Πολιτική

Βρούτσης: Εξαντλήθηκαν τα περιθώρια για ρυθμίσεις οφειλών στον ΟΑΕΕ

Δεν υπάρχουν άλλα περιθώρια διευκολύνσεων για οφειλές στον ΟΑΕΕ, δηλώνει ο υπουργός Εργασίας Ι. Βρούτσης, σε έγγραφό του που διαβιβάστηκε στη Βουλή.

Στο έγγραφο ο κ. Βρούτσης αναφέρει: “Το υπουργείο Εργασίας, Κοινωνικής Ασφάλισης και Πρόνοιας, με επανειλημμένες ρυθμίσεις και παρατάσεις ρυθμίσεων, τα τελευταία χρόνια, έχει εξαντλήσει όλα τα περιθώρια διευκολύνσεων σε ασφαλισμένους που οφείλουν ασφαλιστικές εισφορές στον ΟΑΕΕ (Οργανισμό Ασφάλισης Ελευθέρων Επαγγελματιών)”

Στο έγγραφο που διαβιβάστηκε μετά από αναφορά της Ομοσπονδίας Επαγγελματιών Βιοτεχνών και Εμπόρων Ιωαννίνων που υποβλήθηκε από τον βουλευτή του ΠΑΣΟΚ, Μιχάλη Κασσή, ο υπουργός Εργασίας σπεύδει να επισημάνει ότι οι ασφαλισμένοι του ΟΑΕΕ έχουν τη δυνατότητα να ρυθμίσουν τις οφειλές τους στον Οργανισμό με την πάγια ρύθμιση του Ν. 3863/2010, δηλαδή εφάπαξ εξόφληση με έκπτωση 40% επί των πρόσθετων τελών και λοιπών επιβαρύνσεων ή εξόφληση σε 36 κατ΄ ανώτατο όριο δόσεις, με τη μηνιαία δόση να μην είναι μικρότερη των 200 ευρώ και έκπτωση 20% επί των πρόσθετων τελών και λοιπών επιβαρύνσεων.

Επισημαίνει, επίσης, ότι οι ασφαλισμένοι του ΟΑΕΕ που οφείλουν ποσά άνω των 80.000 ευρώ έχουν τη δυνατότητα να προσφεύγουν στο ΔΣ του Οργανισμού για χορήγηση ευνοϊκότερων διευκολύνσεων τμηματικής καταβολής των καθυστερούμενων οφειλών.

Ο κ. Βρούτσης υπογραμμίζει ότι το υπουργείο, λαμβάνοντας υπόψη την τρέχουσα οικονομική κρίση και την αναγκαιότητα ανακούφισης των δοκιμαζόμενων πολιτών, θέσπισε διάταξη που προβλέπει ότι οι διατάξεις ποινικοποίησης της μη καταβολής ασφαλιστικών εισφορών, ενεργοποιούνται όταν ο υπόχρεος οφείλει ποσό που υπερβαίνει τα 20.000 ευρώ, από το ποσό των 2.000 ευρώ που ίσχυε παλαιότερα και προσθέτει ότι ο ΟΑΕΕ δεν έχει προβεί σε αύξηση των ασφαλιστικών εισφορών από το 2009.
 
Διαβάστε

Η τρόικα ξαναβλέπει τον Στουρνάρα την Κυριακή και φεύγει την άλλη εβδομάδα

Στην εφορία οι οφειλές προς τα ταμεία από το 2017 – Αμετακίνητη η τρόικα για μόνο 36 δόσεις για τις ληξιπρόθεσμες οφειλές

Σε απόγνωση η κυβέρνηση! Τρόικα: Ξεχάστε ρυθμίσεις για τους δανειολήπτες – Απολύστε άμεσα 7.000 επίορκους!

Αλωνίζουν οι μεγαλοοφειλέτες και το Δημόσιο κάνει κατάσχεση του σπιτιού ενός τετραπληγικού πρωταθλητή για 51.000 ευρώ

Ευνοϊκή ρύθμιση για ιδιοκτήτες τουριστικών καταλυμάτων κάτω των 10 δωματίων

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Πολιτική
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Newsit Blogs
Πολιτική: Περισσότερα άρθρα
Θύελλα αντιδράσεων κατά της Hellenic Train για την απόλυση του προέδρου των μηχανοδηγών, Κώστα Γενιδούνια
«Ο Κώστας Γενιδούνιας απολύεται παραμονή Πρωτομαγιάς, την ώρα που έφτασε στη Βουλή η δικογραφία για τα ''εγκληματικά λάθη'' του Κώστα Καραμανλή» επισημαίνει ο Σωκράτης Φάμελλος
Τα κεντρικά γραφεία της Hellenic Train 5
«Πόλεμος» Γεωργιάδη – Κωνσταντοπούλου με αφορμή τον Πολάκη για παντελόνια, φούστες και στρινγκ στη Βουλή
«Είπατε κυρία Κωνσταντοπούλου ότι αναφέρθηκα σε φουστίτσα, στρινγκ. Να βρείτε από τα πρακτικά πού το ανέφερα. Αλλιώς να ζητήσετε συγγνώμη», απάντησε ο Υπουργός Υγείας στην Πρόεδρο της Πλεύσης Ελευθερίας
Άδωνις Γεωργιάδης και Ζωή Κωνσταντοπούλου 3
Ο Παύλος Πολάκης μετά την καταδίκη του για συκοφαντική δυσφήμιση: «Δεν μασάω παλικάρια της φακής – Θα τα πούμε στο Εφετείο»
Ο Παύλος Πολάκης καταδικάστηκε σε ποινή φυλάκισης 12 μηνών με τριετή αναστολή μετά από μήνυση του πρώην προέδρου των εργαζομένων του ΚΕΕΛΠΝΟ, Σταμάτη Πουλή
Ο Παύλος Πολάκης 13