Κυριακή, 5 Μαΐ
16oC Αθήνα

Το ποτήρι ξεχείλισε! Ο Σαμαράς διέγραψε τον Ν. Κακλαμάνη από τη ΝΔ

Το ποτήρι ξεχείλισε! Ο Σαμαράς διέγραψε τον Ν. Κακλαμάνη από τη ΝΔ

Ραγδαίες είναι οι εξελίξεις στη Νέα Δημοκρατία, καθώς μόλις λίγα λεπτά μετά την ψήφιση του πολυνομοσχεδίου, ο Αντώνης Σαμαράς διέγραψε από το κόμμα τον Νικήτα Κακλαμάνη

Η απόφαση του βουλευτή της Α’ Αθήνας να ψηφίσει παρών στο άρθρο 1 για το κοινωνικό μέρισμα και την εργαλειοθήκη του ΟΟΣΑ φαίνεται ότι ήταν η… σταγόνα που ξεχείλισε το ποτήρι για τον πρωθυπουργό, ο οποίος παρέδωσε χειρόγραφη επιστολή με τη δήλωση διαγραφής στο γενικό διευθυντή της Βουλής. Εκείνος με τη σειρά του, την παρέδωσε στον Ιωάννη Τραγάκη για να τη διαβάσει στην Ολομέλεια της Βουλής.  

Ο Νικήτας Κακλαμάνης είχε ήδη εκφράσει τη διαφωνία του για το άρθρο 1 του πολυνομοσχεδίου, αναφορικά με την ενιαία τιμή στα λογοτεχνικά βιβλία, ενώ είχε προκαλέσει τη δυσφορία του Αντώνη Σαμαρά και με την απόφασή του να μην στηρίξει την υποψηφιότητα του Άρη Σπηλιωτόπουλου στο δήμο Αθηναίων. 

«Δεν υποκύπτω σε πολιτικούς εκβιασμούς και δεν συμβάλλω στην καταστροφή κοινωνικών ομάδων, για να ωφεληθούν μεγάλα οικονομικά συμφέροντα του εσωτερικού και του εξωτερικού. Δεν νομοθετώ με εντολή της τρόικας”, αναφέρει ο κ. Κακλαμάνης στην επίσημη δηλωσή του, σχολιάζοντας τη διαγραφή του από τη Νέα Δημοκρατία. 

Και συνεχίζει: “Το άρθρο 1 είναι δόλιο, γιατί συνδυάζει την αποκατάσταση κάποιων αδικιών (πλεόνασμα) με την καταστροφή της ραχοκοκαλιάς της οικονομίας, που είναι οι μικρές και μεσαίες επιχειρήσεις. Το άρθρο 1 πλήττει την καρδιά της ιδεολογίας της παράταξής μας, όπως την καθόρισε, το 1974, ο Κωνσταντίνος Καραμανλής. Αυτή την παράταξη και τις αρχές της δεν μπορεί να τις διαγράψει ο κ. Σαμαράς».

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Καταψήφισε ο Γιώργος Παπανδρέου το άρθρο 2 για τις τράπεζες – Οριακά πέρασε το πολυνομοσχέδιο – Οργή Βενιζέλου – Διεγράφη ο Νικήτας Κακλαμάνης

Οργή Βενιζέλου για τον Παπανδρέου! Καταψήφισε το άρθρο για τις τράπεζες

Τσαυτάρης: Η λύση για το γάλα προστατεύει παραγωγό και καταναλωτή

Έπεσε… πείνα στη Βουλή! (VIDEO)

Εμπρός στο δρόμο που χάραξε ο Τσίπρας για… Σύνταγμα! – ΦΩΤΟ

ΣΥΡΙΖΑ: Ο απών Σαμαράς, ο πρωθυπουργεύων Βενιζέλος και το κοινοβουλευτικό πραξικόπημα

Α. Γεωργιάδης: Ψηφίζουμε το πολυνομοσχέδιο με εξαιρετική περηφάνια

Πολιτική Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε