσε σφοδρή επίθεση από το βήμα της Βουλής εναντίον τόσο της Εκκλησίας, όσο και της κυβέρνησης!

Λεβέντης… έξαλλος!

Χαρακτηριστικό είναι πως τελείωσε την ομιλία του λέγοντας σε πολύ υψηλούς τόνους “κοροϊδεύουμε τον κόσμο” και στην συνέχεια κατέβηκε από το βήμα, τονίζοντας “δε θέλω να απαντήσω άλλο”.

Η κριτική του αρχικά εστιάστηκε στην Εκκλησία, με αφορμή φυσικά τις ακραίες θέσεις (από μερικούς κληρικούς) που εκφράζονται σχετικά με το Σύμφωνο Συμβίωσης.

“‘Εχω στεναχωρηθεί πάρα πολύ με την Εκκλησία. Εγώ ήμουν άνθρωπος της Εκκλησίας, υπήρξα και κατηχητής στα νεανικά μου χρόνια. Έχω στεναχωρηθεί με κάποιους ιεράρχες οι οποίοι μιλούν ότι δε μπορεί να γίνεται γάμος μεταξύ παρά φύσιν καταστάσεων”, τόνισε στην αρχή της ομιλίας του.

Για να συνεχίσει: “Ποιος τους ζήτησε να γίνει γάμος; Για συμβολαιογραφική πράξη δεν μιλούμε; Υποχρεώνεται η Εκκλησία να κάνει γάμο; Να ευλογήσει γάμο; Και η Εκκλησία μου φαίνεται ότι, ελπίζω όλοι οι ιεράρχες, πρέπει να ζει τη μεσαίωνά της, μέσα στο φανατισμό της. Δεν το περίμενα“.

Και… να συνεχίσει: “Η ορθόδοξη εκκλησία είναι εκκλησία προόδου. Δεν είναι εκκλησία οπισθοδρόμησης. Κάποιοι ιεράρχες που μιλούν για γάμους είναι εκτός τόπου και χρόνου. Βεβαίως ακούγοντα κάποιοι συνήθεις ιεράρχες που ακροδεξιίζουν. Αυτοί είναι οι συνήθως κραυγάζοντες. Αλλά έστω κι αυτοί έπρεπε να προσέχουν. Δε μπορούν να λένε ό, τι θέλουν. Είναι θλιβερό η Εκκλησία της Ελλάδος να μην αντιλαμβάνεται ότι πρόκειται για να παίρνει ένας τη σύνταξη του συντρόφου του, ή να παίρνει το σπίτι του όταν αποθνήσει. Είναι θλιβερό να μην το αντιλαμβάνεται η Εκκλησία. Και να ομιλεί για γάμο. Και πρέπει να ξεκαθαρίσουμε ότι για την υιοθεσία δεν είναι έτοιμη ακόμα η ελληνική κοινωνία“.

Από την Εκκλησία… στην κυβέρνηση!

Ακολούθως, ο Βασίλης Λεβέντης έστρεψε τα “βέλη” του προς την κυβέρνηση. Μεταξύ άλλων επανέλαβε τις θέσεις του κόμματός του σχετικά με όσους παίρνουν διπλές και… τριπλές συντάξεις, τονίζοντας πως οι ξένοι το ακούν αυτό και δεν μπορούν να το πιστέψουν.

Στη συνέχεια τόνισε πως προεκλόγικά δόθηκα… κούφιες υποσχέσεις στον λαό, ενώ όταν αναφέρθηκε στην ρήτρα μηδενικού ελλείματος… “εξερράγη”!

“Κοροϊδεύουμε τον κόσμο κι απατεωνίζουμε. Ή βρίσκουμε το θάρρος να πούμε στον λαό την αλήθεια, ή είμαστε μπροστά στο γκρεμό και θα πέσουμε κάτω” είπε φωνάζοντας ο πρόεδρος της Ένωσης Κεντρώων, φεύγοντας από το βήμα του ελληνικού κονοβουλίου εμφανώς εκνευρισμένος και λέγοντας “δεν θέλω να απαντήσω άλλο”.

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Πολιτική
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Newsit Blogs
Πολιτική: Περισσότερα άρθρα
Μαρινάκης για Τσίπρα: «Δεν πρόκειται να κάνουμε συνομιλητή του σήμερα τον πρεσβευτή του χθες»
«Αντί ο Αλέξης Τσίπρας να ψελλίζει δικαιολογίες ας απευθυνθεί στους πρώην "συντρόφους" του που πριν 10 χρόνια έπαιζαν τη χώρα στα ζάρια» τονίζει ο κυβερνητικός εκπρόσωπος
Ο ΠαύλοςΜαρινάκης 12
Ο Αλέξης Τσίπρας απάντησε στον Κυριάκο Μητσοτάκη: «Να ξεπλυθεί ζητάει όποιος είναι λερωμένος, εγώ δεν είμαι σίγουρα»
«Ο Κυριάκος Μητσοτάκης κατάφερε να μετατρέψει την χώρα σε μαύρο πρόβατο της Ευρώπης, που εισπράττει χλεύη ακόμη και από τους πολέμαρχους της Λιβύης» τονίζει ο Αλέξης Τσίπρας
Ο Αλέξης Τσίπρας 17